foto

Vladimír Kobielský

  • nar. 26.7.1976 (42 let)
    Vranov nad Topľou, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vladimír Kobielsky (pôvodne Kobielský) sa narodil 26. júla 1976 vo Vranove nad Topľou, kde aj vyrastal. V mladosti sa nevenoval recitovaniu či ochotníčeniu v detských súboroch, ako to býva zvykom. Letá radšej trávil u starých rodičov na hospodárstve, kde zvykol pomáhať starému otcovi, ktorý robil prácu tak pútavo, že ho to k nemu pritiahlo samo. Po skončení základnej školy sa rozhodol pre štúdium na Konzervatóriu v Košiciach, nakoľko ho fascinovala atmosféra divadla. V tomto rozhodnutí ho podporila aj jeho teta Maria Kobielska, ktorá je sólistkou opery pražského Národného divadla a poradila mu vyštudovať hudobno-dramatický odbor.

Po strednej škole sa uchádzal o štúdium na VŠMU v Bratislave, no na prvýkrát to nevyšlo. Najbližší rok využil na pôsobenie v Košickom divadle, rozhlase či dabingu. Na druhý pokus bol prijatý na VŠMU, ktorú úspešne dokončil spolu s ďalšími známymi hercami – Lukášom Latinákom, Jurajom Kemkom, Mariánom Miezgom a Róbertom Jakabom. Spoločné štúdium zakončili absolventskou inscenáciou Na koho to slovo padne, za ktorú boli ocenený cenou slovenských divadelných kritikov a teoretikov – Dosky '98 v kategórii Objav sezóny 1997/1998. Po štúdiu začínal v Divadle Astorka Korzo '90 a od roku 2003 začal pôsobiť v SND. Aktuálne je hercom na voľnej nohe a v týchto divadlách hosťuje.

Jeho filmovými prvotinami boli rozprávky Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas (1997), Kovladov dar (1998) a Za mestskými múrmi (1998), no do povedomia sa dostal hlavne vďaka úlohe Jakuba Švehlu v seriáli Panelák (2008). Po Paneláku účinkoval v krimiseriáloch Dr. Ludsky (2011) a Dr. Dokonalý (2012) ako Richard Fiala, ktorý bol dobrým priateľom hlavnej postavy (Tomáš Maštalír). Ďalej účinkoval v seriáloch Búrlivé víno (2012, Karol Kramer) a Tajné životy (2015, Juraj Lustig). Medzi filmy, v ktorých si zahral patria Vojtech (2015, Marcel Vaľko) a Agáva (2016, Petroczi), no boli to len malé roly.

Taktiež sa výrazne podieľa na slovenskom dabingu, pôsobí v Slovenskom rozhlase, je korporátnym hlasom televízie Doma a občas sa zhostí úlohy moderátora na rôznych akciách.

Okrem herectva sa venoval aj podnikateľskej činnosti. V Čiernej nad Tisou prevádzkoval obchod s potravinami, no po presťahovaní sa do Bratislavy prenechal obchod spoločníkovi. Tu začal pôsobiť spolu s manželkou v realitách, avšak kvôli pracovnej vyťaženosti v hereckej brandži a rodičovským povinnostiam zanechal aj tento biznis. So svojou manželkou Alenou, scénografkou a kostýmovou výtvarníčkou, sa spoznal ako štvrták na internáte, keď sa do vedľajšej izby nasťahovali dve nové prváčky. Majú spolu dve deti, Kristiána a Kláru.

Radovan "TeddyBearik" Košťan

Herecká filmografie

Filmy

2015 Vojtěch
2013 Tančiareň (divadelní záznam)
2006 Veľké šťastie
2004 Martinko Klingáč
O dve slabiky pozadu
2002 Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
2001 Za mestskými múrmi: Kováč Juraj (TV film)
2000 Za mestskými múrmi: Obeť (TV film)
1998 Kovladov dar (TV film)
Za mestskými múrmi: Spravodlivosť (TV film)
1997 Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas (TV film)
1994 Spiaca krásavica a Železný princ (TV film)

TV seriály

2019 Oteckovia (TV seriál)
Episode 99 (S02E99)
Episode 98 (S02E98)
Episode 97 (S02E97)
další epizody (75)
2018 Oteckovia (TV seriál)
Episode 69 (S02E69)
Episode 68 (S02E68)
Episode 67 (S02E67)
další epizody (174)
2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
další epizody (13)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
2014 Superhrdinovia (TV seriál)
Lupa (E01)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Dr. Dokonalý (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
Gleb (E07)
Časová tíseň (E04)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Hranice ovládání (E10)
Kráska a zvíře (E09)
Sterilní pravda (E08)
další epizody (10)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Ema B. (E03)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2011 Neviditeľný nepriateľ (TV film)

TV pořady

2018 OTO 18. ročník (TV pořad)
2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Dobre vedieť! (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2010 Showdance (TV pořad)
2006 Let's Dance (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace