Reklama

Reklama

VOD (1)

V obyčejné restauraci v Los Angeles dojde k nenadálému útoku. Ti kteří přežili zjišťují, že na život nahlíží zcela jinou optikou. Musí najít vlastní cestu, jak se s hrůzným zážitkem vyrovnat a pokusit se znovu najít důvěru v okolní svět.  Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Většinou, jakmile je člověk svědkem jakékoliv tragické události, ta potom změní jeho život. Tihle lidé si mysleli, že trauma pro ně skončí oním děsným ránem, kdy se stali svědky několikanásobné vraždy v restauraci a které jim už tak změnilo život. Jenže drama pokračuje dál. Jsou tu následky, které je třeba překonat, a tíživé psychycké momenty efektně působí i na diváka. Do rolí všech zůčastněných není v tomto snímku problém nahlédnout, pochopit, a snad se i trochu vžít. Příběh v takovém dramatu by dozajisté stoprocentně neobstál bez přesvědčivých hereckých výkonů, a za sebe musím říci, že všichni zůčatnění ze sebe viditelně dostali maximum. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Bylo to někde na půli cesty. Opravdu oceňuji snahu ukázat vliv jedné události na naše životy, jen si nemyslím, že zrovna takhle by to vypadalo. Pominu ovšem své předsudky a řeknu, že tuto rovinu to zvládlo dobře. Je mi trochu líto těch nezodpovězených otázek kterých se po celý film nashromáždila velká hromada. Mno a potom tak trochu nevyužitý potenciál mého oblíbence Foresta. Každopádně zahráno výborně a atmosféra taky ok, ale víc jak na 3 to fakt není, protože povětšínou vás nemá ani nic moc co bavit. Jak říkám kromě zápletky s kasínem tomuhle filmu chybí něco co by vás u filmu mělo vážně udržet. ()

Reklama

skretik 

všechny recenze uživatele

Silný a tvrdý začiatok, pomaly plynúc retrospektíva prelínajúca sa s realitou, pôsobivá hudba. Príbeh zložený z menších príbehov... hlavne o fanatizme a jeho podobách, ktoré sa začali prejavovať ako dôsledok traumy... Niečím (asi atmosférou, hudbou...) mi to pripomína film Road to perdition. Zaujímavý film, ktorý sa dobre rozbiehal.. ale na konci stratil svoju silu... už tam bolo toho trocha príliš a ten koniec to naozaj zabil... škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chápu, že účast při hromadné vraždě způsobí trauma, se kterým se člověk může a nemusí vyrovnat a také chápu, že to vyrovnávání má u každého jiný průběh. Nicméně tady mi to přišlo lehce přitažené za vlasy a zejména postava Guy Pearce jednala z mého pohledu naprosto nepochopitelně. Na druhou stranu tu byl zástup hereckých hvězd, jejichž výkony nelogické chování postav zastínily. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vyloženě už nesnáším tyhlety pokusy o rádoby psychologická dramata na nejlépe oscarové úrovni, kde se všichni chovají nesmyslně, jen proto, že si to přál scenárista a režisér a producenti, neb depresivní filmy jsou teď u akademie in. Když konečně došlo na závěrečné dramatické odhalení BACHA SPOILER!!!!, že když na tatínka mířil vyšinutý zabiják, který předtím chladnokrevně oddělal už dva tři lidi, pistolí, tak se tatínek strachy počural, myslel jsem, že si ze mě někdo dělá legraci. Tak směšné to bylo. Plus to sebeobviňování dětí, že také nic neudělaly... KONEC SPOILERU. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)
  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)

Reklama

Reklama