Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

diodoros 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý to celé "rozpohyboval". Prvý diel animovaného filmového Asterixa, ktorý oboznámil filmové plátno s dedinou odbojných Galov, ktorá sa odmieta poddať rímskej moci... a zvyšok poznáme. Možno to ešte animáciou a kvalitou nedosiahne na svojich nasledovníkov, ale svojim prepracovaným scenárom, hláškami a najmä scénkami (hlavne vražednou scénou s jahodami), ktoré sa nehrajú na žiadne vyššie posolstvo, ale jednoducho zabávajú, to stále prekonáva niektoré animované detinské komédie vznikajúce dodnes, takže svojich 5* si zaslúži. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Nerad to jako fanoušek asterixovských filmů říkám, ale toto bylo docela slabé. Jistou omluvou může být, že je to úplně první film - a tak to ještě není úplně vychytané. Obelix je tu dost v pozadí, vtipů je pořídku a i ty animace jsou jakési odfláklé. Nebýt dabingu, na který jsem zvyklý, asi bych dal ještě míň. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi hlavně z nostalgie dávám 60 % tomuto filmu, který je pořád ještě celkem dobře na animovaný, ale ten příběh je takový prosťoučký a hloupoučký, až se člověk diví, že to vlastně vydalo na hodinový film. Je to úvod postav do filmu, tedy alespoň úvod animovaný a jinak to ani moc brát nejde. Ty dobré filmy mají teprve přijít. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takže jak už jsem říkal několikrát, miluju komiksy s Asterixem stejně tak, jak mám rád filmy s ním. Na adaptaci prvního komiksu jsem se ohromně těšil a byl jsem zvědav na výsledek, protože jsem ho četl. A nebyl jsem ani trochu zklamán. Příběh perfektní, bavil jsem se skvěle, jen mi vadilo, že Obelix byl odsunut do pozadí, celkem mi tady chyběl. Kresba mi vůbec nevadila, i když samozřejmě kouzlu té původní komiksové nedosahuje. Holt ohromná sranda a nic jiného, pěkně mi to uteklo a těším se samozřejmě na další, pár jsem jich ještě neviděl. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Úvodní film, adaptující první díl komiksů se dosti věrně drží předlohy, což sebou tedy přináší i to, že je to vesměs hlavně seznamování s postavami a principy, které v tomto světě fungují, ale všechno je to jen takové oťukávání, aby se ukázalo, jestli to funguje na diváka. Asterix má podle mě trochu jiný charakter, než v dalších dílech, a třeba takový Obelix je tu odstrčený až na takovou třetí kolej, Idefix není vůbec... Humor je sice dobrý, ale ještě není vyhnaný do té absurdně parodické roviny, která dělá Asterixe tím čím je. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama