foto

Shailene Woodley

  • nar. 15.11.1991 (27 let)
    Simi Valley, California, USA

Biografie

Shailene Woodleyová se proslavila díky svému hereckému výkonu po boku George Clooneyho ve filmu Děti moje, nominovaném na Oscara® od scénáristy/režiséra Alexandera Payna. Mezi mnoha úznáními, které za svůj výkon v tomto filmu sklidila, patří cena Independent Spirit Award 2012 a cena National Board of Review Award za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli a nominace na Zlatý glóbus® a nominace na cenu Critics Choice.

V roce 2013 se Woodleyová objevila v úspěšném filmu The Spectacular Now po boku Milese Tellera. Oba herci spolu sdílí Zvláštní cenu poroty za dramatický herecký výkon udělenou na filmovém festivalu v Sundance v lednu 2013. Woodleyová byla také nominována na cenu Gotham Independent Spirit Award za nejlepší ženský herecký výkon.

V březnu 2014 byl do kin uveden její nejnovější film Divergence a posléze White Bird in a Blizzard režiséra Gregga Arakiho.

Woodleyová započala svou kariéru ve věku 5ti let. Její potenciál tehdy rozpoznal talentový agent a podepsal s ní na místě smlouvu. Od té doby získává herecké role. Začínala v reklamách a pak v roce 1999 dostala svou první televizní úlohu v seriálu Otcův návrat, v hlavní roli s Mary McDonnellovou, nominovanou dvakrát na Oscara. Mezi její další role patří hlavní postava v seriálovém hitu televizní stanice ABC Family  The Secret Life of American Teenager, ve kterém nakonec hrála pět let, dále hlavní postava v populárním filmu Felicity: příběh z války za nezávislost, který produkovala Elaine Goldsmith-Thomasová a Julia Robertsová. Woodleyová se opakovaně objevila v seriálech Drzá Jordan (jako mladá Jill Hennessyová), O.C. a Jack & Bobby. Také ztvárnila hlavní roli v televizním filmu Společný dům s Ann-Margret a Matthew Settlem.

CinemArt

Herecká filmografie

Filmy

2019 Untitled Drake Doremus Project
2018 Než přišla bouře
2016 Aliance
Snowden
2015 Rezistence
2014 9 Kisses
Divergence
Hvězdy nám nepřály
White Bird in a Blizzard
2013 Kouzlo přítomného okamžiku
2012 The Monogamy Experiment
2011 Děti moje
2007 Nebezpečný let (TV film)
Škvára
2005 Felicity - příběh z války za nezávislost (TV film)
O princezně na hrášku (TV film)
2004 Společný dům (TV film)
1999 Otcův návrat (TV film)

TV seriály

2019 Sedmilhářky (TV seriál)
I Want to Know (S02E07)
The Bad Mother (S02E06)
Zabij mě (S02E05)
další epizody (7)
2017 Sedmilhářky (TV seriál)
Dostaneš, co potřebuješ (S01E07)
Horoucí láska (S01E06)
Když už tě jednou kousne (S01E05)
další epizody (7)
2008 The Secret Life of the American Teenager (TV seriál)
2007 Kriminálka New York (TV seriál)
Omámený vínem a šeredy (S03E19)
Odložené případy (TV seriál)
Vyjížďka (S05E03)
2006 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Brok v zadku (S01E23)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
O.C. (TV seriál)
The Ties That Bind (S01E27)
The Goodbye Girl (S01E21)
2003 O.C. (TV seriál)
The Perfect Couple (S01E10)
The Debut (S01E04)
The Model Home (S01E02)
další epizody (4)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Drzá Jordan (TV seriál)
Blood Relatives (S01E12)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Digger: Part 2 (S01E09)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Best Democracy Money Can Buy: A Tale of Billionaires & Ballot Bandits
2014 Bystander Revolution (TV seriál)
Hollywood Film Awards (TV film)
2007 Brotherhood 2.0 (TV seriál)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
2014 Charli XCX - Boom Clap (hudební videoklip) - a.z.
2011 Best Coast: Our Deal (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(927)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace