Reklama

Reklama

Sešup

  • USA Downhill (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Billie (Julia Louis-Dreyfusová), Pete (Will Ferrell) a jejich synové jsou právě na terase, když je během idylické lyžařské dovolené v Alpách zasáhne lavina. Ačkoli všichni uniknou bez úhony, Peteovy činy během neštěstí odhalí jeho temnou stránku, která šokuje celou rodinu. Důsledky tohoto okamžiku ovlivní zbytek dovolené a čím více se Pete snaží vyhnout pravdě a vše vysvětlit, tím více jsou Billie a jejich děti nuceni přehodnocovat svůj život a především to, co si myslí o Peteovi jako o manželovi, otci a muži. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Neviem,ale mam pocit,ze patrim k nenarocnym divakom,lebo mne sa tento film celkom pacil,cele sa to odohrava v nadhernom zasnezenom prostredi,tie manzelske nezhody,hadky a ich dalsie problemy sa mi zdali take bezne zo zivota,pasovali mi,dialogy boli tiez ok a herecky vynikla hlavne Julia Louis-Dreyfus,myslim,ze svoju rolu zvladla velmi dobre,zatial co Will Ferrell,ktoreho mam rad,bol taky malo vyrazny,bez chuti a zapachu,takze styri hviezdicky tomu udelim...:-) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som presvedčený o tom, že pôvodný film je lepší. Tento americký bratranec to podáva asi viac prvoplánovo, aby to pochopili. Našťastie to nebola tá ťažká, udepkárená, dvojhodinová dráma, ale pomerne svižná komedo-dráma, ktorá ale donúti sa zamyslieť. Na druhej strane, mať takú manželku, nebolo by viac manželkou. 2 z 5 ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jedna lavina ohrožující rodinu na lyžařské dovolené v Alpách, přehodnocování jejich životů a toho jak cítí jeden druhého.Příští rok tipuji pokračování s koronavirovou tématikou. Začne to jako studie problémových a neradostných lidských vztahů a přemění se to do středně zábavného sitcomu. Ústřední dvojice nemá patřičnou chemii. Švédský originál Vyšší moc z roku 2014 se domnívám byl lepší. Pojednával o dynamice manželství a byla to inteligentní studie maskulinity. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Od amerického remaku Force Majeure (2014) som nečakal žiadne zázraky, skôr som bol len zvedavý, ako sa s tým popasujú, keďže pôvodná verzia mala podľa mňa ešte trochu medzery v rámci potenciálu tohto námetu. Napokon si nemyslím, že by táto americká verzia bola až tak úplne zlá ako by sa mohlo zdať podľa hodnotení. Pri európskej verzii mi vadila až tá prehnane komorná atmosféra, zatiaľ čo tu sa to celkom rozvíjalo aj v dialógových súčastiach, čo je veľké plus. Podstata a princíp filmu je u oboch rovnaký, takže tam posun nenastal žiadny, aj keď niektoré scény sa mi v tejto americkej verzii zdali až príliš hnané do afektu (napr. scénka pri helikoptére). Zakončenie bolo tu v Downhille napokon oveľa určitejšie, keďže Force Majeure nechali koniec taký otvorenejší. Každopádne, Downhill nebol vôbec na zahodenie, hoci za svojim európskym predchodcom napokon predsa len trochu zaostal. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Že je Will Ferrell dobrý herec to víme. Sice nemá úplné štěstí na dramatické pecky, s jednou vyjímkou (Horší už to nebude), ale rozhodně tomuto rodinnému dramatu sluší. Tady ztvárnil otce rodiny, který se musí vypořádat s vlastní zbabělostí, což mu dá pochopitelně nejvíce sežrat jeho manželka. Nízké hodnocení opět absolutně nechápu. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje logo Searchlight Pictures bez názvu Fox. (willy1)

Reklama

Reklama