Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

pepo 

všechny recenze uživatele

Zamrzia dve veci. Obcas prilis vela hlusiny a kruto nevyuzity potencial. Ale inak dobra zabava, ktoru nad priemer vytahuje niekolko vypecenych scen, kde som sa smial na plne hrdlo (zraz veteranov, krava, rychlostny rekord, vevericky). Navyse som fakt netusil ako to skonci a pointa milo prekvapila. Vo vysledku skoro tak dobre ako Edwardsove Velke zavody (mozno aj preto, ze to nema cez 2 a pol hodiny). 7/10 ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Mám ten film docela rád, protože tu hrají mí oblíbenci Rowan Atkinson a John Cleese. Film se nese v duchu starých závodnických taškařic (nejvíc připomíná To je ale bláznivý svět) a úroveň gagů se nese většinou ve starých dobrých liniích. Pochvalu si zaslouží i další komik Jon Lovitz, jehož scénky jsou nejvtipnější. Ale na druhou stranu mě na tom filmu dost věcí štve. Např. Whoopi Goldberg. Dřív jsem jí měl rád, teď už ji moc nemusím, přesto uznávám, že je celkem dobrá herečka a komička. Ale prostě mi v tomhle filmu nezapadla do party s ostatními (totéž trochu cítím i Cuby Gooding Jr., i když byl pefektní). Dál jsou to Seth Green a hlavně Vince Vieluf (ty piercingové gagy jsou z filmu nejhorší), kteří hrají své postavy jinak, než by se dalo čekat. Kdyby byli jejich zlodějíčci udělaný jako podle Guye Ritchieho, filmu by to jen prospělo. A ten konec film tak shodí, že se cítíte jak v úplně jiném filmu a připadá vám, že je tam jen proto, aby Smash Mouth mohli zazpívat All Star. (Copak to nemohlo skončit nějakou černohumornou pointou?) Suma sumárum: Kdyby byl film víc černější a místo Jerryho Zuckera ho natočil někdo méně sentimentální bylo by to o hodně hodně lepší. Přesto dávám čtyři kvůli gagům a reinkarnaci mého oblíbeného žánru. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To s nami predsa nemôžete robiť!" – „Som excentrik. Môžem všetko." Režisér (PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM!) a najmä producent (BLÁZNIVÁ STRELA 2 ½: VÔŇA STRACHU) a scenárista (BLÁZNIVÁ STRELA) Jerry Zucker je pre fanúšikov kvalitných filmových paródií bez debaty Bohom alebo aspoň bôžikom. Jeho filmy vykazujú veľmi sympatický charakteristický rys: ide o príbeh, herci podávajú oscarové výkony a diváka nerozosmieva ani tak to, že paroduje KONKRÉTNE scény, ale skôr konkrétne filmy. Je to jednoducho stará škola. Pri pozeraní brutálne obsadených MILIÓNOVÝCH PRETEKOCH si na to nejeden raz spomeniete a mnohé scény, postavy a nápady vás dostanú (zaspávajúci Rowan, Hitlerovo auto). Tiež vás ale mnohé nedostanú a pri iných sa budete „len“ nudiť. Minimálne kvôli šialenému kastingu sa to ale oplatí vidieť: Wayne Knight, John Cleese, Whoopi Goldbergová, Rowan Atkinson, Seth Green, Jon Lovitz... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejztřeštěnější komedie, co jsem kdy viděl, a to nejen námětem, ale i výčtem hereckého obsazení a originálním zpracováním. Tak do očí bijícím paradoxům a nelogičnostem se zkrátka člověk i proti vůli usměje, neboť pohled na běžícího Owena v trenkách běžícím před armádou rudovlasých Lucií je vážně k popukání. Bohužel bylo dle mého názoru přespříliš závodníků, a tak se všem dostalo času jen pomálu, což mi vadilo především u Atkinsona. Nick by měl být kapitán. 70% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc bláznivá komedie, při které jsem se sice párkrát zasmál, ale žádná scéna není až zas tak vtipná, abych si ji dlouhodoběji zapamatoval. Takže jako oddychová jednohubka to docela jde, ale vím jistě, že se k filmu vracet nebudu. Dle mého patří Miliónový závod k těm průměrnějším komediím... Čekal jsem víc, někdy mě to i nudilo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 85,5 mil. (NIRO)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama