Reklama

Reklama

Když se Brad Sloan (Ben Stiller) v této hořkosladké komedii rozhodne vzít svého syna na výlet po vysokých školách na východním pobřeží, aby mu ulehčil rozhodování při výběru univerzity, utrpí velké šrámy na svém sebevědomí. Přestože si Brad vybudoval uspokojivou kariéru i pohodlný život na předměstí Sacramenta, kde žije se svou laskavou ženou Melanií a jejich hudebně nadaným synem Troyem, na univerzitě si v dobách své největší slávy představoval budoucnost poněkud jinak. Zatímco Troye provází po okolí Bostonu, kde sám studoval, je přinucen porovnat svůj dosavadní život s úspěchy čtyř nejlepších kamarádů z mládí – hollywoodské hvězdy, zakladatele hedgeového fondu, podnikatele v oblasti moderních technologií a bestselerového spisovatele. Jak si tak představuje jejich bohaté a okouzlující životy, přemítá nad tím, zda už se sám ocitl za zenitem. Poté, co jej však okolnosti donutí znovu přijít se svými někdejšími přáteli do kontaktu, klade si otázku, zda v životě skutečně selhal, nebo je - alespoň v určitém ohledu - tím nejúspěšnějším z nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi potvrdilo, že treba byť nastavený na daný film, lebo za bežných okolností by toto bol odpad bez nároku na koment. Ale keď som sa zapozeral a trochu sa vcítim do Bena, jeho myšlienky a pocity mi prišli tak realistické, hlavne preto, že sa nimi človek stretáva bežne, nie len ked má padesát a krízu. Stále niekto s niekym súperí, predháňa sa, chce vlastniť svet. Mne sa tu pačilo hlavne to, že podprahovo bolo krásne ukázané, akú vysokú cenu majú informácie. Nie je to film ktorý si pôjdete, rozhodne si ho nedáte dva krát, ale treba si uvedomiť, že vlastný život je to najhlavnejšie a skutočne sa môžte vyjebať na všetkých ostatných, na ich lietadlá a fondy. Alebo len ma trafil v správnej chvíli. 3 z 5 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bena si většinou cíleně nevybírám a tak i tady jsem měla obavy, co mě čeká. Naprosto zbytečně! Byla to jedna z rolí, která měla naprosto jinou kvalitu než všechny jeho ostatní snímky. Ne, není to pro každého a asi na to musí být asi i to správné rozpoložení. Rekapitulace nad svým dosavadním životem.......málo uspokojující, málo representativní, silně průměrný....a podobně. Jeho cesta se synem a telefonáty, či osobní rozhovory s jeho "kamarády" z minulosti mu odpoví. Jak? Podívejte se. Na konci to bylo vážně klišé a přesto se mně draly do očí slzy, ale to jsem já, rozená cíťa, nic nového sluncem. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli má někdo z komediálních herců kromě Jima Carreyho herecký talent tak to je rozhodně Ben Stiller. Ten člověk umí spolehlivě prodat své mírně tragické postavy. Brad je otec, který chce pro svého syna jen to nejlepší a tak se s ním vydá prozkoumat vysoké školy a samozřejmě bude velmi stát o to, aby se kluk dostal na Harvard. Při tom se bude muset vypořádat s démony minulosti. Film je pochopitelně člověčinka, která zastihne postavy v určitém období života a po chvilce stejně tak tyto postavy opustí. Jak jsem uvedl na úvod. Ben Stiller je v mých očích dostečně kvalitní herec, abych s ním těchto 100 minut prožil. 60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

47letý Brad rekapituluje svůj dosavadní život a při srovnání se svými bohatými, slavnými, úspěšnými vysokoškolskými spolužáky (už ne přáteli, čí vinou?) dochází k závěru, že ničeho kloudného nedosáhl. Přestože je dostatečně zajištěný, má talentovaného syna, se kterým si rozumí, milující manželku i smysluplnou práci. Už dlouho na mě něčí pochyby a osobnostní krize nepůsobily tak negativisticky a ublíženecky, jako jeho neopodstatněné stěžování, shazování mladistvého idealizmu či liché představy, jak se ostatní mají skvěle. Samozřejmě se to časem zvedlo, když nevyhnutelně zjišťoval, že se mu vůbec špatně nedaří, jenže to jsme my všichni viděli dávno před ním. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o žiadnu komédiu. Film spíš sa snaží zachytiť pocity jednoduchého človeka, ale konkrétne otca, ktorý sa snaží sumarizovať veci, ktoré dosiahol vo svojom živote. Porovnanie jeho jednoduchého „ťažkého“ života s „jednoduchými “životmi“ jeho „priateľov“ je len povrchný a nepôjde do detailov. Keby k jednotlivým častiam venovali trošku väčšiu pozornosť, tak potom by z toho mohol byť oveľa zaujímavejší a náučnejší snímok. Pomerne solídny výkon od B. Stillera – bez väčšieho zaváhania. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama