Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na začátku byla víra v lepší zítřky. Hranice mezi vykoupením a zatracením je ale povážlivě tenká. Pobyt v zeleni s tropickým klimatem a asijskými specialitami nemusí symbolizovat pozemský ráj.  Pět neznámých lidí. Tři měsíce života. Jeden uzavřený prostor. Zazděním to teprve začíná. Pěstírna má totiž mimořádně dobrou živnou půdu, emoce a plody zla uzrávají pod zemí každým dnem. První thriller českého internetu v režii Andyho Fehu uvádí internetová televize Stream.cz. (Stream.cz)

(více)

Recenze (60)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách velmi ok, v rámci českých krátkometrážních internetových seriálů vyloženě skvělé. Řemeslně výborné (kamera, střih, hudba), herecky solidní a hutně atmosférické. Jako svižný a napínavý thriller to rozhodně funguje. Fehu je hodně nadějnej, časem by z něj mohl být český Danny Boyle (klipař, který zvládá i obsah). 70 % ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Na Česko příjemné překvapení - scénárista umí napsat zajímavé prostředí (lichváři, pěstírna drog, zápletka s kauzou Grow Shopu), postavy a situace. S těmi možnostmi finále, co postupně rozehrává, je pak vysloveně zbabělost zakončit seriál tak, jak jak to udělal, když už má člověk nějaký vztah k postavám. Nebylo by špatné udělat z toho celovečerní film (pro VOD nebo TV) s opravdovým závěrem - nebo možná jich i natočit víc, pokud se nemohl rozhodnout, co vybrat. :-) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Suverénní řemeslná práce a parádní podívaná. Pilot mě do toho perfektně nakopnul, zbytku první půlky trochu chyběl drajv, ale druhá půlka valila, byl jsem napnutej jak malý slipy a krásně na mě dolíhal ten pocit pohřbení zaživa. Scénář si s formátem a divákem pěkně hraje, vyústění pobavilo a hned bych si dal druhou řadu. Herecky moc fajn, Johaník mě jako hlavní hrdina hodně bavil (fyzická podobnost s Caseym Affleckem skutečně nepřehlédnutelná), Hub přesvědčivej gauner-zátylek, vietnamští herci taky dobré typy i výkony. A luxusní prostředí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Báječný námět je bohužel rozpliznutý do nevhodného formátu, kdy je z každé epizody podstatná asi tak třetina stopáže. Fehu dokáže slušně navodit klaustrofobickou atmosféru a v některých momentech člověka až zamrazí, herci jsou správně přirození (škoda nevyužité Judit), ale co je to platné, když konec všechno zazdil (doslova). ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Na Pěstírnu jsme byl hodně zvědavý a sliboval jsem si asi víc, než dost. S atmosférou si tvůrci vyhráli, chvilku ji budovali, pak zastavili v jednom bodě na pár dílů, a před závěrečnou katarzí ji pustili dál, kdy mi přišlo, že jak byla pár dílů zamražená na místě, tak najednou vystřelila do výšin, díky závěrečné katarzi. Právě závěr režisérovi asi u diváků ublížil, ale po rozležení v hlavě, je to odvážný krok od tvůrců. Proč nenechat otevřený konec a nechat diváka v nejistotě. Tohle experimentování mám rád a proto zvedám o jednu navíc, protože tvůrčí odvaha je věc, která mi přijde, že se v dnešní obě vytrácí a tady se to autorovi kurva povedlo. Seriál je tísnivý, není nijak zvlášt pozitivní, ani vtipný. Jinými slovy, jedná se o pomalu se táhnoucí thriller, který v sobě tu temnotu opravdu má. Jen se musí nechat doznít. Napodruhé se o toho asi nepustím, ale na první pokus to můžu každému doporučit. Palec nahoru za originalitu, odvahu pro závěr, a výbornou atmosféru. V českých luzích a hájích jedna z těch podařenějších vlaštovek. P.S. Viděno v celku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě hrají dva protagonisté videohru „Mortal Kombat“. Přitom je však znatelně vidět na obrazovce vodoznak celosvětového videoherního portálu IGN. Když tedy postavy ,,hráli" hru, tak se pouze dívali na video a přitom mačkali tlačítka na herních ovladačích. (MajklCZsk)

Reklama

Reklama