Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mnoho způsobů jak stoupat do oblak!  Donna Jensenová si odmalička přála dostat se z rodného města Silver Springs v Nevadě a nepodobat se vlastní matce, která měla smůlu na muže. První zdrcující milostné zklamání s místním fotbalistou Tommym přesvědčilo pohlednou blondýnku, že je nejvyšší čas opustit rodné hnízdo. V televizi právě běžel pořad bývalé letušky Sally Westonové, ve kterém propagovala svou knihu "Život v oblacích". Ta nabádala mladé dívky k odvaze jít za svým snem a dodávala mnoho praktických rad. Donna nadšeně nastoupí u malé letecké společnosti Sierra Airlines. Vyděšená dívka v sexy kostýmku letušky sice dostává při prvním letu panický záchvat a vyděsí i zbytek cestujících, ale brzy si na nové zaměstnání zvykne. Získá i nové kamarádky Sherry a Christine. Všechny sní o kariéře letušek u velkých společností a spolu se zúčastní konkurzu do Královských aerolinií. Christine a Donna jsou přijaty do výcvikového kurzu. Přednáší zde i slavná autorka knihy Sally Westonová. Ta stanoví Donně, která jí připomene vlastní mládí a dychtivost, jediný a jasný cíl - stát se letuškou 1. třídy. Pro Donnu to znamená najít své vysněné štěstí a podřídí tomu vše. Přes veškeré nadání a znalosti však u závěrečných zkoušek propadne. Zdá se, že sen o štěstí se hroutí. V jejím životě se navíc objeví další nečekaná překážka v kariéře, sympatický student práv Ted. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tenhle film hodnotím třemi hvězdami ne kvůli jeho kvalitě, ale dvěma věcem. Tou první je postava Mika Myerse, obviously. Ta druhá? No ona to možná ani není věc, ale pocit, že scénárista si z nás prostě dělá prdel. Respektive ze snu stát se letuškou první třídy, protože způsob, jakým je celá věc podaná, prostě nedává možnost brát to vážně. A aby se film vůbec do kin dostal, tak je to učesáno do jednoduchého romantického příběhu, kterých jsme viděli stovky a ještě stovky uvidíme. Těžko soudit, zda-li to byl záměr, já se ovšem bavil nad myšlenkou, že by někdo napsal scénář schválně naivní a povrchní. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to zcela pohodová romanticky průhledná komedie určená především zasněným ženám, neboť prostinký příběh se točí kolem mladší ženy, která uskuteční své sny a i přes všechny potíže a podrazy se stane vysněnou letuškou, aby záhy zjistila, že opustit kvůli tomu svého přítele nebyl zas až tak dobrý nápad. Všechny dámy připomínají spíše barbíny ukryté pod silnou vrstvou mejkapu, všechny postavy jsou černobílé až běda a o ději se příliš mluvit nedá. Vše ale velmi příjemně běží a je-li na scéně Mike Myers, má konečně film slušné grády. Velmi slabé tři hvězdy. ()

Reklama

Zombo 

všechny recenze uživatele

Další naivní břečka pro tupoučký americký holčičky, co "quitly high school" a vzdychají při každé rádoby dojemné scéně, ze které se mi dělá zle a zakrývám si oči studem, že jsem se odvážil dívat se na takovou trestuhodnou trapnost. Pokud bych měl vůbec něco chválit, tak samotnou G. Paltrow plus další pohledné slečinky kolem (to pak člověk chápe, proč obletěla posádka Červeného trpaslíka několikrát planetu, která byla obývána podle radaru výhradně letuškami), s nimi se to dalo vydržet, víte, jak to myslím... A Myers? Mohl být lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,614,000Tržby Celosvetovo $19,526,014║ Veľmi nevydarený pokus o komédiu, nič tu nefunguje tak ako by malo, tobôž aby sa tu našli nejaké vydarené vtípky, škoda veru pozerať pokiaľ si nechcete pokaziť náladu. /20%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

.. a scenár tretej triedy. Ale dalo sa na to pozerať. Už od začiatku bolo jasné, že vtipu tento film veľa nevypotí a komediálna úroveň je na mizivej úrovni (a asi len Mike Myers bol na usmiatie). Ostalo tak už len čakať, kedy do deja vpustia romantiku. Tá našťastie nesklamala a film bol celkom roztomilý a medzi Markom a Gwyneth to milo iskrilo a fungovalo. 45%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Tento film se natáčel v Los Angeles a u jezera Havasu v USA. (reich)
  • Gwyneth Paltrow nazvala film "hrozným", svoju rolu zobrala len kvôli peniazom. (Mihail123)

Reklama

Reklama