Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o basketbale a lidskom neštěstí. Earl "Kozel" Manigolt, obyčejný kluk, který miloval basketbal a později se mu staly osudnými drogy. Kluk s famózním výskokem a skvělou dovedností hry s míčem. Člověk, proti kterému se bál hrát i sám Kareem Abdul-Jabbar (jedna z největších hvězd NBA let osmdesátých) i když se s ním v zápase nikdy nesetkal. Jako mladej se díky svému talentu dostane do ne moc dobré společnosti hráčů jenž jsou o dost starší než on, začnou ho lákat večírky a drogy, kterým nakonec podlehne. Vyrazí ho ze školy a padne až na samé dno, z kterého mu pomůže člověk od kterého by to nikdy nečekal, z kterého si z kamarádama dělal legraci, kterému se smál. Dostal se z drogové závislosti, spátky do školy a k basketu, který tak miloval. Na škole se zamiluje do mladé dívky s kterou má časem syna. Nakonec propadne drogám znovu a už se z toho nedostane, důvodů proč je mnoho, snad ten největší je smrt člověka, který mu pomohl a věřil v něho. Nakonec se na jeho počest hrál Turnaj Earla "Kozla" Manigaulta. (ČSFD)

(více)

Recenze (5)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jo, je to televizní film z 90. let a na formě je to trochu vidět. Na druhou stranu je tu slušná kolekce černošských hereckých hvězd, kterým vévodí Don Cheadle v jedné ze svých prvních velkých rolí a jeho výkon je úžasnej. Nemusíte být fanouškem basketbalu, aby Vás film zaujal, ale je to samozřejmě výhodou, která mě k Nejtvrdšímu zápasu přivedla. V pečlivě budovaném, byť místy asi trochu zkratkovitém příběhu, se tvůrci dotknou lecčeho, sport, drogy, Vietnam, gangy, rasová otázka. Žádné z těchto témat, ale není nijak hystericky nazíráno. Stejně v klidu,ale s patřičnou vážností k nim přistupoval i Earl Kozel Manigault, když závěrečný sled záběrů do životem ošlehané, ale dojaté tváře skutečného Kozla je tak hlubokou katarzí, že by ho asi žádný herecký výkon nevynahradil. Earl zemřel necelé dva roky po uvedení filmu v 53 letech. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Paul Rusesabagina, pardon Don Cheadle riesi basketbal a rozny obycajne ludske problemy. Les BielyKer je fakt kvalitny herec, aspon teda hraje v namakanych filmoch   : 86 % ()

LANSA 

všechny recenze uživatele

MOc pěknej film, kde je vidět, že to všechno o talentu není. Člověk ho může mít tuny, ale stačí trocha tý smůly + nějaký to lidský uklouznutí a místo hvězdy se z vás stane loser.Ale skákat ten kluk fakt uměl. ()

masata 

všechny recenze uživatele

Basketbalista malého vzrůstu Earl 'Kozel' Manigault měl talent a pořádný výskok, bohužel s jeho hráčskou kariérou zamávaly drogy. ()

Reklama

Reklama