foto

Jana Oľhová

  • nar. 31.12.1959 (59 let)
    Myjava, Slovensko, Československo

Biografie

Jana Oľhová, rod. Geišbergová je slovenská herečka, sestra herca Mariána Geišberga a ex-manželka režiséra Matúša Oľhu. Má šesť detí.
V roku 1982 absolvovala štúdium herectva na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. V rokoch 1985-1988 bola členkou hereckého súboru Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, od roku 1988 je členka Slovenského komorného divadla v Martine. Pôsobí ako pedagóg na Akadémii umení, Fakulte dramatických umení v Banskej Bystrici a Konzervatóriu v Žiline.
Spolupráca s inými divadlami: Astorka Korzo '90 Bratislava RND Bratislava MD Žilina Ocenenia: 2009 Dosky - Najlepší ženský herecký výkon za postavu Sary v inscenácii Mobil 2008 Slnko v sieti - Najlepší ženský herecký výkon (Muzika) Cena Literárneho fondu: za postavu Juany v inscenácii Don(a) Juan(a) za postavu Zuzy v inscenácii Skon Paľa Ročku za postavu Faidry v inscenácii Faidra

Herecká filmografie

Filmy

2019 Amnestie
Ostrým nožom
2018 Prázdniny: Vánoční dobrodružství (TV film)
Příští zastávka (studentský film)
Sklep
2017 DOGG
Křižáček
2016 Dáma bez kamélie (divadelní záznam)
2015 Johančino tajemství (TV film)
Sedmero krkavců
Zločin a trest (divadelní záznam)
Čistič
2014 Jak jsme hráli čáru
Kukura (divadelní záznam)
Máte môjho psa? (studentský film)
2013 Sedem dní do pohrebu (divadelní záznam)
Ďakujem, dobře
2012 Paradigma (studentský film)
2011 Dům
Mizantrop (divadelní záznam)
Mŕtvola musí zomrieť
Smíchov pláče, Brooklyn spí
2010 Praví chlapi (studentský film)
Přežít svůj život
2008 Bathory
Prekvapenie
2007 Ivanov (divadelní záznam)
Muzika
Štúrovci /Koncert zrušený/ (divadelní záznam)
2003 Želary
2000 Prekliaty služobník lásky (TV film)
Slovenský mariáš (TV film)
1997 Germinie (TV film)
1996 Skon Paľa Ročku (divadelní záznam)
Sobáš za každú cenu (TV film)
1995 Zlatý kolovrátok (TV film)
1993 Príbeh Mateja Hóza (TV film)
1989 Hlavne, keď sa radi máme (TV film)
Rabaka
Tajomstvá pod viečkami (TV film)
1987 Miliónový chlap (TV film)
1986 Přezůvky štěstí
1984 Ryby (TV film)
Sladké starosti
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
1980 Hrdina na titulnú stranu (TV film)
Nebezpečné známosti (TV film)

TV seriály

2019 Prázdniny (TV seriál)
Honba za pokladom (S03E08)
Cesta Lopúchovým lesom (S03E07)
Lišák sa vracia (S03E06)
další epizody (6)
2018 Ministři (TV seriál)
Vyznamenanie (E12)
Extrémisti (E11)
Ploštica (E10)
další epizody (12)
Vlci (TV seriál)
Episode 40 (E40)
Episode 39 (E39)
Episode 38 (E38)
další epizody (31)
Prázdniny (TV seriál)
Už aby sme tam boli! (S02E01)
2017 Pravá tvár (TV seriál)
Nová nádej (E16)
Pravda (E15)
Čo zostane (E14)
další epizody (14)
2016 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Letní mazlíček (S12E09)
Rande naslepo (S12E06)
2015 Kolabs (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (12)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 GYMPEL.TV (TV seriál)
Mimi a Líza (TV seriál)
Zita na krku (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Ďábel (E05)
Sekerovci (TV seriál)
2009 Odsouzené (TV seriál)
2008 Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1983 Tisícročná včela (TV seriál)

Dokumentární

2019 Cesta do nemožna
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
Prvá (TV seriál) - vyp.
2012 Nový život
1979 Milovať jeseň (TV film)

Host

TV pořady

2016 Zlaté časy (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace