Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (116)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne snad,že by se stále nejednalo o ždímačku peněženek nebohých rodičů,nicméně oproti jedničce je tu posun minimálně o třídu.Příběh sice pořád vrší jedno klišé na druhé,ale v příběhu pro děti (a apriori pro ty menší) to až tak nevadí.Narozdíl od jedničky má ovšem tenhle příběh mnohem větší spád a dokáže i díky opětovně špičkové technické stránce vtáhnout.Díky tomu všemu vypadá i mnohem dospěleji,což taky není úplně k zahození.Po jedničce jsem nic moc nečekala nakonec jsem mile překvapen...70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák si v dvojke zachoval solídnu úroveň jednotky, čo sa často v pokračovaniach nestáva. Je síce menej zábavný ako prvý film, ale zasa svojou dramatizáciou ho naopak mierne predčí a má aj o čosi lepší príbeh ako iba nejaké (toľkokrát) omieľané preteky. Chýba mu iba viac toho vtipu - 1-2-krát sa zasmiať je trochu málo. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl? To vážně? A čím? Příběh měl v podstatě podobnou pointu - opět tu figuroval nějaký letoun s tajemnou minulostí, jenž se stal hrdinovým koučem a společně se postupem času spřátelili. Opět hromada postav, které pořádně nedostávaly prostor. A na vrch toho až přehršel narážek pro dospělé diváky, které byly tak časté, až vůbec nebyly vtipné. Naprosto nechápu, jak někdo může toto mdlé hasičské dobrodružství považovat za záživnější, než příběh prvního dílu, který pojednával o překonání sebe sama. Ale jak myslí, za mě to byla zkrátka docela nuda. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Letadla 2 jsou slabší než jednička a to primárně v jednom ohledu. Nejenže mi přišel film velmi krátkej, bez závěrečných titulků snad jen 79 min, ale celý film byl příšerně uspěchanej, které korunuje křečovité vyvrcholení a co možno nejrychlejší ukončení filmu. Ještě bych zmínil jednu prapodivnost, když Prášek přelétá nad lesem, můžeme si všimnout, že i ptáci vypadají jako malá letadýlka to bylo už i na mě moc. Za mě nedoporučuji. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Osobne ma neprekvapila solídna výprava, animácia a akcia, ktorá nám bola podaná už v jednotke. V tomto smere sa miestami nepozastavíte, že nepozeráte áčkovú pixarovskú či Disneyho produkciu. Je to dobrý signál pre plnohodnotné sledovanie. Niektoré prelety Dustyho, jeho výlet do nového strediska sú výborné a akčné finále s horiacim mostom dostatočne epické. Letecké či akčné scény v kombinácii s požiarom vytvárajú dobré pocity napätia pre divákov a nepochybujem že 3D bolo celkom solídne využité. Pri dĺžke 83 minút sa nestačíte nudiť a všetko klape, ako má. Je tu dobrý humor (väčšinou detský, občas mrká na dospelých), akcia i napätie a čo ma najviac dostalo, smutnejšie scény sú citlivo podané. Druhé Lietadlá sú dobrým animákom v druhej línii. Určite odporúčam radšej deti zobrať na vedľajšiu Disneyho rozprávku ako menej kvalitné africké či európske pokusy. Dokonca by som rád podotkol, že sa oproti jednotke latka kvalitatívne mierne posunula nahor, čo dáva slušnú nádej do budúcna, ak sa Disney rozhodne v sérii pokračovať. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Registrační značka vrtulníku Strážce Břitvy N626BG ve skutečnosti nepatří helikoptéře, ale letadlu Cirrus SR22T. (finy_cz)
  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama