Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Občas dobré, většinou však stupidní. Některé vtipy jsou extrémně povedené (Barbie, sraz veteránů, srdce určené k transplantaci), jiné extrémně trapné (a těch je bohužel tak 80 %). Od Zuckera a tak slibného hereckého obsazení by člověk čekal něco lepšího. Edit 2020: Tak rád bych ten film měl rád, každých pár let mu dám šanci a pustím si ho, ale prostě to nejde. Když už je tam jednou za čas nějaký povedený vtip, tak je vážně super. Jenže takových vtipů tam je opravdu jen pár a zbytek je jen trapné utrpení. Po posledním zhlédnutí dokonce musím snížit hodnocení o hvězdičku. Milionový závod je spíše milionová promarněná šance. Takhle parádní herecké obsazení se v komedii sejde málokdy. Ale k čemu to je, když není s čím pracovat... ()

delaware 

všechny recenze uživatele

Už úplný začátek nabudí skvělou náladu - úvodní píseň i celý soundtrack se povedly. Počáteční titulky jsou originální, stejně jako přechod z animovaného světa do prostředí kasina v Las Vegas. Zbožňuju scénu s veverkou ("Měli - jste si - koupit - veverku!"), rodinku Jona Lovitze s muzeem Barbie a Hitlerovým autem i Cubu Goodinga převlečeného za řidiče zájezdu směřujícího na sraz všech Lucií v Santa Fe. Závěr se sice možná tváří příliš ohraně a filantropsky, ale k Milionovému závodu patří a mně tam sedne. Nejčastější výběr při chuti na komedii... ^^ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce vtipy... Scény, ktoré si zrejme človek ani nevie predstaviť... (Naháňačka s autom po rebríku)... Hlášky a vtipy... Ja ako potencionálny gamblér by som ocenil viac hlášok zo zákulisia od tipujúcich... Film obsadený hereckými hviezdami... Trochu by som vyčítal prílišnú klišovitosť... : )) Kvalitná zábava ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli to měl být přímo remake staršího filmu To je ale bláznivý svět, rozhodně je zde však vidět jasná inspirace, nebo to byla prachsprostá vykrádačka. Milionový závod je strašně nepovedený film, při jehož sledování jsem se občas jen tak trochu pousmál. Jinak je to sled scén tupých a tupějších. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, v níž se bratři Duane (Seth Green) a Blain (Vince Vieluf) snaží shodit navigační věž, hraje skladba „Ve sluji Krále hor“ ze suity "Peer Gynt" norského skladatele Edwarda H. Griega. (Idée_fixe)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno