Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 2
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 2

Recenze (106)

tchempi odpad!

všechny recenze uživatele

Dialogy šustící papírem, klišé střídá klišé, infantilní slovní hříčky typu Krejčí(ř) / Švec, ochotnické výkony herců ve vedlejších rolích. Jestli to měla být odpověď na nováckou Kriminálku Anděl, tak to ČT šlápla totálně vedle. Když už, daleko více to (nejen názvem) připomínalo novácký trapnoseriál Policajti z předměstí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká televize tentokrát se svou lodí nabrala nesprávný kurz. Zapoměla si vzít kompas, mapy a nedala na rady zklušených kapitánů a lodivodů. Tahle loď zkrátka do přístavu šťastných diváků nedopluje, protože ztroskotá někde po cestě a nebude to vinou přírodních živlů. Asi by si v České televizi měli prohlédnout svůj archív, aby se poučili, jak se točí kriminální seriály. To už i Nově se povedly lepší seriály. Jednu hvězdičku dávám jen za herce, kteří se pro tuto nelehkou plavbu rozhodli. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Je to slušně akční, ale bulvární a mnohdy silně nelogické, jen proto, aby bylo zase více akčnosti. Např. v dílu Bratr zadržený a svázaný nečekaně střílí za zády. Inu, ... prostě mnohdy úsměvné, připomínající parodii, pane scénáristo Zapletale. A nebo si tyhle poměrně časté úlety "vybojovala" režie? Držet se snáze uvěřitelných výjevů ze skutečného života, mohl to být dobrý seriál. To "Cirkus Bukowsky" má jiný náboj. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Jako milovník detektivek a krimi příběhů, jsem první 3 díly protrpěl. Hudba v celku nesedí. Kamera jako by spí, a mnohdy se tak jakoby zasekne mezi scénami. Většinu herců to vyloženě nebaví. Po policejní a krimi stránce je to chyba vedle chyby ... a fatální chyby se kupí jedna za druhou. Poslední postava, která za něco stála se schodila v 7 díle, když si spočítali náboje, aniž mohl tušit, že revolver není jako foťák na jedno použití, takže se do něj dají nastrkat další "náhradní" náboje ... ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Naprosté zklamání. Tvůrci chtěli evidentně konkurovat Kriminálce Anděl, ale pokus se zoufale nepovedl. Nemá to atmosféru, postav je příliš mnoho. Všechno je zmatené, chybí jasná příběhová linka. Mám za to, že divák chce vyšetřovatele (policajty) s kterými sympatizuje. To se absolutně nepovedlo. Jeden chronický holkař, který by se ze závislosti na sexu měl léčit, jeden policajt co v tom jede s podsvětím a jeden seriálový Zach , který má poměr s kolegovou manželkou. Komu mám držet palce ? Žádné vtipné hlášky, studené, sterilní. Souhlasím s některými diskutujíci - je to spíš vztahový seriál , o kriminálku jde až v poslední řadě. Jediná hvězda za občasný exkurs do slovenských vod. Další díl ani omylem. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)
  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama