Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Gibson (Eddie Murphy) je malý zlodějíček, který se živí krádežemi peněženek na pánských záchodcích. Claude Banks (Martin Lawrence) je právě jedním z okradených. Tak či onak, oba jsou zrovna bez peněz, a nemaj na zaplacení útraty v klubu mafiána Spankyho. Ale ten má na mafiána měkké srdce, a dá jim ještě poslední šanci - přivézt mu zásilku alkoholu ze západního pobřeží. Po cestě ale oba mládenci přijdou o přidělené peníze, a zároveň připletou k vraždě, což znamená - Doživotí v místním kriminále. A komu by se chtělo tak dlouho sedět ? ... Taková normální komedie, která pobaví, neurazí ale zároveň také dlouho nezůstane v hlavě. Oba hlavní protagonisté podávají standardní (Murphy oproti svému standardu dobré) výkony (hlavně jejich stárnutí je dost dobré - však byl také film nominován na Oskara za masky)... Typicky průměrná krimi-komedie... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Reklama

Ivoman 

všechny recenze uživatele

No jako koukatelný, ale takový vleklý. Na to, že se ve filmu setkají dva komici, je tam vtipných scén pomálu. Spíše se jedná o černošský film, který je lehkou komedií a lehkým dramatem. Ke konci je tam dost patosu a pak zase srandička, no nevím. Stárnutí hlavních hrdinů, je ale provedeno dokonale. Komedii roku od toho ale nečekejte, režisér nějak pozapomněl ve 3/4 filmu, že toho je ještě dost vykládat a tak to zkrátil, ale spíše u toho období, kdy se Eddie snaží utíkat z vězení měl zůstat déle a ne jen jeden útěk a konec,. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož film natočil Ted Demme, o kterém jsem tehdá také psal, nemohu jinak než hodnotit pozitivně. Doživotí je totiž ve skutečnosti supr komedie, kde hlavní roli hrají Eddie Murphy a Martin Lawrence. Také je to jedna z nejlepších komedií právě s nimi. Možná by na první pohled mohlo vypadat, že film je stoprocentně pro černošskou menšinu, ale ve skutečnosti to tak není. Stačí si uvědomit, že režisér je běloch. Každopádně ke komedii samotné. Já se u ní bavil, dokonce jsem jí viděl víckrát jak jednou a natočené je to také s vervou. Bůhví kde by Ted Demme byl, kdyby neskončil, tak jak skončil. Rozhodně měl nakročeno na jednoho z nejlepších režisérů doby, leč to nestihl. Alespoň tu na něj jsou vzpomínky, jako je právě tento film, které se jen tak neztratí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama