Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

T2 

všechny recenze uživatele

Christian Bale ako John Preston bezcitný klerik vedení len na zabíjanie rezistencie za bránami novodobého mesta vzniknutého pre dobro ľudstva. Ale nie všetko je také krásne ako by sa mohlo zdať, lebo žiť bez citov, emócii a s inými krutými pravidlámy zavedie ľudstvo len do vnútorného zahubenia svojej podstaty. Film má zakotvené hlboké vnútorné posolstvo, nie je to len akčný nárez ako by sa mohlo z počiatku zdať. V určitých rovinách by sa to mohlo porovnávať aj s Matrixom ale film ide svojou cestou a nesnaží sa nič kopírovať. Pre Balea je to zlomová úloha v kariére, od tohto počinu sa mu dostalo preniknúť aj do veľkých komerčných projektov ale popri stúpajúcej sláve vôbec nezanevrel aj na malé nízkorozpočtové filmy. ║Rozpočet$20milionovTržby USA $1,203,794Tržby Celosvetovo $5,359,645 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Urbanistický/industriální feeling skvělý, takový retrofuturistický, lehce to připomíná vizuálem V for Vendetta. Na skvělou akci chyběl trochu rozpočet (i tak mají švih a razanci), stejně tak okázalé scény výbuchů nejsou úplně to pravé ořechové, ale v rámci akčního béčka s rozumnými ambicemi ? Proč ne. Bale je sympatický a myšlenka je hluboká, ačkoliv jednoduchá. Jsou tam nedostatky, ale není to nic zásadního. Tenhle film má spád a drajv a ví co a jak chce říci. To je to hlavní. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněných šancí. Téma výborné, film průměrný. Zbytečně moc emocí ;-) Na množství akčních scén příliš málo krve. Ano, i lidem bez emocí by měla ve chvíli smrti téct krev. Závěrečné scény už jsou až legrační. Nelogičnosti v ději, nevěrohodné chování postav... Nedotažený scénář. Christian Bale i Taye Diggs si zasloužili opravdu více uvěřitelného chování svých postav. Pak by pánové zasloužili i hvězdy čtyři. Tři hvězdičky jsou pro mě za dobrý film. Dobrý průměrný film v rámci žánru. Za pár let si na něj ale vzpomenou asi jen skalní fandové. V tomto případě opravdu škoda... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je takový škemravý hybrid. Tuze moc by chtěl být filosofickým sci-fi reflektujícím (nejen) aktuální dění a zároveň líbivou podívanou plnou "coolovosti" pro mladé. V prvním bodě ta snaha vede k tak trapné a kýčovité doslovnosti až je to k zblití. Není tu byť jen jedna jediná originálně podaná myšlenka, respektive vůbec nějaká myšlenka. 451° Fahrenheita, Brasil či Mechanický pomeranč můžou v klidu dál trůnit na svých piedestalech. V tomto ohledu jde tedy o prohru tvůrců na celé čáře. Na druhou stranu co se akční části týče, tak ta celkem funguje. Samozřejmě s ohledem na nízký rozpočet filmu. Pohromadě to drží jedině díky Christianu Baleovi a jeho charismatu, kterým dokáže zakrýt i nezajímavě napsanou postavu. Žádný druhý Matrix se tedy nekoná. Pouze stěží průměrné béčko, které si za každou cenu hraje na něco více než na co má. A to nemám rád. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přestože film neni úplně bez chyb, akční scény jsou hodně přehnaný a samotný vyřízení hlavního záporáka v závěru je těžce "béčkový", tak po delší době dávám zase nějakýmu filmu maximální hodnocení. Equilibrium je taková směs toho dobrýho z 1984, 451°F a Matrixu a překvapivě to dohromady celkem funguje. Mně se to moc líbilo. update: Po druhym zkouknutí 1 hvězdičku ubírám a docela se divim, že jsem tomu předtim dal 5. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • O špeciálne efekty sa starali spoločnosti Custom Film Effects, Digital Firepower, FB-FX a Pacific Title and Art Studio. (Greenpeacak)
  • Dílo nazvané „He wishes for the cloths of Heaven“, které bezchybně cituje Errol Partridge (Sean Bean), pochází ze sbírky zvané „Vítr v rákosí“ od irského básníka Williama B. Yeatse. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve scéně, kdy John Preston (Christian Bale) objeví skrýš obrazů, identifikuje specialista obraz jako pravou Monu Lisu. Ta je ovšem na topolové desce a nalezený obraz je očividně plátno. (Brooks_xx)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama