foto

Kamil Halbich

  • nar. 30.9.1966 (49 let)
    Liberec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Liberci, kde také vystudoval gymnázium. Poté zamířil do Prahy na studium DAMU, kde ho vyučovala herectví Daniela Kolářová. Při studiích se začal objevovat v divadle (Na zábradlí) a v seriálu. První větší rolí, kde se zapsal do podvědomí diváků byl seriál CHLAPCI A CHLAPI v roli „Bílka“.

Studium úspěšně ukončil v roce 1990 a začal hrát pravidelně v divadlech. Hrál v divadlech Pod Palmovkou, V Řeznické, Rokoku, ale také v Národním divadle. První velká filmová role přišla v roce 1995 ve filmu J. Hubače UČITEL TANCE, kde jsme jej mohli vidět v roli Pepy.

Následně se mihnul v epizodních rolích v oblíbených TV seriálech, ať už to byly ČETNICKÉ HUMORESKY nebo ZDIVOČELÁ ZEMĚ. Ve filmu se opět objevil až téměř po jedenácti letech. Obsadil jej ve svém předposledním filmu David Ondříček. Bylo to ve filmu GRANDHOTEL.

Několik let můžeme Kamila vídat v Švandově divadle. Hrál také v Shakespearovských slavnostech. V loňském roce na podzim jsme jej mohli sledovat v zatím poslední řadě TV seriálu NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA – NOVÉ OSUDY, kde ztvárnil roli Dr. Vítka po boku V. Cibulkové a J. Štěpánkové.

V neposlední řadě nelze opomenout to, že Kamil se věnuje také dabingu. Fanoušci ČERVENÉHO TRPASLÍKA si jej určitě pamatují z role Arnolda Jidáše Rimmera.

oldřich "joshula" jasenský

Herecká filmografie

2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 2 (E02)
Zločin v Polné (TV film)
2014 České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Nevinné lži (TV seriál)
Moje pravda (E12)
Tři bratři
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Volný pád (S01E31)
Stůj nebo střelím (S01E29)
Štěnice (S01E28)
Bolavá hlava (S01E26)
Dva kohouti (S01E24)
další epizody
Modrý drak
2011 Smíchov pláče, Brooklyn spí
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
2007 Jsem větší a lepší (studentský film)
2006 Grandhotel
2005 Ulice (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
2002 Kožené slunce (TV film)
Útěk do Budína
2001 V noci (studentský film)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Čest rodu (S02E05)
1999 Cesta bez průvodce (studentský film)
Hotel Herbich (TV seriál)
Prach (studentský film)
1998 Milenec lady Chatterleyové (TV film)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Silná jako smrt (TV film)
1997 Arrowsmith (TV seriál)
Králův šašek (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
Zdivočelá země
1996 Bumerang
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
Štěstí krále Alfonse (TV film)
1995 Muž v pozadí (TV seriál)
Zelňačka (TV film)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Nanebevstoupení Lojzka Lapáčka (TV seriál)
Učitel tance
Zapomenuté tváře (TV film)
1993 Jak se ztratit ve zlém světě (TV film)
Král posledních dnů (TV seriál)
1992 Evangelium podle Pastýřů (TV film)
1991 Pražský student (TV seriál)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Krevní skupina (S02E05)
1989 Chtěla bych ten strom (TV film)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace