Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně první díl nemám zas tolik rád jako následující a to platí i pro komiks. Většinou se divák seznamuje s postavami a pro mě je ostatně vše známo. Příběh je také jednoduchý a nutí diváka pochopit, že Římani jsou úhlavním nepřítelem. Také je tu znát, že s Obelixem autoři zas tolik nepočítali, Asterix má hlavní roli a bez svého druha to není tak dokonalé jako v následujících filmech. I tak je to povedená pohádka, ale tak často jako na ostatní se na ní koukat nebudu. Nemá mi nejspíš co říct. --- Chutná to jako výborrrný bujón. - Ano, ano. Používám nejrůznějších příchutí: Bílá rybí polévka, sýrová omeleta, kachna na pomerančích, koláč s mandlemi nebo banánem. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku poměrně slabý, ale jak Asterix s Getafixem padnou do zajetí Římanům, tak je to ten správný slavný Asterix plný humoru. Namíchají jim nápoj, po kterém rostou vlasy a vousy, že jsou vousatější než Rusáci ze Sibiře. Jedná se o prvního zfilmovaného Asterixe. Všichni tu píší, že animace je průměrná. Já bych řekl, že je skvělá, něco mezi Josefem Ladou a Šmouly. [8790. hodnocení, 127. komentář, 80%] ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl rád komiksové příhody o těch nepoddajných Galech v čele s ústřední dvojící Asterix - Obelix. Opakovaně mě okouzluje ten vtipný a lehký nadhled, se kterým se pohlíží na historii. I v současné době stále vlastním mnoho těchto obrázkových sešitů, které občas otevřu, když potřebuji rozjasnit mysl a přinést do vlastní tváře úsměv. Tato animovaná adaptace rozhodně nekulhá svým roztomilým půvabem za svojí předlohou a rozhodně příjemně pobaví. A i ten bláznivý druid Panoramix má zde oproti jiným dílům hodně prostoru. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Z počátku ne moc stravitelná animace nedovoluje si úplně první animované dobrodružství Asterixe užít. Navíc tam toho je na můj vkus až překvapivě málo, kvůli čemu by si člověk přál to vidět znovu. Jasně, chápu, že jde o první výkop do kresleného přetavení komiksu, hledání stylu a možná i testování toho, co divák (ne)snese, ale kde třeba Pixar dokázal ve svých prvních filmech překonávat příběhové hranice, tam to Asterix a Galové (přihlíženo i na rok vzniku) nějak nezvládá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejstarší filmový Asterix byl pro mě maličko zklamání, když jsem ho viděl poprvé. Byl nakreslený jinak než ti, které jsem do té doby viděl, ale pět minut po začátku filmu už mi to bylo jedno. Většina vychytávek v hraném Asterixovi pochází odtud, takže si asi dovedete představit jaká sranda to je :)))) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama