Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Derek 

všechny recenze uživatele

bravó, woo prekonáva prvý diel a v dvojke nám servíruje ešte viac prepracovaný príbeh o cti, zrade a pomste. akčných scén je tu viac, sú lepšie natočené a chow-yun fat je ešte väčší borec ako v jednotke. navyše film zakončuje grandiózna prestrelka (hlavne súboj ken gor vs. bezmený zabiják) na ktorú som pozeral s nemým úžasom. ešte raz bravó...... [pozrene opat po par rokoch] tak dvojka better tomorrow dost zostarla, teda az na zaverecny mega masaker (jedina pasaz filmu ku ktorej sa samotny john woo hlasi). vacsina deja je preplnena melodramatom (ktory je pritomny vo vacsine woo-oviek) tu vsak vobec nefunguje. pocas filmovania sa john woo a producent tsui hark nodokazali zhodnut ktorym smerom sa ma film uberat (tsui chcel vacsi doraz na ex-kriminalnika "johny"ho, woo bol proti) a tak nechali nakoniec rozhodnutie na konecny strih kinarom, ktory je takym kompromisom s ktorym nebol nakoniec ani jeden spokojny. stale je tu dost jednotlivych scen ktore su zapamatovatelne ale ako celok to prilis nedrzi pokope... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě většině, i mně se zdá dvojka ještě chlup lepší než jednička. Samozřejmě zde teče více krve a vrší se více mrtvol, ale příběh se mi zdá ještě vynalézavější a lépe natočený. Když se smíříte s tím, že se dá pistolkou zlikvidovat kulomenté hnízdo a mečem tlupa ostrostřelců, a uznáte, že to patří k žánru, uznáte i to, že je to hezký film o přátelství a touze po harmonickém životě. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Kdyby chtěl ještě někdy někdo natočit Maxe Payne - musel by vidět tenhle film plný heroického patosu a krve. Při vší dynamice, hustotě přestřelek i občasných pekelných fórcích je to neskutečně smutný příběh o snaze vymanit se z minulosti, která se vždycky objeví. Vskutku dual berreta, spousta úžasných scén a záběry na vybité bouchačky jsou vedle emociálního nátlaku tím krásným. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jedna z mala dvojek, ktera suverene rozdrtila original. Tohle neni jen typicke dvojkovske "neco navic", pripadne zbytecna nastavovana kase. Lepsi zitrek 2 je absolutne ve vsech smerech lepsi, nez original, John Woo zde nabira top formu a ten finalni ultimatni masakr se zapisuje do historie. Kopce mrtvych tel, potoky krve, vrazedny balet, brokovnice zhava vic, nez kdy predtim, pomsta (ktera je kruta) a to vse dokonale Wooovsky natoceno. Tohle je proste "Komando" v Hong Kong stylu! Slow-motion holubice jsou sice v nedohlednu (tech se musite jit nabazit v The Killer), ale jinak vse co od masakru Johna Woo ocekavate zde naleznete v plne parade. "Apologize to the rice RIGHT NOW! 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když to tady tak čtu, přijde mi, že většina uživatelů má pojem "akční film" spojen spíše s "nudným obyčejným filmem, který má akční závěrečnou desetiminutovku". Ano, je to tak, protože Lepší zítřky 2 nabízejí cca 2 akční scény pokud nepočítám posledních 10 minut. To je podle váš hnedka největší akční pecka? Tak to jen smutně kroutím hlavou, protože takový Hard Boiled byl tak 5x akčnější a zábavnější, než tohle vynucené pokračování (nebo snad bylo jednovaječné dvojče zamýšleno už v jedničce? Aspoň jsem se hodně zasmál:)). Jedničku jsem viděl cca 2 roky zpět a zanechala ve mě slabé pocity a dvojka je na tom velmi podobně. Yun Fat Chow opět mezi postavami vede, ale tentokrát to i přes tu podobnost není takový ultimátní bourák s rozstříleným hrudníkem... Woo opět nemění zásobníky a zbraně zahazuje jen aby předvedl další kousky,co má nabalené na vestě, ale jinak předvedl minimum ze svých kvalit. Bohužel posledních 10 minut krvavé lázně opravdu nedělá celý film a další přeceňovaný HK biják za mnou....Tak třeba příště... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Počet mrtvých ve filmu je 199. Ken (Yun-Fat Chow) jich zabije 78. (ČSFD)

Reklama

Reklama