Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každým novým dílem si říkám, že přece není možné, aby byl ještě lepší než ten předchozí ... A nakonec se zase vždycky spletu. Jde vidět, že se blížíme do finále, atmosféra stále houstne a houstne. Pokud to tak pujde dál až do finále, myslím, že mám další seriál do TOP 10 ... Snad jenom Kryštof Hádek mi tam nějak chybí ... ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu vyšetřujeme vysokého soudruha, tentokrát už je to ale o něco větší šlamastyka. Filip spoléhá na to, že tam vlastně ve skutečnosti není, a tak jde do rizika. Může si to dovolit? Motivace Michala zůstává záhadou. Motiv OPBH jakožto zásobárny obecních prostitutů byl výborný. Znovu (ano, opakuji se) se pozastavím nad castingem. Jak to, že týpkům s rozmlácenou hubou rozumím (i když na postsynchronech mluvili s bramborem v hubě), zatímco jednomu z hlavních hrdinů vůbec? Když Ivan Trojan neumí mluvit (čehož si všimly i spolužačky, když probíraly dabing seriálu Melrose Place), tak proč ho režiséři nenechají předabovat někým, kdo mluvit umí? A ukňouraný Jan Cina v roli všemocného veksláckého mladíka, to už je vrchol castingového diletantství. Chápu, že herec zosobňující hned dvě "diskriminované menšiny" je pro ČT pokladem, kterým může šermovat před ideologickými porotami hodnotícími jejich pořady, ale opravdu musí hrát roli, ke které nemá sebemenší předpoklad? To už za chvíli může Pavel Nečas hrát prince a Norbert Lichý vězně z Osvětimi. ()

Reklama

tein 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dil. Až je z toho člověku úzko u srdce a řekne si, je dobře, že tato doba a podobná zvěrstva jsou už pryč. Pak si ale člověk uvědomí nač celý seriál vlastně naraží a to teprve člověka zamrazí. Ona ta doba (pouze z pohledu na čas jako fyzikální veličinu) sice už je pryč ale vlastně se toho tolik stejně nezměnilo - viz. úvod a vsuvky co se dejě v přítomnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyšetřete to tak, jak to Strana a Šejbové potřebujou." Takže zadání zní srozumitelně a je naprosto jasné, že by ho dokázal splnit jedině soudruh npor. Klement Kratěna. Jenže Marvan s Plachým to plní po svém a je to ohromná zábava. Zejména Plachý se rozsoudruhoval do vysokých obrátek, jeho buzerace vrátných nemá chybu a zjišťování pobytu soudruha syna mě dostalo do kolen. Marvan je tradičně o dost slabší, drzý a stranickému úkolu evidentně nerozumí. Taky dobře, protože tady na fakturu válí soudruzi z OPBH a když má lakýrník vysvětlovat, jakou to musel řešit havárii, tak je to hodně k popukání. Stejně jako nestranní straníci, vrahové zahradníci a bohatí funkcionáři, kteří pracují na tom, abychom se všichni měli stejně. A komu ten nářez nestačí, tak tomu k tanci a poslechu zahraje Peter Nagy, Miro Žbirka a samozřejmě geniální Sloky Luboše Nováčka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi jeví stále kvalitnější. Osmá epizoda mě potěšila, bylo v ní krajně přesoudruhováno, soudruh náměstek Šejba i jeho soudruh syn byli výborní, soudruh major Špalek s nimi soudružsky držel krok a Klementovi definitivně spadla maska uvědomělého budovatele socialistických zítřků. Každý soudruh musí za vším hledat OPBH. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Slávek Brousek (Tomáš Jeřábek) si vybírá z katalogu pračku Tatramat řady 245, ta byla vyrobena v roce, kdy se odehrává příběh. Pračka si vysloužila přezdívky Šemík, Klokan, Skokan či Rodeo. Při odstřeďování totiž skákala. (sator)
  • Filmová hospoda Buzuluk, ve které se odehrává výslech řemeslníků, se nachází na adrese Žukovova 69/29 v Ústí nad Labem. (sator)
  • V tomto díle zazní latinský termín „Rigor mortiz“. Tento termín vyjadřuje tzv. mrtvolné změny nebo-li posmrtnou ztuhlost. (Winster)

Reklama

Reklama