Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

6 Days (2017) 

Natočeno britským způsobem- tedy bez srdcervoucích scén a půlhodinových patriotických keců. Někomu se pak může zdát, že je film chladnej a bez emocí. Ale mně tenhle styl, mnohem realističtější styl, prostě vyhovuje víc a má na mě i větší dopad. 6 days je natočeno podle skutečných událostí, co se v Londýně staly léta páně 1980, ale "díky" současnému stavu ve světě je vlastně neskutečně aktuální. Bell výtečnej, Strong jakbysmet, jo, takhle má vypadat film o terorismu.

plakát

Leatherface - zrození (2017) 

K nový Kožený tváři jsem přistupoval s předsudky, to přiznávám, páč Hooperův originál beru jako jeden z nejlepších hororů všech dob. Jenže co s chudákem Leatherfacem udělala ta dvojka žabožroutů, to se jen tak nevidí. Jasně, snaha o originalitu a po všech těch dílech a remacích snaha o to natočit to jinak a blablabla. Jenže tohle s Texaským masakrem nemá ani zbla společného! Sám mladej Sawyer je tu jaksi jakoby navíc, celej příběh se točí okolo dvojice, která mi ale byla naprosto a úplně u prdele. Ne, tohle je prostě bullshit, kterej se s (povedeným) remakem z roku 2003 nemůže srovnávat, o geniálním originálu ani nemluvě. A to závěrečný rozuzlení, že Ispoiler!I Sawyer není Sawyer?? Meh...

plakát

Chuckyho kult (2017) 

A ono to jde, a né že né- i po sedmé to tomu zparchantělýmu zrzkovi zase zabíjí jedna radost, navíc ta jeho držka plastová je vostrá jako skalpel (který si tu taky přijde na své). Ono takhle- je to nelogická kravina, ale co do řitě čekáte od filmu, kde vraždí panenka? Navíc panenka z osmdesátých let? Na blbečka ostříhaná panenka z osmdesátých let? Tak vidíte. Navíc si Mancini tentokráte vyhrál i s vizuálem- sterilně bílé prostředí psychiatrické léčebny zasněžené bílým sněhem. To se to pak krví červená jedna radost (btw gore je tady fuckt f(mň)amózní). Já musím napsat, že za mě tenhle Kult dobrý, až nečekaně. A Fiona Dourif? Damn, už v Holistické detektivní kanceláři Dirka Gentlyho mě zaujala, a tady, hlavně na konci filmu... asi jsem se zamiloval. Kdo chce další díl? Já! Já! Já!

plakát

Midnight Movie (2008) 

Co to do prdele bylo? Když už nemít money, aspoň trochu dobré herce ani talent, nesnažila se točit svojí verzi Texaskýho masakru šmrncnutýho Michaelem, Jasonem a dalšími slasherovými hrdiny. Ono samotnej nápad, kdy ten cápek skáče ze stříbrnýho plátna, aby vykydlil ty nesympatický assholes, není úplně marnej, ale to provedení, achichouvej- to bolelo. Když už trash, tak aspoň přiznanej a netfářila se, že to myslela fážně! Jedna hvězda za snahu, ale od odpadu! to bylo !Takhle! blízko...

plakát

To (2017) 

Njn, tak To nakonec dopadlo přesně tak, jak jsem se obával... Ten film je pozérskej až hrůza, dobová atmosféra věrohodná asi tak jako v té sračce Stranger Things. Ono s tou atmosférou se To má navíc tak, že To vlastně ani žádnou atmosféru nemá, rejža se chtěl zalíbit a zavděčit současnýmu popcornovýmu divákovi, nenašel koule k tomu, natočit si To po svém, vykašlat se na soudobá klišé... ale vzhledem k těm šíleným tržbám, co má To na kontě, tak učinil asi dobře... byť na úkor... no atmosféry :-) Pennywise... ještě na začátku, ve scéně s lodičkou a utrženou hnátou, jsem si říkal a lebedil, že tu máme po delší době klauna, co je fuckt creepy. Jenže jak šla stopáž filmu, byl čím dál tím víc trapnější a uhozenější, ty jeho epileptický tanečky fuckt nemají šanci vyděsit. Závěr s levitujícími dětmi jsem už protrpěl se šňůrkou od balónku uvázanou pevně kolem krku... Aspoň, že To dítko, co jsem potkal chvíli před projekcí, a co si neslo krásný červený balónek (fakt, nekecám), mě dostalo do toho správného rozpoložení. Ale ani To nakonec nestačilo. Tak snad za dalších sedmadvacet let, až zas dostane To chuť na dětský maso... Sáhněte raději po knížce, je To sice bichle, ale stojí To rozhodně za... To :-)

plakát

Temná legenda (1998) 

Zestárlo to (připojení internetu přes vytáčení pevné linky!!), ale nějakým zajímavým řízením osudu to pořád funguje- jako ten nejtypičtější teen-age slasher. Ale ten scénář... OMG, něco tak debilního jsem už dlouho neviděl, naštěstí je to ještě pořád na hraně mezi skutečnou stupiditou a zábavností. Dost tomu samozřejmě pomáhá obsazení- Robert "Freddy" Englund, Joshua "Dawsonův kámoš" Jackson, Tara "ta z Prciček" Reid, nebo Jared Leto. Hlavní hrdinka taky sympaťačka. Jen teda vraha odhalíte dřív, než stihnou zaschnout kapky krve první oběti. Ale o to tu snad ani nejde...

plakát

Paddington (2014) 

Přestože jsem nebyl cílovka (páč nejsem dítě, jsem starej cynik), musím říct, že se mi tenhle ve všech směrech "čistý" film, ve kterým se nemluví sprostě, ani neteče krev (přestože jsem se párkrát přistihl, jaký by asi z toho medvěda byly steaky- jako sorry, ale chvílema byl ten plyšák děsně nesnesitelnej! :-), docela líbí, příjemný osvěžení. Navíc je to britský až na dno sklenice s pomerančovou marmeládou, což Ramirez, ten starej britofil, umí ocenit. Příběhově sice sladší a ulepenější než ta marmeláda samotná, ale who cares, je fajn, že i takovéto filmy mají v dnešní době místo. A ten Londýn... brilliant!

plakát

Panoptikum (1981) 

Ale tak dalo se, první třetina sice nuda, kde postavy pronášejí nějaké repliky, ale vy se přistihnete, že slyšíte jen jakési "blablabla", ale jakmile Frankensteinovo monstrum sundá masku a ukáže svojí, ehm, pravou masku, začne se konečně něco dít, počet teenagerů se začne zužovat, holky začnou ječet... Přesto se z toho dalo vytřískat víc, to prostředí Panoptika k tomu vyloženě vybízelo. Ale závěr byl perfektní, TO je přesně ta osmdesátková atmoška, jak jí máme my, horror maniací, rádi.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) odpad!

Starej Ridley Scott si z nás musí dělat děsnou bžundu, protože po divným Prometheovi přišel ještě větší shit. Od dementního castingu (Danny fuckin! McBride? WTF?!), přes příběh jak od houfu nafetovaných opic, až po triky jak od retardů z Asylum. Ten film je tak neskutečně předvídatelnej, alieni tak neskutečně neděsiví a herci tak neskutečně toporní, až si budete skutečně přát, aby Scotta nějakej pravej alien zakousl a on už dal této kdysi kvalitní franšíze pokoj. S tímhle jdi, Ridley, do prdele. Bez pardonu.

plakát

Ledová smrt (2006) 

Slabý, od slasheru samozřejmě nečekám nějaký objevný děj a hluboce prokreslené charaktery, od slasheru očekávám bradavky a pořádně krvavej bodycount. Tady jsem se však nedočkal ani jednoho, postavy sice nejsou banda dementních otrapů, ty palce, aby přežily (což samozřejmě nepřežijou- ne, tohle fakt nebyl spoiler), jim i docela držíte, ale co je největší problém, je postava toho motherfuckera, co se je rozhodl naporcovat do zavařovaček. Ani tady jsem nečekal něco tak kultovního, jako jsou mistři v oboru, páni Michael s Jasonem, ale tady tenhle strejda? To jako fakt? Něco mezi zamrzlým Amundsenem a bezďákem. A to moc charismatický není... Navíc atmosféra zamrzla kdesi v těch zasněžených horách a samotné vraždičky jsou zábavné jak pondělní rána. Dvojka slibuje větší masakr, tak snad...