foto

Erin Daniels

  • nar. 9.10.1972 (46 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka židovského původu se narodila 9. října 1973 v St. Louis v Missouri a zde také vyrůstala. Její otec byl architekt a matka sociální pracovnice. Navštěvovala Clayton High School a poté promovala na Vassar College z oboru architektura a historie umění. Po dokončení studií se přestěhovala do New Yorku, kde nastartovala svou hereckou kariéru účinkováním v divadle. Později se ale z New Yorku přestěhovala do Los Angeles.

Debutovala epizodní rolí ve známém kriminálním seriálu PRÁVO A POŘÁDEK. Poté následovaly další epizodní role v seriálech KRAJNÍ MEZE, AKCE (4 epizody) nebo V.I.P. V roce 1999 získala malou roli v akčním thrilleru MRAZIVÝ FAKTOR, v němž hlavní role ztvárnili Cuba Gooding Jr. a Skeet Ulrich. Od natočení tohoto filmu až do roku 2002 se opět objevovala spíše v epizodních rolích v seriálech jako JACK&JILL a PHILLY.

V roce 2002 si zahrála v dramatu EXPRES FOTO, v kterém se hlavních rolí ujali Robin Williams a Connie Nielsen. Za tuto roli nakonec dostala ocenění Emerging Actor Award na mezinárodním filmovém festivalu v St.Louis. Následovala role v hororu Roba Zombieho DŮM TISÍCE MRTVOL.

Roku 2004 dostala roli v průkopnickém seriálu THE L WORD, který vypráví o životě, problémech a láskách lesbických žen. Erin ztvárnila tenistku Danu Fairbanks. Fanoušci tuto postavu milovali, ale scénáristé Daně přichystali smutný osud v podobě rakoviny prsu. Dana rakovinu nakonec nepřežila a tak Erin musela seriál po třech sezónách opustit. Krátce se ještě potom objevila v jedné epizodě čtvrté řady. Mimo jiné si Erin ještě zahostovala ve známých seriálech VZKVÉTAJÍCÍ MĚSTO, KRIMINÁLKA NEW YORK, JERICHO, DEXTER, BOŽSKÁ MRCHA, SWINGTOWN nebo BIG SHOTS. Jejím zatím posledním snímkem je PORTLAND, ve kterém se objevila po boku, dnes již zesnulého, legendárního herce Davida Carradinea.

Když byla malá chtěla být archeoložkou, hraje na piáno, mluví plynně francouzsky, v mládí se věnovala gymnastice, je alergická na kočky, má dva psy Henryho a Maxe a mezi své nejlepší kamarádky počítá herecké kolegyně ze seriálu THE L WORD Katherine Moennig a Leishu Hailey.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Portland
2015 Animal Among Us
2013 Bling Ring: Jako VIPky
2012 Joshua Tree, 1951: A Portrait of James Dean
2011 Few Options
Spratci na zabití
2009 Single Man
2005 Šoféři
2003 Dům tisíce mrtvol
2002 Expres foto
2000 Elitní komando (TV film)
1999 Flushed
Mrazivý faktor
1998 USMA West Point (TV film)

TV seriály

2015 Stalker (TV seriál)
The News (E13)
2014 Prozíravost (TV seriál)
Shiver (S03E03)
2012 DTLA (TV seriál)
2008 Swingtown (TV seriál)
2007 Big Shots (TV seriál)
Božská mrcha (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Něco o hrdinech... (S04E10)
Láska je Láska (TV seriál)
Loučení na pláži (S04E12)
2006 Dexter (TV seriál)
Pomocná ruka (S01E04)
Jericho (TV seriál)
Julie Reno, Bounty Hunter (TV seriál)
Love Monkey - Hoch se zlatým uchem (TV seriál)
Spravedlnost (TV seriál)
Láska je Láska (TV seriál)
Levá ruka bohyně (S03E12)
Labutí píseň (S03E11)
Lásko moje sbohem (S03E10)
další epizody (12)
2005 Láska je Láska (TV seriál)
Láska léčí (S02E13)
Leť, duše, leť (S02E12)
Láska a hrdost (S02E11)
další epizody (13)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
Láska bolí (S01E13)
Lapák (S01E12)
Letní slavnost (S01E11)
další epizody (13)
2002 Vzkvétající město (TV seriál)
2001 Philly (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Akce (TV seriál)
Jack & Jill (TV seriál)
1998 V.I.P. (TV seriál)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Aftershock (S06E23)
1995 Krajní meze (TV seriál)

Dokumentární

2009 L Word: Special, The
2004 I Love the '90s (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2009 Sunday Afternoons

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace