foto

Ondřej Nosálek

  • nar. 26.6.1981 (39 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Ondřej Nosálek se narodil 26. června 1981 v Ostravě. Zde také studoval konzervatoř - obor hudebně dramatický. Už během studií spolupracoval s Divadlem Petra Bezruče a objevoval se v pořadu ČT Cizí slovo poezie.

První angažmá nastoupil v souboru české scény v Českém Těšíně. Objevil se v představeních jako "Nejlepší slepice se nedá koupit", "Divotvorný hrnec", "O myších a lidech". Dále hostuje v ostravských divadlech. Od roku 2005 je členem pražského divadla Minor a můžete ho vidět i v představeních v Divadle Na Fidlovačce.

Na televizní obrazovce jste ho mohli vidět ve studentské černé bláznivé komedii Karla Spěváčka Brak, kde během svých studentských let ztvárnil roli slaboduchého Karla. Objevil se také v TV seriálu Černá sanitka.

Ondřej má velmi rád pohyb a tanec, a proto se během posledních let stal členem velmi originálního pohybového divadla Veselé skoky, jejichž domovskou scénou je pražské Divadlo v Celetné (doporučuji skvělá představení "Na hlavu!", "Chabrus Line", "ve stanici nelze", "Baby Box" apod.).

Revelate_17

Herecká filmografie

Filmy

2020 Lov (studentský film)
2019 Letušky (studentský film)
2018 Metanol (TV film)
2015 Kobry a užovky
2014 MY 2
2013 Strach
2004 Stucco (studentský film)
2002 Brak

TV seriály

2021 Madame (TV seriál)
2020 Láska v čase korony (TV seriál)
Lidská práva (E04)
Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Krásné světlo (E01)
Poldové a nemluvně (TV seriál)
Evina nevina (E12)
Čumáček to zařídí (E11)
Únos jako řemen (E10)
další epizody (12)
Kája a Mat+Ema+Tika (TV seriál)
Převozníkův problém (S02E10)
Tkaničky (S02E09)
Zrádná intuice (S02E08)
další epizody (10)
Specialisté (TV seriál)
Domove, sladký domove (S04E24)
2018 Kája a Mat+Ema+Tika (TV seriál)
Matematika a my (S01E13)
Tělesa (S01E12)
Souměrnost čili symetrie (S01E11)
další epizody (13)
Lynč (TV seriál)
Pravda (E08)
Likvidace zásob (E07)
Špína (E06)
další epizody (8)
Tátové na tahu (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
2017 Bohéma (TV seriál)
Past na svědomí (E02)
Dáma a Král (TV seriál)
Milenci a vrazi (S01E04)
Specialisté (TV seriál)
Mrtvým se nic nedaruje (S02E09)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Rodinná záležitost (E08)
Dvojboj (E06)
Anděl odplaty (E02)
Policie Modrava (TV seriál)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Vlast a národ (E11)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Silný kafe (E07)

Divadelní záznam

2013 Mauglí (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 Ceny Thálie 2020 8x8 (TV pořad)
2015 Český lev 2014 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce