Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené herečky (10)

Natalie Portman

Nezpochybnitelně nádherná, šikovná a herečka, které opravdu věřím její role. Filmy kde mě zaujala? Tak třeba Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999), kde v roli princezny Amidaly pobíhá s blasterem a sbírá herecké zkušenosti coby 18 letý teenager. Potom taky ve filmu Bratři (2009), jako ženu amerického vojáka, který zůstává v Afgánistánu nezvěstný a je prohlášen za mrtvého, příjemná alternace na Pearl Hrabor (2001), protože se jeho bratr do Natalie pochopitelně zamiluje. Natalie zde nehraje žádnou princeznu ani dívku v romantické komedii, ukazuje, že umí zahrát věrohodně i seriózní drama. Bez povšimnutí nesmí zůstat Paříži, miluji tě (2006), Goyovy přízraky (2006), Králova přízeň (2008) - nádherná Anna Boleynová, Princ a pruďas (2011), Thor (2011) a Hlavně nezávazně (2011), kde po boku Ashtona Kutchera hraje komedii se scénářem, jehož pointa mi zůstane ukradena (3*), ale hrají role, které jim perfektně sedí a celý film jim tak věřím.

Jennifer Aniston

V koutku filmařského srdíčka pro mě asi navždy zůstane jako Rachel v seriálu Přátelé (1994), i když z té role už dávno vyrostla. Nemůžu si pomoci, ale nejvíc mi Jennifer utkvěla v paměti díky komediím, jako jsou Zkus mě rozesmát (2011) a Šéfové na zabití (2011), byť to jsou filmy natočené v roce, ve kterém píši i tento komentář. Jennifer je zde totiž typickým příkladem toho, že ženy mohou zrát jako víno, čím starší, tím je krásnější a nepochybně i lepší herečkou. Líbila se mi taktéž ve filmu Láska na druhý pohled (2009) a Marley a já (2008), byť je to jedna z největších sraček, co jsem kdy viděl, ale když ten pes umíral, tak mě to rozbrečelo (2*).

Penélope Cruz

Coby Španělka, pro mě symbol jižanství, a že mám jižní národy rád! Jako skoro jediná žena ze Španělska se dokázala uchytit v Holywoodu. Nádherná postava a řeč těla. Nemám rád Piráty z Karibiku, ale díky Penélope jsem se na ně podíval. Jediný film, který dle mého uvážení stojí za zmínku, ale pokládám její výkon za jeden z nejkrásnějších, co jsem viděl, je Vicky Cristina Barcelona (2008). Jeden z nejúžasnějších filmů hlavně díky scénám, kdy Scarlett Johansson fotí Penélope s cigaretou v ústech. Dobrá tedy... Zmíním ještě Volver (2006) a Kokain (2001).