foto

Kenny Johnson

  • nar. 13.7.1963 (55 let)
    New Haven, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v New Havenu v Connecticutu, ale vyrůstal na 40 akrové farmě ve Vermontu. Kenny byl dlouhou dobu světová jednička v zápasech v páce a to až do roku 1995, kdy se zápasením přestal a věnoval se mu jen příležitostně pro zábavu. Kromě toho, že je všestranně nadaný sportovec, je i vášnivý motorkář, nadšený golfista, jezdí na koni, lyžuje, boxuje, hraje v NBA Entertainment League a často se objevuje v různých turnajích slavných osobností či na baseballových událostech.

Kenny začal svojí kariéru jako model a herec v reklamách. Objevil se v jedné z prvních reklam pro LA Gear a také reklamě na Pringles, kde hrál po boku v té době neznámého Brada Pitta. V 90. letech se začal objevovat v epizodních rolích různých seriálů. V roce 1998 se pak objevil v několika prvních minutách filmu BLADE s Wesley Snipesem, kde ho právě ústřední hrdina zachrání od vysátí upíry. Ještě ve stejném roce získává jednu z hlavních rolí v seriálu: PENSACOLA: ZLATÁ KŘÍDLA, kde hraje stíhacího pilota. Pokračují roky účinkování v epizodních rolích, tentokráte ale již ve známějších seriálech jako je SMALLVILLE, VZKVÉTAJÍCÍ MĚSTO nebo 18 KOL SPRAVEDLNOSTI.

V roce 2002 se uchází o roli Terryho Crowleyho v seriálu POLICEJNÍ ODZNAK, tuto roli sice nedostane, ale natolik zaujme tvůrce seriálu Shawna Ryana, že přímo pro něj napíše roli Detektiva Curtise Lemanskyho, který je pak jedním z hlavních hrdinů zásahového týmu, okolo kterého se točí celý seriál. (Vtipné je, že v tomto seriálu hraje nejmladšího člena celého týmu, ale ve skutečnosti je ze všech obsazených nejstarší.) Ještě v průběhu účinkování v Policejním odznaku se objeví v KRIMINÁLCE LAS VEGAS a v několika epizodách seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY. Na dlouho si od rolí policistů neodpočine, protože v roce 2007 získává opět roli policisty, a to Detektiva Hama Deweyho v seriálu BOŽSKÁ MRCHA, kde sekunduje skvělé Holly Huntrové (původně se ucházel o roli Earla). Po třech seriích seriál končí a Kenny získává roli Kozika ve velmi úspěšném seriálu ZÁKON GENGU odehrávajícího se v prostředí motorkářského gengu. Vidět jsme ho mohli i v seriálech ANATOMIE LŽI či NÁMOŘNÍ VYŠETŘOVACÍ SLUŽBA: LA. V roce 2011 si zahrál hlavní roli ve filmu FEW OPTIONS, kde hraje muže propuštěného po 22-ti letech z vězení, za drogovou chybu z mládí – sice chce začít znovu, ale věci nejdou, tak jak si je plánoval.

Kenny je od malička dislektik a pracoval velice tvrdě na překonání odlišností v učení. Přestože čtení je pro něj jedna z nejtěžších věcí, pokládá to za výzvu. Častokrát mu tak někdo musí nahlas předčítat scénář, protože tak se repliky naučí velmi rychle. Jeho nejlepším přítelem je herec Casper Van Dien a mezi své blízké přátelé řadí také Waltona Gogginse a Michaela Chiklise, herecké kolegy ze seriálu Policejní odznak. 21. prosince 2005 se oženil s Cathleen Ovesonovou, se kterou má jedno dítě.

Pavla "Kikina33" Kinkorová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Check Point
2016 Run the Tide
2015 V mysli vraha
2013 Timmy Muldoon and the Search for the Shadoweyes Bandit
2011 Few Options
2007 Hříšné svědectví
2006 Aquaman (TV film)
Opuštěný kaňon (TV film)
Zzyzx
2001 Návrat do pekla (TV film)
1998 Archibald the Rainbow Painter
Blade
První liga 3: Zpátky do druhé ligy
1997 Hříšné myšlenky (TV film)
1995 Zmatkář
1994 Red Shoe Diaries 4: Auto Erotica
1993 At Home with the Webbers (TV film)
1990 Lambada! Zakázaný tanec
Pouštní mystérium

TV seriály

2018 S.W.A.T. (TV seriál)
Fire and Smoke (S02E03)
Gasoline Drum (S02E02)
Shaky Town (S02E01)
další epizody (17)
2017 S.W.A.T. (TV seriál)
Miracle (S01E08)
Homecoming (S01E07)
Octane (S01E06)
další epizody (8)
Batesův motel (TV seriál)
Hidden (S05E04)
Bad Blood (S05E03)
The Convergence of the Twain (S05E02)
další epizody (4)
2016 Tajnosti a lži (TV seriál)
The Truth (S02E10)
The Brother (S02E09)
The Racket (S02E08)
další epizody (10)
Batesův motel (TV seriál)
Trezor (S04E06)
2015 Batesův motel (TV seriál)
Bezvědomí (S03E10)
Šílenství (S03E09)
Jáma (S03E08)
další epizody (10)
Chicago Fire (TV seriál)
Red Rag the Bull (S03E16)
Headlong Toward Disaster (S03E15)
2014 Batesův motel (TV seriál)
Odchod (S02E04)
Caleb (S02E03)
Stín pochybnosti (S02E02)
Motiv (TV seriál)
Pro tebe zemřu (S02E13)
Chicago Fire (TV seriál)
Just Drive the Truck (S03E03)
Wow Me (S03E02)
Always (S03E01)
další epizody (5)
Castle na zabití (TV seriál)
Smrt na jazyku (S06E17)
2013 Dexter (TV seriál)
Ten starý Dexter (S08E11)
Sbohem, Miami (S08E10)
Ohraná písnička (S08E09)
2012 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Means & Ends (S06E12)
Desperate Measures (S06E11)
Desperate Times (S06E10)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Call of Duty (S04E11)
Dorylus (S04E03)
Out (S04E01)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dirty (S12E14)
2010 Anatomie lži (TV seriál)
Krysař (S02E19)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Ozvěna starých časů (S01E12)
Zákon gangu (TV seriál)
Prsten (S03E13)
Znovu doma (S03E12)
Mléko (S03E11)
další epizody (8)
2009 Zákon gangu (TV seriál)
Válka gangů (S02E12)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Zachraňte Sammyho (S04E05)
Barabové (S04E03)
Válka doma (S04E02)
další epizody (5)
Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
další epizody (11)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Noc splněných přání (S06E22)
2005 Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
A Thousand Deaths (S04E11)
další epizody (13)
Smallville (TV seriál)
Obyčejný smrtelník (S05E02)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Fire in the Hole (S03E13)
další epizody (15)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Dominoes Falling (S02E13)
Breakpoint (S02E12)
Inferno (S02E11)
další epizody (13)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Two Days of Blood (S01E12)
Carnivores (S01E11)
další epizody (13)
Vzkvétající město (TV seriál)
2001 One on One (TV seriál)
2000 18 kol spravedlnosti (TV seriál)
Lovkyně (TV seriál)
1999 Ryan Caulfield: Year One (TV seriál)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Policie z New Orleans (TV seriál)
The Burning Zone (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
Cesta do neznáma (TV seriál)
1993 Grace v jednom kole (TV seriál)
1992 Deníky červených střevíčků (TV seriál)
1989 Family Matters (TV seriál)

Dokumentární

2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2008 Speechless (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Check Point

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Chicago Med (TV seriál)
Theseus' Ship (S02E13)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace