Reklama

Reklama

Vojna a mír III: Rok 1812

  • Česko Vojna a mír III: Borodino (více)

Obsahy(1)

Holandsko, Rakousko, Itálie, Polsko, Španělsko i Německo byly pokořeny Napoleonem. 12. června 1812 překročila armáda velkého dobyvatele ruské hranice a začala vlastenecká válka. Vlast je v nebezpečí a mladý Péťa Rostov oznamuje rodičům svůj úmysl nastoupit vojenskou službu. Za těžkých bojů ruská vojska ustupují, hoří Vitebsk, Smolensk ... Před rozhodující borodinskou bitvou se vojáci, důstojníci, domobrana i polní maršál Kutuzov modlí k iverské ikoně Matky Boží. Ve svém sídle umírá starý kníže Bolkonskij. Mezi Natašou Rostovovou a Pierrem Bezuchovem vzniká důvěrný vztah.

Toto gigantické, výpravné filmové dílo, natočené na motivy stejnojmenného románu velkého ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého, vzbudilo nadšené ovace filmových kritiků po celém světě. K natáčení scén z bitev, jako například Bitvy u Borodina nebo požáru Moskvy v roce 1812 byla povolána pravidelná armáda a také jízdní pluk, vytvořený speciálně pro tento účel. Exteriérových natáčení se v davových scénách účastnilo více než 120 000 vojáků. Pro potřeby produkce bylo vytvořeno více než 35 000 kostýmů. Detaily z všedního, každodenního života v Rusku devatenáctého století, dobové kostýmy, společnost a její zvyky, psychologické portréty a hrdinství národa, sláva ruských zbraní – to vše přitahuje diváka stejnou měrou jako milostný příběh úchvatné Nataši Rostovové a knížete Andreje Bolkonského. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel belien smazal svůj příspěvek.

LEE04

LEE04 (hodnocení, recenze)

tak takhle si představuji ztvárnění historických událostí,jelikož mám rád dobře zvládnuté bitevní scény ne ty kde postává pár statistů v tomhle dílku rozhodně neplatí.Ruský filmaři pod vedením Bondarčuka to zvládli na 1..když se necháte vtáhnout především do atmosféry bitvy u Borodina..tak pochopíte že to zas taková romantika nebyla,trpí nejen prostí vojáci a mužíci ale koně a vše živé....pyrotechnici taky zrovna nešetřily prachem..prostě SUPER!vřele doporučuji všem kdo mají rádi historii jako já...ve skutečnosti bojovalo u Borodina cca 250 000 vojáků ruské a francouzké armády kdy Napoleon taktickými tahy vytlačil ruské vojska z bojiště a rozprášil polovinu vojska....prostě masakr...

Reklama

Reklama