Reklama

Reklama

Demonik

(festivalový název)
  • Kanada Demonic (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Carly a Angela jsou dcera a matka, které spolu moc často nemluví. Když Carly kontaktují z nemocnice, kde Angela leží v kómatu a s jizvami na rukou, jen velmi neochotně přistoupí na experiment: pomocí počítačové simulace může s matkou promluvit. Tím ovšem žena probudí ďábelské síly, které jen tak zastavit nepůjde. Film Neilla Blomkampa slibuje intenzivní kombinaci duchařského hororu a napínavého sci-fi thrilleru. (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když Neill Blomkamp oznámil, že potají během Koronaviru vytvořil horor, tak jsme se všichni těšili, leč zbytečně, tohle totiž vypadá, že natočil 10 let zpět, během koronaviru objevil ztracený klíč k trezoru a s výmluvou film vyslal do světa.Demonic opravdu vypadá i působí, jakoby jej natáčel začínající debutant, za malý peníz, který má docela zajímavý koncept v žánru Démonického posednutí, ale vybral si tu nejméně atraktivní látku, která v hororu vůbec je. Jestli takhle měl vypadat i jeho Alien, tak potěš pánbůh.Je to zbytečně dlouhé, ukecané, málo akční ( téměř žádné gore ani lekačky) a ta simulace působí spíš jako background verze the Sims, což byl hodně špatný vtip. O záporákovi radši nepíšu už nic, jinak bych se rozčílil. Tohle fakt ne Neille.Démonická zívačka. Příběh 2/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 1/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 2/5, Atmosféra 3/5, Napětí 1/5, Emoce 1/5. 4/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Než zavrhnete a zatratíte svou matku proto, že je to masová vražedkyně, tak se nejdřív laskavě přesvědčte, že v tom nemá prsty nějakej rarach, kterej ji posednul, páč potom je v tom vaše máti úplně nevinně, kapiš? A na to přesně kápne naše hlavní hrdinka v jakýsi virtuální realitě. Mimochodem pěkná kočka, taková vylepšená verze Noomi Rapace. No a tahle fešanda se rozhodne si to s rarachem vyřídit pěkně fejs tu fejs. Nic jinýho jí totiž nezbejvá, páč jinak by ji posednul taky. A je na to úplně sama, jen záda jí kryje její bejvalej, protože vatikánský specnaz komando pro boj s Ďáblem, plný vysvěcenejch svaloušů, vyzbrojenejch svatejma relikviema a pokérovanejch okultníma symbolama, dopadne v konfrontaci s přerostlým pekelným havranoidem dost neslavně. No, asi jsem prozradil už dost, takže jestli nakonec uspějou naši dva civilové, se nechejte překvapit. Jen doplním, že triky jsou sice levný ale sympatický, béčková zápletka je dobrá a herci vcelku taky, takže po večeři před spaním ideální mozkovýplach. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pár informací o tomto filmu jsem tentokrát věděl dopředu a moc se mi do toho jít nechtělo. Kombinace scifi dramatu s hororovými prvky a posedlostí by mi ještě tolik nevadila, ale o virtuální realitě si myslím svoje a odrazovalo mě i vcelku nízké hodnocení napříč internetem. Protipólem – lákadlem pro mne bylo jméno režiséra. Jméno Neilla Blomkampa jsem totiž neslyšel poprvé a už jsem měl tu čest od něj vidět jeho District 9 a někde se mi na disku válí i další dva jeho filmy. Byl jsem tedy zvědavý, jak si dokázal poradit s touto látkou, ale bohužel nakonec odcházím mírně zklamán.    Film nebo potažmo zápletka samotná nám nabídne několik zajímavých prvků (scén, nápadů), ale jako celek to v mých očích působilo poněkud ospale. Je zde řada nudnějších pasáží a ani speciální efekty nebyli žádná sláva. Dočkáme se sice i několika vcelku vydařených scén se zajímavou atmosférou a v závěru se i dost přitvrdilo, ale na téma posednutí jsem už viděl mnoho zajímavějších kousků. Snad kdyby se zkrátila celková délka a více si pohráli se samotným koncem (přišel mi dost uspěchaný), mohlo to dopadnout o něco lépe.    Co se týká hereckého obsazení, tak i zde mohlo být lepší. Hlavní hrdinka nebyla vyloženě špatná (matka moc prostoru nedostala) a zbytek byl spíše podprůměrný. Navíc celé to vatikánské komando působilo směšně a nevyužitě. Několikrát jsem se navíc přistihl, jak nervózně pokukuji po časomíře a když naběhly závěrečné titulky, musel jsem souhlasit s podprůměrným ohodnocením, které je tentokrát dost trefné. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp se snaží podat mnohokrát omletý motiv posedlosti démonem z poměrně originálního náhledu a načíná při tom i pár zajímavých nápadů, ale nic z toho nedělá důsledně a nedotahuje do konce. Všechno ryze hororové a zajímavé se odehrává buď mimo záběr, nebo to je odbyto stylem, že snad ani sám Blomkamp coby žánrový fanda s takovým výsledkem nemůže být spokojen (nápad o militantním komandu exorcistů by si zasloužil vlastní film, ale zde je zahozen během pár vteřin). Vše, co ve filmu zbývá, je jen práce s postavami - zejména s hlavní hrdinkou, od níž se kamera celý film prakticky nehne, ale i ten její vztah s matkou, potažmo s přáteli tu působí zkratkovitě, ba až uměle a prakticky divácky vůbec nefunguje. S ohledem na rozpočet a natáčení během pandemie se nějaký ten respekt hodí, ale jinak to opravdu ve všech směrech končí někde na půl cesty a neumím si představit, že to někoho může nadchnout. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Budu spoilerovat. Ono se to tváří strašně chytře a neotřele, ale v principu jde o to, vrazit posvátné kopí, které uchovávají 1000 let ve Vatikánu (ty vole!) do bubáka a poslat ho zpátky do Démonstánu. Všechno ostatní je jen trdlování v protivně vizualizovaném figitálním světě, kde spolu matka s dcerou řeší své problémy tupými koverzacemi. Vůbec se tady toho hodně nakecá a hlavní hrdinka dost často vypráví to, co se odehrálo a tudíž i to, co divák viděl. Ani atmosféricky se nejedná o žádnou hitparádu a strašidlo se vesmě schovává ve stínech. Tradičního posednutí se člověk dočká snad jen na jediný moment a jedná se o klasickou gymnastickou vložku,  ve které démon chodí s rukama za hlavou. Alespoň že herecky to bylo jakž takž snesitelné. Ale jinak je to z mého pohledu jednoznačně nejhorší Blomkampův film. 30% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Velká část filmu využívá techniku zvanou „volumetrické video“, což je typ volumografie a fotogrammetrie, díky které je možné zaznamenávat trojrozměrný prostor. Uživatel se tak může v reálném čase pohybovat ve videu dle svého uvážení. (HellFire)
  • Natáčanie prebiehalo tajne počas pandémie COVID-19 v strede roku 2020 v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Neill Blomkamp píše scénář k District 10

Neill Blomkamp píše scénář k District 10

27.02.2021

Je to už dvanáct let od doby, co do kin dorazilo akční sci-fi District 9 jihoafrického režiséra Neilla Blomkampa (Elysium, Chappie). Snímek získal velmi pozitivní reakce od kritiků i diváků, byl… (více)

Reklama

Reklama