Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oficiální dokument z 6. říšského sjezdu NSDAP v Norimberku 4.-10. září 1934. Po II. světové válce v mnoha zemích trezorový film. (oficiální text distributora)

Recenze (215)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi zdařilý, dá se říct, motivační dokument o tom, jak to umí strejda Áda za mikrákem rozpálit. ()

MORION 

všechny recenze uživatele

Miestami strhujuce, miestami trochu nudne.. Ubrat filmu tretinu z dlzky by mu rozhodne prospelo. Na tu dobu uzase dielo jednoznacne potvrdzujuce talent tejto reziserky. V tieni casu posobia niektore scenky skutocne desivo.. zabery na nacistickych pohlavarov v rozkvete Tretej Rise by mali byt mementom. Az po zhliadnut tohto filmu som si uvedomil aka kratka je cesta od malickeho "hnutia" s chrizmatickym vodcom k tragedii. ()

Vivian 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující film. Odmyslím-li si to, jakou zvrácenou ideologii propaguje, pak musím Riefenstahlové i celé nacistické propagandě vyseknout hlubokou poklonu. Při sledování těch záběrů jsem nejspíš pochopila, jak dokázali uchvátit tolik lidí... ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film z věcného hlediska nemá smysl - kdybych byla nácek, dám 5*, protože nejsem, dala bych odpad! Myslím, že tedy bude správné podívat se na něho z technického hlediska. Je to dobře natočený dokument, zanechává ucelenou představu o sjezdu i pocit, ale přiznejme si: s takovým "materiálem" by ve štábu museli být úplní diletanti, aby nenatočili něco, co působí velkolepě a triumfálně a mocně... Jenom ty rekvizity, co by byly potřeba, kdyby to někdo chtěl natočit znovu - 52000 lopat... A navíc v poslední půl hodině jsou ty věčné průvody dost nudné, prvotní pocit ohromení z počtu lidí se stane jen táhnoucí se řadou. Proto jen střed 3* ()

Bazilich 

všechny recenze uživatele

Pověst a místní hodnocení značně přehánějí. Kamera možná na svou dobu novátorská, ale stejně těží hlavně ze zobrazování umně režírovaných davů, vlajek, pochodní atd., takže Riefenstahlová má na výsledném "ornamentálním" dojmu malou zásluhu. Kdyby dnes každý nevěděl, o co se jedná, tak se o Hitlerovi a programu jeho strany nic konkrétního nedozví - veškeré projevy se omezují jen na obecné emotivní proklamace (ve stylu Hackerova "světlé zítřky pro naše děti a děti našich dětí"). Politických dokumentů jsem viděla spoustu a tohle je jeden z nejnudnějších. Místní nadšené reakce ukazují, že těch, kteří se rádi s davem dojmou a užijí si pocit, že "někam patří", je bohužel stále dost. Tedy, alespoň doufám, že je to tím, jiné vysvětlení je o hodně děsivější. ()

Forum. 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejším komentářům. Kdyby to natočili Američani neřekne nikdo nic. Je to prostě dokument jako každý jiný. Na svou dobu s výbornou nápaditostí. Za něco takového by se nemuseli stydět ani dnešní režiséři dokumentů. 80% ()

bear 

všechny recenze uživatele

Pro historiky to má snad nějakou cenu, já jsem se u toho ale nudil stejně jako kdyby to byl záznam ze XXII. sjezdu KSČ. Člověku z toho ale trochu běhá mráz po zádech a říká si, jak se ti lidi mohli nechat tahle zblbnout. Snad davová hypnóza, nebo co. ()

Neth

všechny recenze uživatele

Naprosto neohodnotitelný film. Leni Riefenstahl bylo do rukou svěřené velké množství peněz a velké množství lidí - a ona stvořila dílo velkolepé, ohromující a zároveň neskutečně děsivé. Takhle vypadá propaganda nejhrubšího zrna. A už jen ta myšlenka, že se jedná o rok '34, když se na to člověk podívá se všemi souvislostmi... Pamatuju si, jak po skončení promítání se nás onen pán z Archivu, jehož jméno si bohužel nepamatuju, ptal, jestli nemáme nějaké dotazy, a my tam seděli jak přimrazení a naprosto neschopní slova jsme jen zírali. A když to řeknu hrubě, to je prosím jen film s jednou nekonečnou a nekončící přehlídkou a s pár proslovy "nějakých" lidí. Ale jak to je děsivé. A jaké pocity to v člověku zanechá. ()

komatsu 

všechny recenze uživatele

Dívejte se pozorně, syrovější propagandy se vám hned tak nedostane. Není divu, že si Riefenstahlovou NSDAP vybrala jako svou dvorní dokumentaristku. ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Všetko potrebné tu už bolo povedané a už len ťažko sa hladajú slová čo doplniť... Treba si to proste pozrieť a sledovať to so spadnutou sánkou aká to nebezpečná zbraň tá propaganda bola. Ten najmocnejší spojenec Hitlera.. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska neuvěřitelně dobrý počin Riefenstahlové. První propagandistický film a hned dokonalý. Manipulace s divákem je působivá, dopad moci NSDAP na vás spadne jako třitunový betonový kvádr. Absolutně nic nepůsobí komicky, nebudete se blbě šklebit nad zhovadilostí projevů, naopak budete žasnout nad zvládnutým vyobrazením jásajících davů. Nehodnotím tady idee Třetí říše, ale jako film s účelem ovládat lidi a vyvolat na ně pocit bezmocnosti rozhodnout o svém osudu, podmínka přesvědčit Němce o jejich národní pýše a dobrovolnému podvolení NSDAP, která to s "námi" Němci myslí dobře.... Z tohoto hlediska jsem zatím nikdy neviděl nic ani z daleka podobného. 100% ()

mikel

všechny recenze uživatele

je neuvěřitelné, jak lze za pouhý rok a půl tak veliký národ "zpracovat". Nadaná a inteligentní Leni Riefenstahl nebyla jediná, která se nechala oblbnout. Prostě ve špatný čas a na špatném místě nafilmovala dobře skoro nelidské divadlo. ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Az se jednomu chce rict, ze Hitler byl taky jenom clovek a krasne se na lidi usmival. Ale to plati asi jen prvnich 10 minut nez zacnou projevy na sjezdu a pokud to clovek opravdu posloucha, tak z toho jde strach (s vedomim co se pak rozpoutalo za masinerii) a je hodne citit propaganda a z tech vlajek v oknech apod. zacne byt cloveku az blivno. Ale jako snad prvni "dokument" co byl takto manipulativne natocen je toto dilko brilantni. ()

S120 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za začátek. Přílet Adolfa Hitlera z oblak do toho hajlujícího moře lidí za zvuku písně o árijské krvi je natočen opravdu zajímavě, pak je to ale neuvěřitelně nudně a bez nápadu natočený snímek. Dokola se opakující záběry hlajlujících mas se mohly opravdu líbit asi jen Führerovi a jemu podobným lidem, kteří se u nich snad museli nějak ukájet ... Kdo uvidí 10 minut, jakoby viděl celý film. Mnoho záběrů je navíc notoricky známých, protože se vyskytují v mnoha dokumentech o druhé světové válce a nacismu (mám na mysli hlavně projevy Hitlera, Hesse a podobně). ()

Reklama

Reklama