Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

fixaman 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit jen na základě vizuálu a příběhu, nejspíš by dostal tak maximálně dvě hvězdičky.. Zobrazení hackerů je zde opravdu úsměvné, avšak s ohledem na dobu, kdy snímek vznikal, musí brát běžný smrtelník toto s patřičným nadhledem.. Hvězdičku navíc však dávám za moji oblíbenou Angelinu Jolie a čtvrtou za naprosto výborný výběr hudby.. Prodigy, Stereo MCs, Alanis Morissette.. Prostě pohodička :)) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už když byl malý, tak se Dade Murphy (Johnny Lee Miller) zabýval hackováním počítačů - ale tenkrát byl dopaden a odsouzen k zákazu přibližování se k jakýmkoliv počítačům až do osmnácti let. I nyní si dává velký pozor, a jediným serverem kam se probíjí je místní kabelovka. Jenže nemůže tušit, že jeden z jeho přátel se dostane do serveru velké nadnárodní společnosti, a objeví zde spiknutí šéfa bezpečnosti, nebezpečného Eugena Belforad (Fisher Stevens). A tomu útoky mladých hackerů přicházejí právě vhod, protože na ně může hodit všechnu svoji nezákonnou činnost - jenže když se hackeři celé planety spojí, nic proti nim nezmůže ... Na film je třeba se dívat s hodně hodně velkým nadhledem (zvlášť pokud o problematice něco víte), protože vlastní hackování se zde skládá (kromě ježdění na kolečkových bruslích) v prolétání serverů ve stylu Descentu a nejzabezpečenější server ze všech je chráněn superheslem "god". Taky mě dostávaly přezdívky "hrdinů" - zvlášť v českém dabingu naprosto dokonalé ("Tak ty jsi Kyselina? A ty Bod mrazu?"). Takže víceméně jediné, proč si film člověk zapamatuje je první větší role Angeliny Jolie (a mimochodem vypadá hrozně) a naprosto šílená role Matthewa Lillarda... ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Koukat na tenhle film v roce 2014 pro mě bylo docela náročný :D :D Chápu, že to byl hodně veliký extrém - ať už se to týká oblékání a celkově navození atmosféry skvělých a nejlepších hackerů na světě, ale bylo to strašný :D :D Sexuálně nabitá Jolie, která tam sváděla svého "manžela" a všechny ty nové technické vymoženosti a příšerné oděvní kreace :D Nejlepší pro mě byl Matthew Lillard, který pro mě "vyčníval" nade všechny :) Ale je to fakt hrůza :) Nikdy více, i když vidět to o 10let dříve,tak by to v pubertě jistě byla jiná podívaná. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jak to říká Shadwell: Yeah Yeah Yeahs ! Mým zločinem je zvědavost. Žádné dobro a zlo není, je jen zábava a nuda. Jo, cítím se trochu jako Bůh - řekl satelit na orbitě. Ne, já se cítím jako Bůh - řekl internet. Ne, já se cítím jako Bůh - řekl Bůh. Ne, já se cítím jako Bůh - řeklo si Já, protože nebyl nikdo, kdo by vůbec byl. A Já také není - řeklo si Já a zapnulo si telku. Hackeři, piráti a anarchisti všech zemí, spojte se! Hranice jsou jen dočasné a relativní a kulturní a intelektuální informace patří všem a nikomu. Hraj s nejlepšími, umři jako poslední. ___ Duch 90´ jak na dlani a operating system shell jako Grid v Tronu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Já jsem antitalent na počítače a tak jen čumim, co uměj. Úvodní sekvence " ovládnutí televizního programu " je geniální. Jak by asi vypadala televize ovládaná hackery ? Když se ve filmu poprvé oběvuje Angelina Jolie, málem jsem ji nepoznal, je tu strašně mladá. CITÁT - Jo a máme na střeše bazén, schody jsou tamhle............ Ve filmu také zazní citát Ozzyho Osbourna - Ze všech věcí, které jsem ztratil mi nejvíce shází vlastní duch......... Po počáteční přehlídce umu několika hackerů se konečně hlavní hrdinové poznávají a začne souboj. Vetřelec a Kyselina se konečně potkají. Soutěž o otroctví nebo lásku může začít. Hlavním cílem je Richard Gill, šéf instituce potírání hackerství. CITÁT - Počítače nikdy nelžou.......... Na scénu přichází ale horší protivník a situace začíná houstnout, půjde i o život. Povedený, napínavý příběh z pěknou hudbou ( Simon Boswell ) a Angelinou Jolie. CITÁT - Já mám takový pocit, jako bych byl BŮH.......... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Scenárista filmu, režisér a někteří herci navštívili setkání The New York City 2600 Meeting new-yorkské společnosti hackerů, kde pozorovali reálné hackery a mluvili s nimi. (Aelita)
  • Školní scény se natáčely na střední škole Stuyvesant v New Yorku, zbytek pak v jejím okolí ve čtvrti Tribeca na Manhattanu. (Terva)

Reklama

Reklama