Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každým novým dílem si říkám, že přece není možné, aby byl ještě lepší než ten předchozí ... A nakonec se zase vždycky spletu. Jde vidět, že se blížíme do finále, atmosféra stále houstne a houstne. Pokud to tak pujde dál až do finále, myslím, že mám další seriál do TOP 10 ... Snad jenom Kryštof Hádek mi tam nějak chybí ... ()

drovi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší diel. Tragédia s komédiou v jednom. Vážny prípad, ale ešte stále sa smejem. Rozborka a zborka zbrane na vrátnici ma rozosmiala a pripomenula mi zborku a rozborku samopalu vz 58 na vojne.Havárie a OPBH to len zaklincovalo.Už sa začína rysovať , prečo sa dostal Marvan do minulosti.. Jednoducho skvelé. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu vyšetřujeme vysokého soudruha, tentokrát už je to ale o něco větší šlamastyka. Filip spoléhá na to, že tam vlastně ve skutečnosti není, a tak jde do rizika. Může si to dovolit? Motivace Michala zůstává záhadou. Motiv OPBH jakožto zásobárny obecních prostitutů byl výborný. Znovu (ano, opakuji se) se pozastavím nad castingem. Jak to, že týpkům s rozmlácenou hubou rozumím (i když na postsynchronech mluvili s bramborem v hubě), zatímco jednomu z hlavních hrdinů vůbec? Když Ivan Trojan neumí mluvit (čehož si všimly i spolužačky, když probíraly dabing seriálu Melrose Place), tak proč ho režiséři nenechají předabovat někým, kdo mluvit umí? A ukňouraný Jan Cina v roli všemocného veksláckého mladíka, to už je vrchol castingového diletantství. Chápu, že herec zosobňující hned dvě "diskriminované menšiny" je pro ČT pokladem, kterým může šermovat před ideologickými porotami hodnotícími jejich pořady, ale opravdu musí hrát roli, ke které nemá sebemenší předpoklad? To už za chvíli může Pavel Nečas hrát prince a Norbert Lichý vězně z Osvětimi. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou špatných dílech zase jeden excelentní. Herci i produkce jsou stále obdivuhodní, úroveň textů, nápadů i dějové linky ale díl od dílu značně kolísá. Při svižném rozplétání zápletky jsem se mnohokrát od srdce zasmála, pěknými fórky scénář jen srší. Jedinou vadou na realističnosti příběhu je inteligence, která kouká z očí hercům ztvárňujícím primitivní vekslácké gaunery – takový ten typický, nepřítomný výraz nechápajícího buvola nejspíš ale žádné kontaktní čočky na světě nesvedou ;) Takže soudruhu synu, co bude příště? Už chybí jen soudruh duch svatý... ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto s odstupom mi to až také fasa nepríde. Niežeby som sa pri sledovaní nudil, len teraz po nejakom čase celý príbeh tak akosi vybledol do komunálnej detektívky, kde stranícky a podnikový kápo bol chránený pätolízačským fízlom, zatiaľčo iní sa snažia dostať sa k pravde aj napriek výrazným boľševickým blokom. Takže len lepší priemer. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V tomto díle zazní latinský termín „Rigor mortiz“. Tento termín vyjadřuje tzv. mrtvolné změny nebo-li posmrtnou ztuhlost. (Winster)
  • Marvan (Václav Neužil) používá zapalovač slangově pojmenovaný „rakušák“. Historie značky Zippo, vyrábějící tento zapalovač, začíná ve 30. letech v Pennsylvánii. Ale jelikož se pro Evropu vyráběly zapalovače v Rakousku, tak si ho lidé pojmenovali takto. (sator)
  • Filmová hospoda Buzuluk, ve které se odehrává výslech řemeslníků, se nachází na adrese Žukovova 69/29 v Ústí nad Labem. (sator)

Reklama

Reklama