Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY!" ----------- Oplatí sa pozrieť iba v troch prípadoch: 1) ak si fanúšik filmu Disturbia, pretože ten dom si si jednoducho musel zamilovať, 2) ak si fanúšikom herečiek v čase ich začiatkov, pretože Kristen tu vyzerá veľmi fajn, 3) ak si fanúšikom prvotriednych narkotík, pretože ak si chceš zahrať stolovú hru Zathura, to je presne to, čo potrebuješ! ()

fars 

všechny recenze uživatele

...tak tak se to jeste uhralo na tri hvezdicky. Zjistil jsem ze se nemuzu divat na filmy kde hlavni role tvori male decka, pri scenach kde se hadali kdo podvadi a kdo za co muze a prekrikovali se jsem se musel sakra ovladat abych prehravac nevypnul. Ale az na tohle je film docela prijemny, mozna horsi nez Jumanji, ale jen o kousek :-) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jumanji křížené s The Explorers... Dvě a půl. Děti ať si přidají, kolik hvězdiček chtějí, protože na rozdíl od zmíněných přece jen o něco dospělejších, orignálnějších a vtipnějších snímků je Zathura pouze slabý odvárek určený právě jim. Ano, několik scén se mi opravdu líbilo, zaujal mě i malý představitel mladšího z bratrů, pohádkové vizuální stránce nemám co vytknout a astronautův odchod byl opravdu parádní, jenže pořád to bylo zbytečně ukřičené a příliš mravokárné. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý fantasy rodinný film. Sice sem tam pořád viděla tu podobnost s Jumanji, ale jinak dobré. Toto byla ais teprve druhá vedlejší role, ve které jsem viděla Kristen Stewart. Trochu jsem nechápala na konci to, že astronaut byl dospělý Walter, když si přitom přál něco jiného, takže ani ta časoprostorová dimenze mi tam nezapadala, ot už bylo navíc a nedávalo to smysl. Jinak vcelku jsme se bavila, zvláště když Kristen coby zamrzlá sjela ze schodů a bráškové ji poté museli dostat opět do koupelny. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jumanji? Cože? Ve vesmíru? Jo myslíte Zathura! Jon Favreau a ukázka jeho lásky k dětem, naivním příběhům a elektrikou poháněným hrdinou (všimli jste si jak v jedné scéně "oblek" kosmonauta připomíná Starkův náhradní zdroj?). Spojení dvou mladých talentovaných herců, jedné slušně vypadající dívky, která čeká na svého upíra a Tima Robbinse, který zahraje taťku snad kohokoliv, fungovalo velmi dobře. Celý film se může pochlubit dobrou, i když dětskou atmosférou, která dává vzpomenout na Jumanji ovšem bez šklebícího se Robina Williamse, který mohl někomu vadit. I samotný vesmír je zajímavý a určitě zaujme. Bohužel oproti Jumanji film postrádá jednu zásadní věc a to je fyzický pocit z děje. V Jumanji jste viděli a cítili všechno nebezpečí, které opravdu poměrně dost fyzicky až vystupovalo z obrazu k vám, ale Zathura pracuje s digitálními triky a vizuálními zkrášlovadly, kterých se nebojíte. Jsou to přeci jedničky a nuly... Prostě oddechovka pro každého, který neurazí, ale mohla být ještě výrazně hlubší/lepší/zajímavější/chytřejší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Podle knih Chrise Van Allsburga už vznikl kromě Jumanji také Polární expres (r. Robert Zemeckis, 2004). (imro)
  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)
  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama