Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (215)

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3 (2024) (epizoda)

Andreino (Simona Lewandowská) pivo Samobrno u Cyrila (Ondřej Kokorský) na zahradě mění na stole v každém záběru polohu, aniž by se ho Andrea dotkla. Chvíli je etiketou obrácené směrem do kamery, potom jsou etikety na straně a v dalším záběru je láhev znovu etiketou natočená na kameru.

Volha - TEL-EVÍZE

Volha - TEL-EVÍZE (2023) (epizoda)

V epizodě podepisuje režisér Truhlář (Bob Klepl) slib ke spolupráci. Na posledním řádku se píše, že jeho krycí jméno bude Visconti. Teprve poté ale toto krycí jméno „spontánně“ vymyslí STBák v podání Jiřího Dvořáka.

Tancuj Matyldo

Tancuj Matyldo (2023)

Otec Karla Jaroše (Karel Roden) zemřel podle náhrobku v roce 1984, tedy před 40 lety. V čase 30:36 své přítelkyni (Zuzana Kanócz) vypráví, že otec zemřel před 30 lety. Scénář se v tomto bodě rozchází s výpravou.

Dobré ráno, Brno! - Série 1

Dobré ráno, Brno! - Série 1 (2023) (série)

První série končí nešťastným pádem režiséra Mirka (Jan Kolařík) z okna studia brněnské televize. Na místě, kam dopadl, někdo po odvysílání první řady seriálu vytvořil pietní místo. Byl tam lahváč, Mirkova fotka na vinětě, zapálená svíčka a nápis RIP.

Parlament - Mais qui est-ce ??

Parlament - Mais qui est-ce ?? (2022) (epizoda)

V této epizodě poprvé v rámci seriálu zazní čeština. V seriálu přitom doposud zaznělo minimum jazyků.

Superžena

Superžena (2022)

Na displeji mobilu postavy Jaroslava Plesla je datum 23. 11., všechny postavy na sobě ale mají letní outfity.

Ledviny bez viny

Ledviny bez viny (2022) (TV film)

Roli zloděje hřbitovního kvítí si zahrál Michal Navrátil, český skokan do vody a specialista na extrémní disciplínu high diving.

Hlava Medúzy

Hlava Medúzy (2021) (seriál)

Policejní služebna vznikla ve vestibulu paláce Typos na Jezuitské ulici v Brně. Do roku 2016 v něm sídlila ČT Brno. V prosinci 2016 budovu vydražili majitelé developerské společnosti Magnum za 70 350 000 Kč.

Hlava Medúzy

Hlava Medúzy (2021) (seriál)

Z masky černého SUV, kterým se přemisťovala kriminalistka Karin (Jitka Čvančarová), mizel a znovu se na ní objevoval znak automobilky Hyundai.

Drive My Car

Drive My Car (2021)

V Japonsku se jezdí vlevo, ale Saab hlavního hrdiny má volant na straně pro pravostranný provoz.

Love Is Blind: Brazil

Love Is Blind: Brazil (2021) (pořad)

V 1. epizodě 1. série je v čase 01:42 v objetí pár, který kamera později nesledovala. Pořad tedy generuje dvojice, které se nestanou „televizními hvězdami“.

Hlava Medúzy

Hlava Medúzy (2021) (seriál)

Diváky hojně kritizovaná fistule Michala Isteníka byla způsobena jeho nachlazením. První takto vzniklé scény se měly předabovávat, ale tyto plány zhatil covid-19, který v roce 2020 významně zasáhl do průběhu natáčení.

Hlava Medúzy

Hlava Medúzy (2021) (seriál)

Vladimír Zvěřina, biologický otec mladého Kryštofa Sosny, který zahynul při dopravní nehodě, měl mít 55 let. Jeho představiteli Zdeňku Dvořákovi bylo v době natáčení rovných 70 let.

Ochránce - Džungle před tabulí

Ochránce - Džungle před tabulí (2021) (epizoda)

Brněnská škola se měla nacházet dle slov postavy ztvárněné Jaroslavem Pleslem na náměstí Brigády, v prvním záběru je ale u vchodu vidět název ulice Kotlářská. Náměstí Brigády, ani ulice Bystrická, o které se v tomto díle hovoří, v Brně nejsou.

Síla psa

Síla psa (2021)

Jesse Plemons tvoří s Kirsten Dunst partnerskou dvojici i v reálném životě. Seznámili se v roce 2015 při natáčení seriálu Fargo (od r. 2014) a mají spolu 2 děti.

Zločiny Velké Prahy

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál)

Děj seriálu začíná v roce 1922. Právě tehdy se centrální Praha sloučila se třiceti osmi místy v okolí (mj. Dejvice, Bohnice, Hrdlořezy...). Vznikla „velká“ Praha a státní policie začala pracovat tam, kde dosud působilo četnictvo. Takový úděl potkal Pleslova hrdinu – smyšleného inspektora Hynka Budíka.

Zločiny Velké Prahy

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál)

Prvních 10 epizod se natáčelo 130 dnů. Režisér Jaroslav Brabec nosil podle svých slov v hlavě záměr na podobný seriál 25 let.

Zátopek

Zátopek (2021)

Dana Zátopková (Martha Issová) chce dát ve filmu přednost mateřství před sportem. Ve skutečnosti ale věděla, že děti mít nemůže. V mládí onemocněla paratyfem a zánětem pobřišnice.

Zločiny Velké Prahy

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál)

Předobrazem seriálového inspektora Hynka Budíka (Jaroslav Plesl) byl detektiv pražského policejního ředitelství Zdeněk Bubník, původní profesí novinář.

Reklama