foto

Dean Devlin

  • nar. 27.8.1962 (55 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (12)

  • Stargate (2020)

    - Dean Devlin oznámil, že se projekt Stargate rozpadl. (kytka.patrik)

  • Rytíři nebes (2006)

    - Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)

  • Záhada Bermudského trojúhelníku (TV film) (2005)

    - Výkonný producent Dean Devlin napísal scénu, v ktorej je Meeno Paloma (Lou Diamond Phillips) na lodi s ľuďmi od Greenpeace, keď bol študentom strednej školy. (misterz)

  • Cellular (2004)

    - Původně se režie měl chopit producent Dean Devlin, ale nakonec ho nahradil David Ellis. (imro)

  • Godzilla (1998)

    - Scénáristé Dean DevlinRoland Emmerich dostali anticenu Zlatá malina v kategorii Nejhorší remake nebo pokračování. A herečka Maria Pitillo získala svou malinu za nejhorší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. (Terva)

  • Den nezávislosti (1996)

    - Malé cameo si ve filmu střihl i spoluautor scénáře Dean Devlin. Hraje jednoho z pilotů, kteří letí s prezidentem (Bill Pullman) útočit na ničící paprsek. Pronese větu: "I´am on it" ("Jdu na to") a o vteřinu později jeho letadlo sestřelí nepřítel. (Baltazzar)

  • Den nezávislosti (1996)

    - Role prezidenta Whitmora byla původně psána pro Kevina Spacey, který byl kamarádem ze školy spoluautora scénaře Deana Devlina. Vedení společnosti Fox ho však odmítlo obsadit s odůvodněním, že nemá patřičný potenciál být velkou hvězdou. Roli získal Bill Pullman. (Baltazzar)

  • Den nezávislosti (1996)

    - Pověst o kvalitách filmu dorazila i do Bílého domu. Prezident Bill Clinton si objednal soukromou projekci, které se zúčastnili producent Dean Devlin, režisér Roland Emmerich a filmový prezident Bill Pullman. (Bauer)

  • Hvězdná brána (1994)

    - Vo filme miestni obyvatelia Abydosu hovoria jedným z autentických dialektov starovekej egyptčiny, D. Devlin a R. Emmerich sa veľmi starostlivo pripravovali a nenechali nič na náhodu. O odbornú pomoc požiadali špecialistu, egyptológa Stuarta Tysona Smitha z Kalifornskej univerzity. Získať originál titulkov všetkých dialógov je bez licencie aj dnes nemysliteľné. (Piri)

  • Hvězdná brána (1994)

    - Dean Devlin oznámil na Comic-Cone 2006, že pôvodne plánovanú filmovú trilógiu oficiálne dokončí. Samozrejme, bez akýchkoľvek nadväzovaní na seriálovú adaptáciu, ktorá je úplne oddelená od príbehu z filmu. (Piri)

  • Hvězdná brána (1994)

    - Snímka bola plánovaná ako úvod trilógie. Roland Emmerich a Dean Devlin však začali pracovať na novom filme Deň nezávislosti, a tak upustili od dokončenia Hviezdnej brány. Neskoršie sa MGM "vrátilo" k Hviezdnej bráne, ale už ako k seriálu. Vzali si iba námet, film v žiadnom prípade nie je pilotom k seriálu, pretože ten nie je oficiálnym pokračovaním. To vyšlo iba knižne a napísal ho Bill MacCay. (Piri)

  • Hvězdná brána (1994)

    - Roland Emmerich a Dean Devlin byli jedním studentem egyptologie obviněni, že použili příběh, který jim předložil už deset let před natáčením, ale který tehdy odmítli. (džanik)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2004 Cellular
1999 Predators From Beyond Neptune
1996 Den nezávislosti
1991 Totální odhalení
1990 Marťani, jděte domů
Měsíc 44
1986 3:15
1985 North Beach and Rawhide (TV film)
Skutečný genius
1984 Wild Life, The
Zákon města
1980 Moje tělesná stráž

TV seriály

1989 Generations (TV seriál)
Island Son (TV seriál)
1987 Hard Copy (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Misfits of Science (TV seriál)
1983 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
This Is the Life (TV seriál)
1982 Fame (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
1980 Too Close for Comfort (TV seriál)
1976 Alice (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)

Dokumentární

2005 Special Thanks to Roy London
2004 Dialing Up 'Cellular'
2003 My Life with Count Dracula
The Blockbuster Imperative (TV film)
2000 Independence Day: Creating Reality
1999 The Directors (TV seriál)
1997 Hollywood Aliens & Monsters (TV film)
1996 Independence Day: The ID4 Invasion
Making of 'Independence Day', The (TV film)
1994 Filmová kouzla (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)
1987 Biography (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Geostorm: Globální nebezpečí

TV seriály

2016 Knihovníci (TV seriál)
And the Self-Fulfilling Prophecy (S03E04)
And the Rise of Chaos (S03E01)
2014 Knihovníci (TV seriál)
A meč v kameni (S01E02)
A koruna krále Artuše (S01E01)
2008 Dokonalý podraz (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace