Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 5 (2015) (série)


Tanec draků (S05E09)

(epizoda)
  • USA The Dance of Dragons

VOD (1)

Obsahy(1)

Stannis učiní to nejtěžší rozhodnutí. Jon se vrací na Zeď. Mace navštíví Železnou banku. Arya potká někoho ze své minulosti. Dany neochotně přihlíží tradičním oslavám tělesné zdatnosti. (HBO Europe)

Recenze (22)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pán spisovateľ. Prečo sa už nezľutujete a neukončíte život takej postave ako Mr. Friendzone.. Na toho úbožiaka sa nedá ani len pozerať, hehe. Táto epizóda nejako extra nerozvinula dej ale boli v nej zaujímavé momenty ako napríklad..Návrat Jona a divokých, Stannis a obetovanie jeho postihnutej dcéry, či jazda na drakovi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pumelenice a zřejmě ještě výživnější. Tentokrát v Mereenu. Aréna Gladiátorů ala starověký Řím Ridleyho Scotta, ser Jorah z loosera nezdolným hrdinou (emocionální jiskření mezi ním a Dany propaluje plátno) a dračí finále. K tomu všemu Stannis totálně ztratil rozum a stává se z něj postava, která zkrátka musí zemřít. Ještě zbývá Winterfell. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stanis, jeho pitomá fanatická žena i odporná rudá kněžka definitivně kolektivně zešílejí a měli by všichni shořet v nejhlubším pekle.  Daenerys přijde i o druhého manžela, respektive snoubence (uff výborně - toho slizkýho parchanta jsem fakt neměl rád) a dodělá si konečně řidičák na draka... Mimochodem Mormont jí podá během záchrany ruku - asi trochu chybička tvůrců - on přece ví, že se teď nesmí dotýkat nikoho - natož zrovna nakazit královnu - huch?!? Jinak ofšem závěr velmi epesní... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo četl knihy, nebo se alespoň víc zajímá o důvody a pohnutky hlavních hrdinů Západozemí a přilehlého Východu, ten ví. Zná charaktery postav. A po absenci Lady Stonehearth a smrti Selmyho se jedná o další obrovský výpadek a odchylku od knižní předlohy u režisérů. Stannis je vojevůdce, muž, který, i když se to nezdá, svou rodinu miluje. Páni režiséři udělali ze Stannise monstrum, a to je mi líto, protože to není k užitku. Mormont je prostě tvrdohlavej starej medvěd ve správný čas na správném místě a Arryina linka už vypadá trošku zajímavěji. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nevím, jestli si to tvůrci dobře promysleli, vykašlali se na celou sezónu a kvalitu nacpali jen do dvou ( nebo snad tří? uvidíme) epizod. Minulý díl jsem pochválil a tento se mi také líbil. Stannis stále prožívá svůj Stalingrad, dokonce mě začalo bavit i Aryino dobrodružství v Braavosu a k zajímavému zvratu došlo v Meereenu, kde se ukázalo, že každý druhý obyvatel města patří k Synům Harpyje, soudě podle jejich počtu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Maisie Williams (Arya Stark) se musela naučit otevírat ústřice. Rukavice, které nosí, jsou nezbytné, protože lastury ústřic mohou být velmi ostré. Ústřice, které jedla, navíc obsahovaly kousky kuřete. (mikki089)
  • Místo použité pro Daznakovu jámu bylo Plaza de Toros ve španělské Osuně, aktivně využívané pro býčí zápasy. (mikki089)

Reklama

Reklama