Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť nedocenený osemdesiatkový satanský horor. Ak by ho presne takto nakrútil Carpenter, tak by išlo zrejme o dosť kultovú záležitosť, niekde na úrovni Prince of Darkness. Samozrejme niektoré vizuálne momenty sú z dnešného pohľadu smiešne, avšak myšlienkový rozmer tohto filmu je myslím celkom veľký. Implicitne ukazuje, čo robí pôsobenie v armáde s mysľou človeka, tematizuje otázku oprávnenosti pomsty, ukazuje neschopnosť autorít a nedáva dôvod sa na nich spoliehať. Ale prvoradá je tu hororová "zábava" a minimálne finále je veľmi "chutne" krvavé. A v podzemí to vyzerá ako v štúdiách Hammeru. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

ESTEBAN! Sakra, takový zajímavý a zvláštní osmdesátkový horror, se skvělou hudbou (výborný hudební motiv), zajímavými triky a neotřelými nápady, o prasatech nemluvě, a já se k němu dostanu až teď? Až je mi z toho stydno. Zajímavé uchopení démonické tématiky a výpočetní techniky. Tohle má na to, stát se kultem. ESTEBAN. I WILL RETURN! 3.5* ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Don´t Skype with Satan! Vymaštěná guma-čekatel si v reakci na šikanu vytáhne z Applu dvojky smlouvu s Peklem. Infernální chyba. Bavím se jako čert...Víte jak by vypadala slavná sprchovací scéna z Psycha, kdyby místo chudáka Normana vlezlo do vany prase? Já si to taky neuměl představit. Je to chro, chro, choré. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vraždící prase z Pekla! Jéésh, tohle byl strašný osmdesátkový film. Evilspeak je nudný horor o trýzněném chlapci ve škole( ono o šikaně se ani moc mluvit nedá,jelikož krom vyhození kšiltovky z okna, mu nic jiného neprovedli). Zápletka je předvídatelná, herci jsou k ničemu, efekty strašné a gore jsem se dočkal až závěrečných 10 minut,což je žalostně slabé a film se dostává na absolutní dno,jakmile prase začne zabíjet lidi ! Správně PRASE!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)
  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)

Reklama

Reklama