Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna bláznivá komédia so super fórmi. Priznám sa, že keď som zbadal meno Jerry Zucker príjemne som si zaspomínal na klasiky žánru Prísne tajné a Pripútajte sa, prosím! Je jasné, že Zucker už má najlepšie časy dávno za sebou a Miliónový závod nedosahuje kvalít týchto snímkov, ale pre fanúšikov paródií(medzi ktorých sa s chuťou radím) je to viac ako dobré. Ešte ma potešila účasť "Pythona" Johna Cleesa. Jediné čo mi bráni dať plné hodnotenie je slabší úvod. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hollywoodskymi hviezdami nabitý film, ktorý mal byť asi komédiou. Ja vám neviem, ale mňa to vôbec nebavilo, pre mňa to bola totálna nuda, ktorá ma nezaujala a miestami mi pôsobila rozpaky. Vôbec mi nevadí, že až doteraz ma tento film minul. Proste film plný kecov, bez poriadneho deja, ktorý bol podľa mňa zbytočnosť. Avšak prekvapil ma záver, ten bol ozaj dobrý, takže filmu aspoň 1 hviezdu u mňa zachránil. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Komedie bývají většinou buď povedené nebo blbé, jenže tady se v záplavě trapnosti ukrývá několik mimořádně dobrých gagů - Barbie muzeum, veverky, sázky znuděných pracháčů atd. Film působí dojmem, jako by geniální komici Atkinson či Cleese přišli s několika gagy a námětem, který je super a dal by se z něj vyždímat parádní film, ale do ruky to všechno vzali jiní a totálně jim to pohřbili pod tlustým nánosem stupidních fórků, debilního řvaní a idiotského pitvoření, charakteristických to znaků špatné americké komedie. Sorry, Jerry, tentokrát jen těžký průměr, a pánové Atkinson a Cleese by měli konečně udělat něco ryze podle sebe. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale až do nedávna jsem si myslel, že Amy Smart a Anna Faris jsou jedna a táž osoba. vlastně jsem myslel, že Amy Smart je Anna, protože tyhle dvě holky vypadají na první pohled jak dvojčata a ještě mnohem víc, když někde hrajou, než na fotkách. Však se přesvěčte. Tenhle film se mi líbil, celkově. I když ta část kolem Rowana Atkinsona byla nedostižná. To srdce a usínání apod. To jsem měl co dělat, abych smíchy nepustil do textilu (no, až tak směšný to nebylo, textil přežil). Námět je sice klasa a zpracování vlastně taky, ale hlavní je, že to celkem zábavně šlape na divákovu vnímavost. Je to jeden z těch filmů, u kterých se člověk nebude nudit ani po desátý prostě proto, že si je nikdy nezapamatuje dostatečně dobře a dlouho. Ne že by to bylo špatný, ale za pár dní nebo týdnů se vám to slije do kopy se všemi ostatními roadmovie o honbě skupiny lidí za pokladem. I přesto ale slušná zábava a skvěle zahraná. No a John Cleese je podle mě přímo archetyp milionáře, který už neví, co by se svými penězy dělal. jindy Zvláštní, ale tentokrát mi nepřišlo nejsrandovnější to kolem Beana, ale část kolem rodiny Jona Lovitze. V tom Hitlerově autě, ta rtěnka, jak si opařil jazyk a vystoupil na sjezdu veteránů druhé světové, to prostě nemělo chybu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak obzvlášť inteligentní komedie to není, ale takovej Cuba Gooding jr. mě dostával uplně hodně moc very mač, obzvlášť když se snažil dostat z řidiče autobusu jeho hadry (hlavně v originálním znění). Taky Jon Lovitz a jeho eskapády s hitlerovým vozem, muzeem Barbie a srazem veteránů z války je nezapomenutelný. Rowan Atkinson sice moc nenadchl, ale v celovečeráku Mr. Beana byl snad ještě horší. Ostatní postavy nejsou tak dobré, ale neurazí asi ani jedna. Teda jedna jo - John Cleese, kterej s těma novejma zubama vypadá fakt divně, ale zakomponování milionářských sázek to uplně přebije. Ale jinak dobrá oddychovka s ujetejma nápadama (kráva létající balónem, auto u radaru, veverky atd.). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Autobus mířící na "sraz Lucek", který ukradne jedna z postav, je odkazem na jeden z prvních amerických sitcomů I Love Lucy (od r. 1951). Podobná setkání fanynek tohoto zásadního seriálu se konají dodnes. (franta.zila)
  • Kapela, která zpívá na závěrečné charitativní akci, je americká Smash Mouth. (Stanley619)
  • Ve filmu To je ale bláznivý svět (1963), který byl Milionovému závodu inspirací, postavy závodí o 350 000 dolarů. Dva milióny, o které jde v tomto případě, představují (započteme-li inflaci) přibližně stejnou částku. (Karlos80)

Reklama

Reklama