Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (25)

Max Payne

Max Payne (2008)

Ve filmu se opakovaně objevuje nápis „Ragna Rock“, který odkazuje k Ragnaroku, neboli Soumraku Bohů, konce světa podle skandinávské mytologie.

Inspektor Regan

Inspektor Regan (2012)

Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST.

Jumper

Jumper (2008)

Roland (Samuel L. Jackson) se legitimuje průkazy tří různých amerických agentur: NSA, FBI a IRS.

Elitní zabijáci

Elitní zabijáci (2011)

Kniha „Soldiers and Tribesman“ se ve filmu neobjevila náhodou. Jejím autorem je Ranulph Fiennes, který je podepsaný také pod knižní předlohou.

Chuck

Chuck (2007) (seriál)

V díle 9. epizodě 5. série s názvem "Chuck vs. The Kept Man" ukazuje Sarah (Yvonne Strahovski) Chuckovi (Zachary Levi) seznam jmen případných dětí. Uprostřed seznamu je jméno Levi, což je přijmení Chuckova představitele.

Svatyně

Svatyně (2008) (seriál)

Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943.

Chuck

Chuck (2007) (seriál)

Osoba, se kterou se v 7. epizodě 5. série s názvem "Chuck Versus the Santa Suit" Chuck (Zachary Levi) a Generál Beckmanová (Bonita Friedericy) na centrále CIA setkávají, je Stanem Leem, tvůrce nejznámějších komiksových postav.

Svatyně

Svatyně (2008) (seriál)

V osmé epizodě čtvrté řady seriálu s názvem "Fugue" se přímo po úvodních titulcích objeví záběr na stěnu, které jsou napsána jména Kindler, Tapping a Wood. Jedná se o trojici hlavních producentů seriálu. Kindler je navíc scenáristou, Amanda Tapping představitelkou hlavní postavy a Martin Wood režisérem.

Čtvrtý protokol

Čtvrtý protokol (1987)

Syn Johna Prestona (Michael Caine) má v pokoji na stěne nalepený plakát seriálu Muppet Show (od r. 1976). Michael Cain jedné z postav této show propůjčil hlas.

Univerzální voják III: Znovuzrození

Univerzální voják III: Znovuzrození (2009)

Během souboje jednoho ze záporných univerzálních vojáků (Andrei Arlovski) proti třetímu kladnému vojákovi první generace, odpadá kladnému kamera, připevněná na obličeji. Do velicího centra je však obraz z jeho pohledu přenášen dál.

Miluji tě, Beth Cooperová

Miluji tě, Beth Cooperová (2009)

Auto Beth (Hayden Panettiere) je Toyota Yaris, Kevin (Shawn Roberts) řídí Hummer H2 a Coovermanovi mají Volvo V70 XC.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Kayleigh (Amy Smart) po odjezdu z kina opouští auto zadními dveřmi, Trebornovi však mají auto třídveřové.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Ve scéně, kdy Bridget Kearns (Robin Bartlett) pije, lze po dopití vidět na stole dva kroužky po sklenici. Předtím však na stůl sklenici nepoložila.

Reklama