Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během druhé světové války se vedly urputné boje také v Tichomoří. Japonským nepřátelům se tehdy podařilo rozluštit všechny spojenecké kódy. Americký námořní sbor proto vyvinul nový šifrovací systém, založený na jazyce kmene Navajo. Příslušníci tohoto domorodého národa se následně v bojích velmi osvědčili jako radisté-šifranti. Aby se nedostali do rukou nepřítele a nemohli šifru vyzradit, dostal každý z nich osobního ochránce, který měl dva úkoly: postarat se o radistovo bezpečí, nebo ho v případě hrozícího zajetí zabít. Právě z tohoto důvodu je navažskému radistovi Benovi Yahzeemu (Adam Beach) přidělen seržant Joe Enders (Nicolas Cage), který se dosud potýká s následky nedávného zranění. Joe se zpočátku ke svému nezkušenému partnerovi nechce znát. Jejich pouto se však začne vytvářet poté, co se i s dalšími mariňáky zúčastní těžkých bitev o strategicky významný japonský ostrov Saipan. Dokázal by Joe v případě potřeby zabít muže, který si mezitím získal jeho respekt? Válečný snímek je dílem nejznámějšího hongkongského režiséra Johna Woo (Operace: Zlomený šíp, Tváří v tvář). Vedle příběhu o přátelství dvou povahově i kulturně rozdílných mužů je film i velkolepou válečnou podívanou, která si v přesvědčivém zobrazení bojových situací nezadá s nejlepšími díly tohoto žánru (Zachraňte vojína Ryana, Tenká červená linie). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

SeBig 

všechny recenze uživatele

...takže mě asi nebere ten Vietnam, páč u tohohle jsem fakt už zíval, kýval hlavou.. no srali mě některý momenty znáte to. Navíc když čtete: film by: John Woo tak něco málo hodně čekáte a z toho vyleze jako tohle? Akce minimum, postavy jako jo některý byli dobří, ale ten indián mě celkem sral a tý přestřelce na začátku jsem se musel smát. A to jsem se na to dost těšil, páč jsem viděl kousek, kdyz jsem byl malej a řikal sem si jaká to je bomba.. nojo, ta dětstká naivnost, Líbil se mi ten nápad jak se ten indián převlíkl za Vietnamčíka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po technické a vlastně i herecké stránce takřka perfektní válečný film. Už dlouho jsem neviděl válečný snímek tolik založený na akci a Windtalkers mě opravdu chytli. Reálné to však moc není, Cage je po celou dobu filmu nesmrtelnej hrdina, kterej tancuje mezi kulkami jak profesionální baletka a na konci ho sundá jeden pitomej šrapnel? Pff. Plus dávám za krásnou indiánskou hudbu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je s tých slabších filmov Johna Woo, ale ako akčná strielačka šikmáčov sa na to dá pozrieť, ale nič viac od toho neočakávajte. Príbeh nemá čím upútať a tak nám okrem dobrých akcii, kde sa nepozerá až tak na reálnosť ostal len dvojhodinový film, kde Nic Cage ťahá na území šikmáčov, ďalšieho šikmáča len s iným pôvodom. Herecké obsadenie slušné, herecky zahraté dosť mizerne od Nicolasa lebo polku filmu hádže ksichty ako psychopat. Inak je to fajn film pokiaľ sa idete kuknúť len na akciu. Okrem akcii dokáže upútať aj slušná výprava, kamera, kostýmy a taktiež aj Hornerová hudba. 80% - 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsem si během sledování akčních sekvencí říkal, kolik by asi Američané ušetřili munice, kdyby do každého Japonce vystřílel Cage a spol. o pět nábojů méně..? Nicolas prožívá morální dilema, rozhoduje se mezi vojenským rozkazem a loajalitou k příteli, indiánské zelené mozky vysílají nerozluštitelné kódy a John Woo si odmakává další šichtu, do které ale tentokrát vkládá hlavně řemeslnou jistotu. Bohužel ale docela neosobní. Vypráví o kódovacím jazyku, který může výrazně ovlivnit válku v Tichomoří. Samozřejmě se odkloníme od naplnění vojenské přísahy (jsme přece v Hollywoodu) k tomu správnému, než se k tomu dopracujeme, nabídnou nám tvůrci několik solidních momentů i bezduché sekvence, u kterých se lehce ukazuje, že Woo je tu na akci a nikoliv na realitu (a tahle kapitola druhé světové války reálná je). Chybí myšlenka, chybí opravdové emoce, přebývají patetické scény. Herecký arzenál ucházející, ale na zadek jsem z něj nesedl. Bohužel Woo je holt mužem, který ve svých filmech musel přistoupit na několik kompromisů (dle mého na to nejvíc doplatila druhá Mission: Impossible), takže výsledné podoby mnohdy postrádaly jistou osobitost, atmosféru i jakousi naléhavost. A vlastně i supernásilnou akci. I možná proto, v jaké pozici se ocitl, dnes točí doma v Asii a vymazlených akčních kousků á la Tváří v tvář se už zřejmě nikdy nedočkáme. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Dávám **** hlavně za námět, protože osudy vojáků z kmene Navajo opravdu dokáží utáhnout celý film, myslel jsem že to budou jen nějací chudáci, kteří nebudou umět anglicky a nevybuduji si k nim žádný vztah, ale já sem si je hodně oblíbil a hodně jsem jim přál a nekonec jsem byl radši že přežil Navajo místo hlavního hrdiny Nicolase Cage. Největším mínusem jsou IMHO zdlouhavé akční scény, které mě opravdu moc nebrali. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo převážně na Havaji na ostrovech Kualoa Ranch, kde se například filmoval Jurský Park (1993). (Terva)

Reklama

Reklama