Reklama

Reklama

Bílý lotos

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea, která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max)

Recenze uživatele Arkagas1989 k tomuto seriálu (2)

Bílý lotos (2021) 

Bílý lotos je satiristický seriál o 10 hlavních postavách, který si odnesl letos 12 cen Emmy. A není se čemu divit. Celé se to odehrává v jednom luxusním Havajském resortu (natáčeno ve Four season Maui) a sledujeme tu osudy lidí, kteří bojují se svými vnitřními démony pod rouškou lží, že jsou naprosto v pohodě. Máme tu ženu, která na Hawai přijela rozprášit popel své matky, manželský pár, který je tu na líbánkách, ale žena je už po pár měsících v manželství nespokojená, rodinu, ve které otec zjistil, že jeho otec nezemřel na rakovinu, ale aids díky sexu s muži, jeho manželku a dceru s kamarádkou, které přijeli na dovolenou vybaveny mnoha prášky a mají v plánu si to užít.  A v neposlední řadě tu máme samotného ředitele, kterému všichni lezou krkem, ale tváří se jako sluníčko, protože služby. I ve službách se ale dá vymyslet, jak se pomstít lidem, kteří Vás fakt vytáčí.  Dokonalost, skvělý vizuál, skvělá hudba, skvělá atmosféra.  Herecké obsazení top, stejně jako scénář. ()

Série 2 (2022) (S02) 

1. série je skvostná - tolik sarkasmu, černého humoru, beznaděje a hlouposti se vidí jen málokde. Jenže tady to nebylo stupidní, tady je prostě jen trošku za vlasy přiškrcená realita mnoha obyčejných lidí. Protože ať už jste zbohatlíci, spisovatelé, nebo jen obsluha hotelu, všichni jsme primárně lidi. A většina z nás je uvězněná ve svých životech a moc nevnímá, co se vlastně děje kolem nás.  Za mě osobně je druhá řada možná ještě o malinko lepší než ta první, protože prostředí Sicílie a prosluněného moře je na koukání prostě paráda. Obsazení skvělé, příběh více než slušný. Postavy opět vykreslené k dokonalosti a překonat tuhle sérii další bude za mě dost oříšek. Celkově je pro mě osobně Bílý lotos překvapením roku a tu hromadu cen Emmy, které dostal si rozhodně zaslouží.  Koukání se na interiér hotelu San Domenico Palace Hotel, Four Seasons, Taormina, Sicília Vás nejspíš nakrkne stejně jako mě, pokud nepatříte do té třídy lidí, kteří mají 2500 euro nazbyt za jednu noc.. Na druhou stranu, člověk se alespoň takhle někam podívá :-D Tohle si prostě dejte, zaručuju, že pokud milujete sarkastickej humor, je to Váš šálek čaje.  Nenechte se ale zmást, druhá série nemá 8 dílů, ale pouze 6, což pro mě osobně byla dost zrada, když jsem po šestém šla dokoukat ještě ty dva.  Moje hodnocení: 9/10 ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama