Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

E lan 

všechny recenze uživatele

Pro mne nově objevená vynikající vánoční pohádka:-) To co v tomto snímku předvádí především Nárožný, Bohdalová a Císler, to je skvost. Ač se jedná o klasickou komorní pohádku z 80tých let, tak je na co se dívat a člověk se po celou dobu hezky baví. Jen ten Vladyka není ve své roli dostatečně výrazný... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Střídání laskavého humoru s cynickým mi vždycky dokázalo zvednout náladu víc než cokoli jiného:) A navíc načančaná Babetka je dneska už něco jako symbol, no ne? Ukázka toho, jak může papundekl ve spojení s fajnými kostýmy a sympatickými hrdiny fungovat i v doprovodu takových všelijace více či méně snesitelných písniček. A proč vlastně nedat 80%, byť je to tak trochu takové to "guilty pleasure". Ale jenom trochu, však vzpomeňte na pana Nárožného a paní Bohdalovou jako královský pár:) ()

Reklama

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, krásné kostýmy, skvělí herci a nádherné písničky. Na to že to byla pohádka jen ze studia, tak je skvělá. Kdo máte rádi pohádky, tak si ji nenechte ujít ale myslím, že moc lidí kteří ještě tuto pohádku neviděli asi moc nebude. Škoda jen že autor hudby udělal hudbu jen ke dvěma pohádkám. Myslím že by i jiným pohádkám slušeli Zmožkovy písničky :o) ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Dvojice Nárožný a Bohdalová v této pohádce nemá chybu a skvěle se doplňují. Ovšem nesmíme zapomenout ani na komořího, který za nicmi vůbec nezůstává pozadu. Úkoly pro princezny jsou vymyšleny velice dobře, princezna, co má škrábat brambory, aby si zasloužila prince, se hned tak v pohádce nevidí. Pěkné písničky, originální kostýmy, prostě paráda ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Pohádka mě bavila, ani nepostrádala potřebný vtip. Písničky příjemné, velmi nápadité a dnes již téměř lidové. Výborná Bohdalka s Vlastimilem Bedrnou úřadovala, což se bohužel nedá stoprocentně říci o panu Nárožném, jenž byl místama až křečovitě monotónní, avšak svátečně i navýsost vtipný. Bohužel to nemělo až takový šmrnc a někdy určité scénky (většinou taneční) zaváděly umělostí. Musím ovšem uznat, že tuto pohádku jsem viděl již několikrát, tudíž se k ní rád vracím a řádně hodím relax. 65% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)
  • Postava moudrého vychovatele Matěje byla psána na tělo Vladimíru Menšíkovi. Jeho zdravotní stav mu ale nedovolil se natáčení zúčastnit, a tak byl nahrazen Karlem Černochem. (Fenk)
  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)

Reklama

Reklama