Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Pokud se nad tím zamyslíme trochu jinak, dojde nám, že to není pro někoho zas taková extra podívaná. Pro mě je to, ale docela důmyslná souhra okolností. Já bych si film bez Jackie Chana nemohl vůbec představit. Bez něho by byl pouze poloviční a ve scénkách kde právě bojuje se dostane sem tam i nějaká zábava. Příběh byl sepsán vskutku dobře bez jediných chyb, Ewen Bremner se tu představí jako úplný nešika, díky němu se tam také dostává nějaký ten humor. Pro mě příjemná pohodová podívaná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

No dočerta. Že je to drahé (110 miliónov), brutálne neúspešné (celosvetová tržba ani nie 50), trápne a že vizionár Jules Verne by sa za to hanbil, to je jedna vec. Že je to otravné (takú otrasnú buddy dvojicu by ste dlho hľadali), obohatené nudnou akciou a neznesiteľne dlhé (tých 115 minút mi pripadalo ako tri hodiny), to už sa dá ospravedlniť EŠTE menej. Ale že je to enormne nudné a divné, ale divné takým tým, ehm, divným, nesympatickým spôsobom (a samozrejme bezradné, malátne a blbé), to už je vrchol. A to mám Jackieho Chana rád, ale jeho hollywoodska kariéra by vystačila na jednu hrubú knihu... a nebolo by to príjemné čítanie. Táto ťažkopádna masakra je vhodná možno ešte tak maximálne na sobotu/nedeľu o siedmej ráno: v takom ospalom čase diváka pobavia aspoň vtipné cameá Arnolda Schwarzeneggera a bratov Wilsonovcov. Zaslúžený prepadák. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu závisí predovšetkým od rozpoloženia vášho tela a mysle. S očakávaním nevšedného zážitku pred 20 rokmi v kine asi pochodil iba málokto. V stave totálneho vyčerpania a potreby maximálneho vypnutia mozgu sa dá táto kvázi adaptácia možno aj relatívne previnilo užiť. Neustále sa niečo deje, lokácie sú fajn, je to farebné a nič nedáva zmysel. Aj v "off" mozgovom móde sa ale budete zamýšľať nad tým, prečo si tvorcovia nedali napríklad prácu s prekonávaním vzdialeností a prekážok typu veľhory, pretože tu sa dalo celkom originálne vyhrať. Avšak tým, čo najlepšie celý projekt charakterizuje, je až priveľká stávka na istotu vo všetkých smeroch. 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)
  • Je to poslední film, ve kterém účinkoval Arnold Schwarzenegger (princ Hapi) předtím, než se stal guvernérem Kalifornie. (imro)

Reklama

Reklama