Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Silná myšlenka, pěkný rozjezd, ale pak se nahrne tolik nesmyslů, nereálné akce a očekávaných zvratů, až to hezké není. Vše završuje něco, co bych nazval "nejdivnější choreografie filmové historie"... opravdu jsem se té směšnosti zasmál, což asi nebyl cíl... Přes to všechno ale film uteče a drží pohromadě - takže slušné 3 hvězdy by to i byly. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický případ filmu, kde se prudce rozešlo mínění filmové kritiky a fanoušků, bezprostředně po jeho uvedení měl, tuším, 80% hodnocení. Na plátně se mi opravdu líbil. Po odchodu z kina bych mu dal 75 % celkového dojmu, ale jsem přesvědčený, že při druhém sledování bych šel tak o 15 % dolů. S touhle sortou filmů je to jako když se seznámíte s půvabnou dívkou a na druhé rande přijde nenalíčená...Slušné herecké výkony i triky ,vizuálně je to nablýskané, ale ten scénář a úroveň dialogů - žádná sláva. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přísahám, že si šlehnu do krku svou denní dávku a k hodnocení přistoupím zcela cituprostě. Heil Father..! EQ celou dobu hledá tvář, aby ji choreografickou extází v posledních deseti minutách našlo. Celkem pozdě, ale aspoň to vysvětlilo, proč vykazovala předchozí snaha o filozofické sci-fi plochost thajské prostitutky. Navíc je zjevné, že s horším obsazením by se prosazovala Wimmerova autorská loupež za bílého dne ještě obtížněji, ale jména jako Fichtner, Watson, Bean a především Bale dokážou spolehlivě zabránit potlačení diváckých emocí.. Equilibrium lze vlastně považovat za takový Matrix pro chudé - napsal bych i duchem, ale mám v sobě to Prozium.. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chce to být cool jako Matrix, chytré jako 1984, drsné jako Mechanický pomeranč, barbarské jako 451 stupňů Fahrenheita a znepokojivé jako Brave New World - zkrátím to, prostě to honí tolik zajíců, že to každému tak maximálně uškublo chlup ze zadku a uhnalo si to leda ostudu (a konec metafor s honěním, nebo mě někteří místní zlikvidují coby konkurenci). Equilibrium to poněkud přehnalo s vlastním dávkováním a způsobilo, že jsme se svého času dohadovali s kamarádem a já zastávala stanovisko, že Bale musí být vynikající herec, když dokáže tak podat bezemocionální typy, zatímco kamarád tvrdil, že filmaři tak akorát využívají faktu, že Bale nepozná emoci, ani kdyby před ním tancovala v růžovém baletním trikotu. Čas oponou trhnul a rozhodněte sami, komu z nás dal za pravdu, já osobně musím dát za pravdu těm, které tenhle snímek, kde se ničivost emocí hájí plamenným řečněním, bouřlivým potleskem, culením se od ucha k uchu, přáním si dobrého jitra a vyptáváním se, jak jste si s kým blízcí, nechal citově poněkud u ledu. Čestné tři výjimky potvrzující pravidlo: modrá kukadla Emily Watson, zelené zraky Seana Beana a nevyhnutelné štěňátko. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Grammaton Clerics (1.18) ,2. Encounter (1.48) ,3. Cleric Preston (0.45) ,4. Burned (2.09) ,5. Evidence (2.48) ,6. Always Knew (5.06) ,7. Remember Me (0.29) ,8. Predict (0.21) ,9. Abduction (0.57) ,10. Don’t Feel (0.59) ,11. Libria (0.45) ,12. Suppression (2.27) ,13. Equilibrium (2.03) ,14. Breath Is Just A Clock (1.05) ,15. Gun Katas (0.44) ,16. Family (0.51) ,17. Without Love (3.29) ,18. Prozium (1.14) ,19. More Reprimand (2.10) ,20. Massacre (1.49) ,21. Fathers Law (1.02 ) ,22. Marys Museum (1.31) ,23. Discovered (0.29) ,24. Kata Moves (3.21) , ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • V 38. minutě předtím, než nejde John (Christian Bale) tajnou místnost s gramofonem, sundavá si rukavice a háže je na zem. Když však vchází do tajné místnosti, sundavá si je znovu. (Lucasion)
  • Zvuky šteniatka bernardína nahral herec, špecialista na psie hlasy. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama