Reklama

Reklama

Dvojka na zabití

(seriál)
  • Slovensko Dvojka na zabitie
Česko, 2021, 7 h 43 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Libor Kodad

Scénář:

Tomáš Chvála

Kamera:

Jakub Ševčík

Hudba:

Norbi Kovács

Hrají:

Jakub Prachař, Sara Sandeva, Miroslav Vladyka, Filip Kaňkovský, Norbert Lichý, Milan Šteindler, Petr Vaněk, Taťjana Medvecká, Erika Stárková, Bohumil Klepl (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dvojka na zabití je komediální krimiseriál, který se ponese v duchu rčení, že protiklady se přitahují. Rozervaný, depresivní a ironický detektiv Martin Rykl (Jakub Prachař) a slušná, ambiciózní a organizovaná vyšetřovatelka Karolína Světlá (Sara Sandeva) spolu začnou pracovat na policejním oddělení. A ze začátku to vypadá, že tahle dvojice to spolu dlouho nevydrží... Rykl je šťastný a spokojený chlap, až do okamžiku, kdy při cestě domů přepadnou jeho manželku a ubodají ji k smrti. Pachatel nebyl nikdy dopaden a Martin po něm do dnešního dne nepřestal pátrat. Začal dokonce kašlat i na pracovní povinnosti. A do toho na policejní oddělení přichází nová posila – Karolína. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (7)

Paní Columbová (2021) (E01) 

Naprosto originální a neviděné! Polda alkoholik, no to ještě nikoho nenapadlo, který má trauma ze smrti manželky (Smrtonosná zbraň? Neznám.) a který NÁHODOU když vyspává opici v průjezdu vyslechne dva zlodějíčky, kteří se chystají vyloupit banku naproti, ve kteréžto bance je posléze, po jeho chrabrém a děsně vtipném zákroku opět NÁHODOU nalezena mrtvola... ne, to tu ještě nebylo. Abych nezapomněl, dostane jako parťačku novicku (když mě nenapadá feministický tvar na zelenáče, zdravím Clinta Eastwooda), strašně chytrou, div ne chodící encyklopedii. A tahle nesourodá dvojka vyřeší nejen vraždu v bance, ale i 15 let starý pomník! Wow. Poldové si totiž před těmi lety nevšimli, jak se jmenuje maminka podezřelého. Pak je tady Vladyka jako šéf kriminálky, teplý Norbert Lichý jako svůdník žen s dlouhým (!) a sem tam se tu ještě mihne zcela nepodstatný Šteindler. Ale jo, pár vtipů to mělo a rozebírání nařízení proti sexuálnímu obtěžování na pracovišti taky pobavilo („takže od kotníků dolů se můžu dívat?“, „nemůžu vás pustit první do dveří, protože bych vám koukal na zadek“). Btw, pražského poldu rodiče nebrali na Karlštejn jako děcko, že neví, kudy jezdí vlak na Beroun? ()

Vražda na talíři (2021) (E02) 

Furt je to vykrádačka, ale přibylo docela chytrého slovního humoru, takže se u toho docela dalo bavit (a nemyslet na nelogičnosti). Falešný Ital byl skvělý a jsem rád, že jsem po čase viděl jednu z hvězd seriálu Hospoda ve větší roli. ()

Smrt v trojúhelníku (2021) (E03) 

Mno, vtipu opět ubylo. Přibyl patos a dokonce psychologické metody pomocí dětské lepicí pásky, díky níž polda rozmluví malého kluka - jak dojemné! Z Vietnamců se dělají vychytralí okrádači, nebo co? A samotný případ mi přišel nejen divný, ale i unylý, a kdo je pachatel napadne člověka hned, jak se objeví dotyčný/-á/-é na obrazovce, abych nespoileroval. Poněkud cynický Rykl, který se sice trápil, ale jinak bral život poněkud s nadhledem, se mi líbil víc. Nevím, jestli to bylo ve druhém dílu, nebo tady, ale trefování se do Poldy s Matáskem mne docela pobavilo. Btw, Sara Sandeva mi přijde, že moc neumí hrát, i když je pořád o parník lepší než Křenková a o jachtu lepší než Rambo dříve Voříšková. Jo, a absolutně nechápu, proč policajt v podání Šteindlera musí trpět foot fetišismem? ()

Špatné patro (2021) (E04) 

Začíná mi poněkud vadit to vykrádání nápadů odjinud, třeba od Agathy Christie, ale zas na druhou stranu je v televizích předetektivkováno, a kde furt brát nápady, že? Kvůli tomu, že Rykl nepije, ubylo na zábavnosti a přibylo na jakýchsi náznacích psychologie, ten ironický a sarkastický humor zmizel. Jo, je tu pár hlášek, večeře u rodičů a sestra docela pobaví, policajtský žargon, no budiž, ale celkově už mě to tak nebavilo. ()

Vražda z druhé ruky (2021) (E05) 

Přibylo slovního humoru, což si cením. Ale ty Němci na místě činu bez povšimnutí kteréhokoliv z policajtů je i na pokus o parodii poněkud za hranou, sorry. A ta honička na stadecu, jen aby si Rykl zahrál na ledě  s hokejkou? Fakt to nešlo vymyslet krapet líp a uvěřitelněji? ()

Srdce na nesprávném místě (2021) (E06) 

Tenhle díl se fakt nepovedl. Vtipný nebyl, logika šla na dovolenou a samotný případ vlastně nedával smysl (nakonec ani vlastně nevím, proč ho tak zmlátili, vždyť stejně prd věděl). ()

Tři mušketýři (2021) (E07) 

Tohle šaltrování se žánry a navíc v průběhu jedné krátké sezony nějak nechápu. Začalo to jako komediální či spíše parodický seriál, a najednou zde máme vážná témata, kde nejhumornější asi byly krabice s pizzami, do toho přepadení vietnamských večerek, kde se praly špinavé peníze, nečestní poldové a dvojka poldů, která by zasloužila už dávno suspendovat. Aspoň že Vašut si roli mafiána evidentně užívá. Naproti tomu Sandeva kromě házení kukuče měla něco zahrát a její etuda na opilou byla skutečně velmi tragická. ()

Reklama

Reklama