foto

Laďa Kerndl

  • nar. 16.5.1945 (74 let)
    Brno, Československo

Biografie

Jazzový a swingový zpěvák Vladimír Kerndl je ročník 1945, Laďa je jeho umělecké jméno. Hudební kariéru začal v sedmnácti letech jako zpěvák a kytarista v recitálu Ljuby Hermanové v divadle Večerní Brno. Postupně se stal členem několika profesionálních hudebních skupin, které se věnovaly taneční hudbě.

Od roku 1971 pak téměř čtvrt století vystupoval jako zpěvák a bubeník na zaoaceánských výletních lodích. Třináct let se plavil na lodích Vistafjord a Sagafjord společností Norwegian America Line. Dalších jedenáct let pak hrál a zpíval turistům na lodích Queen of Scandinavia a King od Scandinavia dánské společnosti DFDS. V Československu, kam se každoročně vracel, koncertoval příležitostně, mj. s orchestrem Gustava Broma, s nímž natočil řadu snímků pro rozhlas.

Po vyléčení z těžké nemoci v roce 1995 si Kerndl postupně vybudoval výraznou pozici na české hudební scéně. Jeho repertoár zahrnuje americké evergreeny i současný jazz. Účinkoval v desítkách televizních pořadů a jeho písně vyšly na mnoha samostatných hudebních nosičích.

Své životní příběhy vypráví ve vzpomínkové knize Moře, přístavy a lásky (2006). Spolupráce s režisérem Šimůnkem začala v roce 2002, kdy vznikl dokument o Kerndlově dramatickém zápasu se smrtelnou nemocí Tmavomodré blues z cyklu pacientských příběhů České televize Diagnóza.

Ostrov Svaté Heleny je Kerndlovým hereckým debutem. Přestože se film volně inspiruje zpěvákovým působením na zaoceánských lodích a využívá i Kerndlovy obrazové a filmové archivy, příběh i všechny postavy filmu jsou smyšlené.

Zdroj: Palace Pictures

Herecká filmografie

Filmy

2011 Ostrov svaté Heleny
1987 Sedmikrásky Josefa Kainara (TV film)

Dokumentární

2017 Hej mistře basů (koncert)
2013 Felix 70 (koncert)
2012 Tvoje slza, můj déšť: Přítomnost Arnošta Lustiga
2010 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Miloslava Stingla (S06E11)
2008 Tříkrálový koncert (koncert)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ladi Kerndla (S02E20)

Hudební videoklipy

2006 Tereza Kerndlová a Laďa Kerndl - Pár příběhů (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2014 Barrandovský Silvestr 2014 (TV pořad)
Vše nejlepší (TV pořad)
2013 Novotný za humny (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Pološero (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
2006 Ta naša kapela (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Ať žije Valentýn! (TV pořad)
Pocta V+W (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Šlitr mezi nebem a zemí (TV pořad)
2003 Musicus poeticus (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
2001 Tisíc růží pro Jiřinu (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Náš venkov (TV pořad)
P.F. (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Koncert titánů swingu (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Šance (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace