Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

První generace superhrdinů se skoro sto let starala o to, aby byl svět v bezpečí. To samé se teď očekává od jejich dětí. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (2)

Jupiter's Legacy (2021) 

Zcela jistě nejde o alternativu k The Boys, takže pokud je někdo zklamaný, nejspíš za tím stojí poměrně zcestná očekávání. Jupiter's Legacy má mnohem blíž k světu Watchmen nejen díky realističtějšímu zasazení postav do běžného světa, ale také díky dospělejšímu pojetí. Akčních scén není mnoho a vůbec to nevadí. Hodně se mluví a jde se pod kůži postav i vztahů mezi nimi. Méně akce je i díky tomu, že jedna z dějových linek se odehrává ve třicátých letech a ukazuje nám jak vznikli první lidé se schopnostmi. Odtud se v poměrně krátkých intervalech skáče do současnosti, kde se řeší morální a etická dilema, sledujeme názorové neshody nejen mezi dvěma generacemi superhrdinů, ale především rozpad původní šestky "vyvolených". Hodně se mluví, ale protože jde o originální přístup ke komixové tématice a je to dobře napsané, mě osobně se to líbí. Ovšem chápu i mladší ročníky, které zívají nudou. ()

Za ranních červánků (2021) (E01) 

Stejně jako spousta jiných lidí neznalých předlohy, i já jsem bral Jupiter's Legacy jako konkurenční projekt The Boys (2019). Takže jsem čekal nahláškovanou, brutální a zábavnou nekorektnost. Po první epizodě je jasné, že tudy se Jupiter's Legacy ubírat nebude. Resp. ano, tvůrci budou ukazovat rozlámaná a děravá těla, postavy nebudou používat výrazy jako sakryš a jejda, ale zatím to vypadá, že se budou řešit spíš morální dilema v kombinaci s rodinnými vztahy, na pozadí nějaké klasicky komixové hrozby. Zatím to působí díky Utopianovi, který fanaticky vyznává kodex malinko křečovitě, ale je to první epizoda. Na druhou stranu už jsme viděli vcelku dobře vypadající souboj, poznali jsme několik supráků, kteří rozhodně nejsou nezranitelní a vše je ukončeno zajímavou zápletkou, která působí jako solidní pozvánka k druhé epizodě. Nic jiného, žánrově zajímavého nikde neběží, takže proč ne. ()

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Reklama

Reklama