Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (26)

Alfred Molina (herec)

01.01.2005

Temný, vysoký a se smutnýma očima. Alfred Molina patří k britským hercům, kteří sice oplývají velkou všestraností, ale jejich sláva a uznání je minimální. Objevil se v řadě rozmanitých filmů. Vystřídal snad všechny myslitelné žánry, což je známkou jeho velké přizpůsobivosti a snahy vyzkoušet snad všechno.Syn španělského číšníka… (více)

Andrzej Bartkowiak (kameraman / režisér / herec)

01.01.2005

Narodil se v Polské Lodzi (ročník 1950) a filmařské zkušenosti získával na místní Polské filmové škole. Ve 22 letech emigroval do Ameriky a krátce poté začal pracovat v reklamách.U filmu se zabydlel jako kameraman. Svůj první celovečerní film nasnímal v roce 1976 - DEADLY HERO. Ale divácký úspěch přišel až když nasmímal přes… (více)

Antoine Fuqua (režisér / producent / herec)

19.05.2005

Antoine Fuqua se narodil se 19. ledna 1966 v Pittsburghu v Pensylvánii. Se svým dobráckým zjevem a rychlým úsměvem vypadá spíš jako chlapík pro vedení, než jako chlap, který vede tým. Začínal jako režisér videoklipů a reklam, kterých natočil stovky. V hudebním průmyslu se pohyboval víceméně u hip-hopu. Na cenu MTV pro nejlepší… (více)

Brian De Palma (režisér / producent / scenárista)

18.04.2005

Brian De Palma, kontroverzní ikona filmového průmyslu, známá díky filmům jako CARRIE, DRESSED TO KILL, UNTOUCHABLES, SCARFACE a MISSION: IMPOSSIBLE, byl často oslavován jako dědic vlády Alfreda Hitchocka na postu "král napětí". V kariéře, která trvá už pět dekád, se De Palma jako režisér, scénárista a producent, prodral všemi… (více)

Bridget Moynahan (herečka / režisérka)

08.05.2005

Kathryn Bridget Moynahan se narodila 21. září 1972 v Binghamtonu v New Yorku a pobývala hlavně v Longmeadow v Massachusetts. Jako dítě byla hodně divoká a excelovala ve sportech. Na střední škole se stala kapitánkou basketbalového týmu a vybrala si hraní ve fotbalovém mužstvu místo hraní v dramatickém kroužku. Asi to tak chtěl… (více)

Christopher Nolan (režisér / scenárista / producent)

26.07.2005

Narodil se v Londýně britskému otci a americké matce, jako prostřední ze tří chlapců. V metropoli na Temži pak trávil i většinu svého dětství, jen na prázdniny se rodina vydávala do amerického Illinois. Dodnes má tedy britské i americké občanství, ovšem díky určité rezervovanosti ve vystupování a typickému přízvuku jej většina… (více)

Colin Farrell (herec / producent)

01.01.2005

31. května 1976 se v irském Dublinu narodil Colin James Farrell. Zpočátku to vypadalo, že se po vzoru svého otce a strýce stane fotbalistou, ale pak silným vlivem své sestry Catherine začal sledovat filmy a taky chodit na školu Gaiety School of Drama, takže fotbalová kariéra byla poražena kariérou hereckou. K tomu, aby člověk… (více)

David Mamet (scenárista / režisér / tvůrce)

01.01.2005

David Alan Mamet se narodil 30. listopadu 1947 ve Flossmooru v Illionis. Jeho dětství nebylo zrovna šťastné. Matka vzala malého Davida a jeho sestru Lynn a odešla od jejich otce k jinému muži. Poté co vyrostl, se však David vrátil zpět ke svému otci. Své vzpomínky na dětství pak vkládal do svých her a scénářů. Studoval na… (více)

Doug Liman (režisér / kameraman / scenárista)

02.05.2005

Narodil se v roce 1965 v New Yorku. Připojil se k International Center of Photography už během studia na střední škole. Navštěvoval Brown Univerzity na Rhode Islandu, kde také pomohl při vytváření místní studentské kabelové televize. Krátké filmečky Liman natáčel už od svých sedmi let. Navštěvoval a absolvoval program Škola… (více)

Eric Bana (herec / režisér / producent)

01.01.2005

Eric Bana se narodil 9. sprna 1968 v Melbourne německé matce a chorvatskému otci. Živil se jako barman. Často však vystupoval v ostatních podnicích jako bavič. Jeho talentu si všimla i jedna australská televize, která jej zprvu obsadila do zábavného pořadu FULL FRONTAL. Získal si takový obdiv, že dostal vlastní pořad s názvem… (více)

Jamie Foxx (herec / producent / scenárista)

01.01.2005

Tento rodák z Texasu se původně jmenoval Eric Morlon Bishop. Jeho matka jej porodila v nízkém věku a o malého Erica se dvakrát dobře nestarala (sama navíc žila u adoptivních rodičů). Erica proto adoptovala jeho nevlastní babička, takže, ač to zní spíše jako zápletka z pera šíleného scénáristy, je Ericova matka zároveň i jeho… (více)

Jason Statham (herec / producent)

01.01.2005

Jason Statham se narodil v roce 1967 (některé zdroje uvádějí 1972) v Londýně. Jako model pracoval u firmy Levi's Jean, pro kterou předváděl džíny. Tady si jej všimnul Guy Ritchie, který jej pozval na konkurz svého nového snímku. A tak Jason získal roli Bacona ve filmu SBAL PRACHY A VYPADNI (1998). Tato role ilegálního prodavače… (více)

Joel Schumacher (režisér / producent / scenárista)

01.01.2005

Čím menší rozpočet, tím lepší film. Právě takhle zní nepsané pravidlo tohoto režiséra, který se narodil 29 srpna roku 1939 v New Yorku rodině skandinávských emigrantů. Když absolvoval návrhářskou školu Parson School of Desing asi jej nenapadlo, že by se někdy mohl věnovat filmu a naplno se věnoval navrhování oblečení. Ale poté… (více)

John McTiernan (režisér / producent / herec)

01.01.2005

John McTiernan je jeden z nejlepších a technicky nejkouzelnějších režisérů, kteří dokážou opakovaně rozdýchat i ten nejhloupější scénář, moderním umístěním a nadčasovým humorem. Proč se dítě ze severního New Yorku stalo jedím z nejžádanějších režisérů v Hollywoodu? "Chtěl jsem být zprvu divadelním režisérem, ale neměl jsem… (více)

Keira Knightley (herečka)

01.01.2005

Keira Knightleyová se narodila 26. března roku 1985 v Teddingtonu ve Velké Británii. Původně se jmenovala Kiera, ale Keira se přece jenom lépe čte a vyslovuje. Herecké předpoklady měla už od narození, protože její otec Will hrál v divadle a v televizi a matka Sharman hrála až těsně do jejího narození. Už od mala chtěla být… (více)

Kiefer Sutherland (herec / režisér)

01.01.2005

Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland, tak zní celé jméné tohoto herce, který se narodil 21. prosince 1966 v Londýně společně se svou sestrou - dvojčetem Rachel. Povolání jejich rodičů předurčilo geny obou sourozenců. Donald Sutherland byl filmovým hercem a Shirley Douglasová byla zaangažována na divadelní… (více)

Michael Bay (režisér / producent / herec)

01.01.2005

"Nepřišel jsem léčit rakovinu, ale bavit lidi." - Michael Bay na adresu jednoho ze svých kritiků.Narodil se jako Michael Benjamin Bay 17. února 1965 v Los Angeles. Indetita jeho otce asi nebude nikdy pořádně vysvětlena. Podle Baye je jím slavný režisér John Frankenheimer, který to však popřel a DNA testy mu daly za pravdu. Bay… (více)

Michael Moore (herec / režisér / scenárista)

12.07.2005

Neoblíbená politická figura, na první pohled působící neohrabaně díky velkým brýlím, kšiltovce a objemným džínám. Michael Moore je nejméně bojácný a nejvíce populistický politický komentátor. Pasivně agresivním stylem se pouští do závažných otázek pomocí inteligentního vtipu a humoru a doufá, že zaujme veřejné mínění. Věří, že… (více)

Oliver Hirschbiegel (režisér / scenárista / herec)

26.06.2005

Německému mistru klaustrofobického dusna stačily pouhé dva filmy uvedené v kinech k tomu, aby se silně zapsal do povědomí diváků.Narodil se v roce 1957 v německém přístavním městě Hamburgu. Místo toho, aby se pilně věnoval studiu, tak raději zvolil lukrativnější místo lodního kuchaře. Do školy se pak ale přesto vrátil, aby ji… (více)

Oliver Stone (scenárista / režisér / producent)

01.01.2005

Oliver Stone je umělec, který se ostře vyhýbá typickým produktům hollywoodského světa. Píše, režíruje a produkuje velmi populární, ale taky hodně kontroverzní filmy, ve kterých se velmi často dotýká citlivých míst amerického národního cítění jako je vietnamský syndrom - ČETA, NAROZEN 4. ČERVENCE, prezidenti - NIXON, J. F. K. a… (více)

Reklama