Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (620)

plakát

Škatuláci (2014) 

Poměrně zajímavý úkaz. Způsobem zpracování a do určité míry i tonalitou se spíše vymiká současnému trendu hollywoodské produkce. Ale zase Švankmajer to také není. Někde tak mezi, blíže k hollywoodu, ale opravdu příjemné svojí jinakostí. Občas se to nebojí i drsnějších momentů, nakonec to ale nakonec to je klasika. Rodinný animák, který není taková legrace, ale je zase o něco zajímavější a inteligentnější.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Velmi slušný thriller. Napínavé od samého začátku a ač děj není nijak komlikovaný, seděl jsem u toho jak přikovanej, a divil se, když se přiblížil konec. Navíc zajímavý vhled do provozu tísňové linky.

plakát

Zmizení (2013) 

Skvělá práce. Velmi emocionální, znepokojující, napínavé. Režisér si s divákem vysloveně pohrává rafinovaným vypouštěním převážně zavádějících náznaků. Děsivé nejenom tím zmizením dětí, ale i tím jak probíhá vyšetřování a kam až je člověk schopen zajít v rámci záchrané akce. Znepokojivá je i představa, co asi tento prožitek udělá s klíčovými aktéry pro zbytek jejich života.

plakát

Líbánky (2013) 

Pokus o severskou strohost a minimalismus v českém podání působí spíše jako televizní film. Celkem dobrý TV film, ale jaksi to přece jenom nemá tu hloubku a opravdovost. Herecky často poněkud přepjaté. Naštěstí to to má zejména v druhé části určité drama a napětí.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Explikace k filmu je poněkud zavádějící, neboť popisuje asi tak posledních 10 minut. Zbytek filmu je karikatura života na vesnici v době reálného socialismu. Bohužel to je velmi rozvláčné a žánrově neukotvené. Občas komediální momenty překvapivého druhu. Někdy jak od Trošky, někdy jak od Hřebejka a někdy jak od cimrmanů. Celkově bohužel jenom podivná slátanina, která by bez občas hezké kamery a pár atraktivních hereček a herců byla k nekoukání.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Klasický špionážní thriller. Pěkně to odsejpá, je to hodně napínavé, hlavní hrdina dokáže všechno, hlavní hrdinka je sexy, hlavní záporák je ex-KGB, moudrý a uznalý řídící důstojník je Kevin Costner... V podstatě jsem byl mile překvapen, čekal jsem trochu překombinovanou slátaninu a ohňostroje, ale je to až trochu old-school, hlavní příběh s jasným rozdělením rolí jak za dob studené války; good guys vs bad guys... kdy je režisérovi i divákovi jasné, že je to nadsázka a hra. Příjemná žánrovka.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Oproti prvnímu dílu rozhodně velké zlepšení, zejména první polovina filmu. V Osamělé hoře už je to trochu zdlouhavé, klidně se to dalo o 15-20 minut zkrátit. Jinak vše skvělé.

plakát

Dům kouzel (2013) 

Průměrný animovaný film pro děti (ani bych neřekl rodinný). Děj je možná až příliš přímočarý. Občas dobré akční scény / zajímavé "záběry", animace a technická stránka mi přijde velmi slušná, občas nějaký vtípek, spíše akční, než verbální. Jediné co mě nějak výrazněji zaujalo byl fakt, že občas zazní písnička třeba od The Cure či od The Madness!

plakát

Památkáři (2014) 

Ač je to velmi dobře obsazené a i námět by teoreticky dával prostor pro dobrý film, výsledkem je nuda k nepřežití. Po asi půl hodině se ještě pořád nic nedělo a když asi po 40 minutách někde něco bouchlo, byl to první dramatický okamžik. Občas sice i někdo padne, ale tak nějak bez zjevného smyslu a příčiny. Jednotlivé části moc nenavazují, pořád se tam někdo někam kodrcá, ale zápletku a drama to nemá. George Clooney se nám tak usilovně a křečovitě snaží sdělit, proč má smysl zachránit umělecká díla, že zapomněl na to, že film, aby byl ke koukání, musí mít také nějaké parametry. Jen opakovaně deklaruje jednu a tu samou myšlenku. Opravdu mimořadně špatné z hlediska scénáře i režie.

plakát

Tři bratři (2014) 

Začíná to poměrně zajímavě a nadějně, prvních 20 minut to odsýpá a zdá se, že to má nápad. Ten to sice má, ale málo se využije, dost se to vleče a druhý a třetí příběh jsou skoro k nepřežití. Určitě by bylo zajímavější je více propojit. Taky těch písniček Jaroslava Uhlíře je tam na mě prostě moc.