Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale jako gayovi a vztahovému/manželskému poradci mi to přišlo nakonec autentické (a to se týká i Luďka Soboty). A dobře to tematizuje bifobii, jak v podobě postav ve filmu – kadeřníkových teplých kamarádů a nesnášenlivých tradicionalistických rodičů Emy – tak co se týká některých (nevěřících) komentářů zde na čsfd. ()

Mouzon 

všechny recenze uživatele

nesmyslný a bizarní pseudoumění... v tom, jak se výsledný tvar bere vážně a dojímá nad vlastní ušlechtilostí, MY 2 hodně připomínají KŘÍDLA VÁNOC, symptomatický paskvil o rozervaných duších podivných lidských typů (z nichž nejpodivnější je samozřejmě Vyorálkova postava)... zhmotnění iluzorního předpokladu, že když do filmu nacpete a priori vychýlené charaktery (matka ftw), zápletku za hranicí excesu, moderní hudbu a (možná) nekonvenční vizuální stránku, vypadne vám automaticky "artový" snímek – problém navíc nespočívá v tom, že by se tam nedělo vůbec nic, ale že se toho děje tak moc a natolik divného, až jeden nestíhá zírat... ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou za Ondřeje Nosálka. Doteď jsem ho neznala, ale tady v té roli zazářil. Plodková je hrozná, ještě v žádné roli jsem ji však neměla méně radši, než tady. Co sakra byla jako premisa? Jak se nějaká ženská po hádce s manželem rozhodne uprostřed noci zavolat svému kadeřníkovi (ano, kadeřníkovi, ne kamarádovi, ale cizímu člka, co jí dělá 1x za měsíc hlavu a vyká si s ním) a nastěhovat se mu do bytu? WTF? A on ji nechá, aby se mu tam nastěhovala? Už tady to vůbec nefungovalo, no a co se dělo dál? Jakože se gay nechá sbalit ženskou? To se jako čeští scénaristi snažili ukázat, že gay je volba a když bude chtít, může být s ženskou? Nope, všechno špatně. Jestli to mělo být jakože nějaké hluboké téma o uvědomování si a objevování sexuální orientace, tak pak to bylo hodně blbě podané. Jen Nosálek zahrál svou postavu naprosto skvěle a díky tomu jsem se na film taky dodívala a totálně ho neodepsala. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběhy Radky Denemarkové jsou náročné. Peníze od Hitlera znám v knižním i divadelním podání. Oboustranná kniha Kobold také není jednoduché čtení. Film My 2 zanechá rozporuplné pocity. Herecky celkem přesvědčivé. Příběh je ale spíš neuvěřitelný. Navíc občas od dramatu sklouzává k (nechtěnému) úsměvu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

To téma je skvělé. A stejně tak je skvělé, že došlo k realizaci. Bohužel ale Slobodanka Radun si ukousla příliš velké sousto a vytvořila film postavený na dvou hercích bez toho, aby je oba uměla vést k herecké shodě. Námět MY 2 si umím představit jako vynikající televizní komorní záležitost, ale bez Plodkové a bez zbytečného pokusu o velké plátno, který zkrátka nevyšel. Současná civilní témata už ze své podstaty tady nejsou od toho, aby vysvětlovala. #finaleplzen ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)
  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)

Reklama

Reklama