Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zakletá Ella coby "moderně" pojatá verze Popelky, v níž víla hlavní hrdince namísto vybavení na bál nadělí poslušnost, je místy nadmíru potrhlé pohádkové fantasy s množstvím bizarních postaviček, které však díky sympatickému (či přesnému) hereckému obsazení a rozumné stopáži pobaví a nenudí. Některé efekty sice člověka bily do očí, na druhou stranu to ale vykompenzoval skvěle vybraný soundtrack - třešničkou na dortu byla bollywoodsky pojatá verze Don't Go Breaking My Heart. Nenáročná oddychovka i na více než jedno zhlédnutí! ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tvůrci neodvázali ještě trochu víc. Mohla být na světě velmi dobrá hraná konkurence nepřekonatelnému Shrekovi. Mnoho opravdu vtipných scén souvisejících zejména s originálním prokletím Elly ("Freeze!" :)) je zabito trapnými, přeslazenými nebo až hloupými výstupy. Jsou tu zábavné postavy (had, strýc Edgar, vypravěč Erica Idlea, Brumhilda), ale pak také otravné až přehrávající (sestry Hattie&Olive, víla Lucinda nebo zlobři). Hlavním trumfem je určitě Anne Hathaway, kvůli níž stojí za to film shlédnout. Děti nejspíš budou z filmu nadšené, dospělák se pobaví taky, ale jenom si možná povzdechne, že mohlo být líp. ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Oblíbená pohádka mě a mojí sestry, když jsme byly malé. Viděly jsme ji spolu tolikrát, že jsme odříkávaly slovo od slova. Je to samozřejmě pohádka hlavně pro holčičky, ale je tu neotřelý nápad a velmi zajímavé postavy. Je zkrátka taková trošku jiná než ostatní. Asi proto nám tak přirostla k srdci. Velmi ráda na tyto chvilky, kdy mi sestra nelezla krkem vzpomínám. V příběhu jde o uvědomělou dívku, Ellu, která je prokletá a cestou za pomocí pro obry doslova narazí na krásného prince. Spolu s dalšími přicmrndávači se tedy dají na cestu. No… co se asi cestou nestane? „Spoiler“ – Ella a princ zůstanou spolu a vezmou se. Ella se zbaví prokletí a z prince přestane být takový tupan, kterým býval, než potkal svou vyvolenou. Smýšlení hlavní hrdinky se mi moc líbilo a byla mi sympatická. Což se moc často nestává… Celý film provází chytlavé písničky. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No do hajzlu, co tohle bylo za gýč?? To bylo dost strašný a od odpadu tuhle kombinaci Popelky a já nevím čeho všeho ještě zachránila čistě a jen Anne Hathaway. Blbý to bylo v zásadě celý, ale do kolen mě poslaly tři věci: dřevěný eskalátor na ruční pohon, co se stane, když se vedle vás uprdne obr a "požární tlačítko" pro přivolání " ostrých hochů". Kde se tam vzala písnička od Queenů, to radši zkoumat nebudu, protože to byla jedna z mála světlých chvilek tohoto slepence. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máte rádi příběhy o tajemných stvořeních, obrech, dracích, lidožroutech, elfech a oživlých předmětech? Vše začalo chybou potrhlé víly .…. Úvod slibuje mnohé, dar poslušnosti je dar nedar, ale žít se sním dá. Jen se to nesmí profláknout. Bohužel této moderní pohádce chybí víc humoru, který by odlehčil atmosféru plnou intrik či šikany (?), ze kterých nemám dobrý pocit. V dětech vyvolává pocit neštěstí a ve mně trapnosti. Zakletá Popelka tak bojuje láskou proti kouzlům, což není nic nového, bohužel ani extra vtipného. Na své si přijdou hlavně všichni, kteří ocení neštěstí druhého. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? O zakletém Topolovi. Nebohý chasník musel mluvit pravdu. Vše prokoukne zlý skřet Jyrka a začnou se dít věci! Příběh plný lásky, nebezpečí a boje proti pravdomluvnosti uvidíme již na podzim! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)

Reklama

Reklama