Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pětapadesátiletý Chan hraje asi o 20 let mladšího emigranta. Jackie Chan, který neudělá žádný kaskadérský kousek, žádný vtip a ani nezazpívá. Až na to zpívání mi to první polovinu filmu hodně chybělo. Tu první polovinu, kdy jsem se vzpamatovával ze všech těch jmen, národností a stejně vypadajících obličejů. A potom se to rozjelo. Jackie Chan jako nájemný vrah. Mafiánské vztahy jak v Kmotrovi. Dokonce mnohem složitější a některé scény mi přišly i působivější než v podobných amerických filmech. Jasný důkaz, že na Chana se bude dát dívat, i když už nebude mít jedinou nepovedenou scénu k ukázání při závěrečných titulcích. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela nezvyk vidět Jackieho v takovém filmu. Žádné vtípky ani kaskadérské skopičiny tu nehledejte a souboje vlastně taky ne. XIN SU SHI JIAN je čistokrevné drama o jednom čínském imigrantovy v Japonsku. Žánrově podobných filmů (či her; GTA IV) vznikla spousta i v Americe nebo v Anglii, ale je to právě asijské prostředí, které místy mění zavedená klišé. Jackie navíc hraje jako o život a zároveň úplně jinak než obvykle. Už jen kvůli jeho proměně a brilantně vygradovanému závěru stojí za to tenhle snímek vidět. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdepak, i přes solidní hodnocení na CSFD a řadu nadšených komentářů nemám ani ten nejmenší důvod měnit svůj kritický odstup od hlavního proudu asijské kinematografie. Je to prvoplánové, naivní, klišoidní a proto předvídatelné, s nic moc hereckými výkony včetně hlavního představitele. Pravda je, že narozdíl od většiny východoasijských kriminálek to není jen akční, ale je tady cítit ambice natočit zároveň drama se sociálně kritickým podtextem o ilegálních přistěhovalcích a jejich těžkém přežívání. O to rozpačitější je ale výsledek, protože ten film je chytrý zhruba stejně jako rané seagalovky, od kterých se liší především gestem sebeobětování v samotném závěru. Jinak vyčerpávajícím způsobem popisují kvalitu filmu komentáře JFL a Tuxeda. Abych to bral vážně, muselo by se změnit spoustu věcí, scénářem počínaje, přes režijní vedení, až po výběr jiných herců. Celkový dojem: 25 %. Mimochodem, ty dialogy opravdu bolely a kdybych něco takového sledoval na poli evropského filmu, vážně budu uvažovat o odpadu... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Vážný,opravdový a hlavně jeden z nejlepších filmů s Jackiem Chanem. Nečekejte nějaké jeho tradiční legrácky anebo smršť klasických soubojů. Nic z toho tady není. Příběh ilegálního imigranta z Číny je pohledem na svět mimo neony Japonska. Japonci a Číňané se v lásce rozhodně nemají už hezkou řádku let. Když se tedy rozhodne skončit z podřadnými pracemi na černo, rozjede tak něco co už nejde zastavit. Započne tedy svojí cestu v krvi a ta poteče i dlouho poté. Důkaz jak s mocí a penězi se lidé mění a chtějí více. Důkazem je bratr našeho "hrdiny". Naivní a vyplašený obchodník s kaštany se tak změní v drogy obchodující trosku. Jestli chcete vidět v čem vězí kouzlo činského boomu tak tady dostanete odpověď. Zničit konkurenci,zastat její místo a dále se rozšiřovat. (spoiler) konec nemá happyend > u Chana moc nevídané! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT : Japonci nekradou a nevědí, že někdo jiný jo. Jackie Chan a jeho první erotická scéna ve filmu...chvilková. Drsný příběh z prostředí Čínských emigrantů v Japonsku. Střetávají se zde ty nejtvrdší jádra několika zemí, a to Číny, Japonska a Thaiwanu. Yakuza je jen malý odvárek Japonského čaje. Krutý a krvavý snímek kde Jackie nepoužívá své bojové umění a ani své klasické souboje. CITÁT : Je čas řídit se cestou samuraje... Ve filmu je velice zajímavá proměna osoby se jménem Joe a za zmínku stojí i " nejackinovský " konec. V titulcích nečekejte nepovedené a nepoužité scény, žádné tam nenajdete, tady jde opravdu o život. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama