Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Určitě vás všechny zajímají další osudy hrdinů oblíbené pohádky Co takhle svatba, princi? Tak tady jsou! Již sám název vám může napovědět, co důležitého se odehraje tentokrát. Princ David a jeho žena Běla se těší na děťátko, které se jim má co nevidět narodit. Jenže princ David si ze všeho nejvíc přeje syna, dědice trůnu, a když v kolébce zavrní holčička, nedokáže se s tím smířit. Navíc platí pravidlo, že se David může stát králem pouze ve chvíli, kdy se mu narodí syn. Když se tedy narodila dcera, musela zmizet ze zámku. Matěj (K. Černoch) za pomoci hodného rybáře Janka (M. Stropnický) ale našel pro holčičku nový domov u dobrosrdečné a láskyplné Magdalény (I. Janžurová), takže o ni bylo dobře postaráno… Nebojte se, jak to tak v pohádka bývá, i tato skočí šťastně. I když to Davidovi chvilku potrvá, vezme nakonec svou dcerku na milost. A opět se můžete těšit na pěkné písničky "Růžičko červená", "Všechno naruby" či "Byl to nebo nebyl král" a oblíbené herce I. Andrlovou, M. Vladyku, J. Bohdalovou nebo P. Nárožného. (Česká televize)

(více)

Recenze (131)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: král: - "... A naše okamžiky zatím padají do propadliště času. To zní skoro básnicky, Pravčický, zapiš to!" komoří: - "Nemáme, udělali jsme ho maršálem, Vaše veličenstvo." král: - "Tak my už nezapisujeme? A proč?" komoří: - "Vaše veličenstvo ráčilo říci, že to stejně k ničemu není." král: - "To že jsem řekl?" královna: - "Jistě, veličenstvo." král: - "No ale to snad zní pěkně, ne?" komoří: - "Do propadliště času, Vaše veličenstvo, to je verš... Ale jaký, jaký! Skvělý!" král: - "Ale nech toho, prosím tě, pořád jenom zdržuješ a naše okamžiky zatím padají do propadliště času! No ale, perla to je! Pravčický, zapiš to!" komoří: - "Nemáme, udělali jsme ho maršálem, Vaše veličenstvo." král: - "Tak my už nezapisujeme? A proč?" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování je bohužel o něco horší než Co takhle svatba, princi? A to jak co se samotného příběhu týče, tak i hudební vložkou (texty). Co se podařilo udržet, byli kvalitní herecké výkony krále a královny (Nárožný, Bohdalová), Černoch taky nebyl špatný, Andrlová pořád pěkná, Janžurka slušná – jen ten příběh mě už tolik nebavil. Je ale jedno jestli je to kluk nebo holka, hlavně když je to zdravé! „ Jo kluci z naší lhoty se neperou tak hned, však nesnášejí výhružky, a kdo jim chce lézt na hrušky, tak náramně se splet. Jó, kluci z naší Lhoty jen hlídají svou ves, a když narazí na rváče, tak hádej, kdo to odskáče, a jak to bude dnes.Ententýky dva špalíky, vsaďte stříbrňáky, buď na naše protivníky nebo na Lhoťáky. Ententýky dva špalíky, kdopak po šarvátce bude pikat piky piky, a kdo bude smát se. Elce pelce odleť domů černočerná vráno, nevyhraje to ten, komu není z hůry dáno. Ententýny flinta v žitě, aby byla švanda, ví to každé malé dítě, komu kdo to nandá…“50% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě by to na 4* nebylo, v porovnání s předchozím dílem však nelze upřít posun k lepšímu. Původní obsazení doplnila především výborná Iva Janžurová, sympatický Martin Stropnický, Světlana „mrcha“ Nálepková a několik mrňat. Staří známí se naštěstí i naneštěstí nezměnili, zato písničky jsou propracovanější a občas dokonce dojde i na lehký flirt s politickou nekorektností (Neklečte, princi, před mocí, Všechno naruby tu je). Kdo by do Jiřího Adamce takovou invenci řekl? ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Filmová hudební pohádka Ať přiletí čáp, královno! je udělaná pro ty, které oslovil popový hudební proud předchozího dílu. A ještě výrazněji pro něj platí stejná charakteristika. Královské herecké kreace v zábavné parodické nadsázce jsou rozmetány bezduchostí a laciností hudební složky. Hvězdou příběhu je král Bedřich (velmi dobrý Petr Nárožný), který s neutuchajícím nadšením polohy ostentativní převahy střídá s lidskou laskavostí. Užívá si svojí roli a strhává sebou i ostatní. Hlavní ženskou postavou je princezna Běla (příjemná Ivana Andrlová) s mateřskou rozervaností a manželským zklamáním. Bělin manžel a korunní princ David (Miroslav Vladyka se zpěvem Marcela Zmožka) opět a zcela nepochopitelně získává ztracenou důvěru. Důležitou postavou je královský vychovatel Matěj (Karel Černoch), který v božském syndromu určuje lidské osudy. Výraznou postavou je komtesa Veronika (Světlana Nálepková se zpěvem Heidi Janků) s vlastní intrikánskou cestou ke štěstí. Zajímavou postavou je královský komoří (dobrý Vlastimil Bedrna) s důležitým komickým přínosem. Z dalších rolí: starostlivá královna (sympatická Jiřina Bohdalová), snaživý rybář Janek (Martin Stropnický), láskyplná ochranitelka a pradlena Magdalena (příjemná Iva Janžurová), způsobná princezna Jana v utajení (Kateřina Hejdušková), Veroničin úlisný spojenec Pierre (zajímavý Jan Hartl), škodolibá i laskavá bába kořenářka (příjemná Marie Rosůlková), maršál v rozpacích (Roman Skamene), či sousední moudrý král Matyáš (Edward Tomas). Tento způsob podání dětské pohádky zdá se mi nešťastným. I přesto snad dokáže někoho okouzlit a královsky pobavit. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Druhý díl k pohádce Co takhle svatba, princi. Snad o malilinko horší než první díl. Ovšem král, královna a komoří opět nemají chybu. Piere Bujon (v královnině podání Piere kujon) je taky neodolatelný. Opět velice pěkné písničky, originální kostýmy, ovšem ty jejich klobouky nemají chybu, ale na hlavě bych je mít nechtěla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Když je král v chalupě na výzvědech, odchází dveřmi na chodbu a dává se doleva. Když na konci pohádky přibíhá Martin Stropnický varovat prince a vychovatele, že se blíží vojáci, tak přichází stejnými dveřmi, ale přímo z venku. (Pepy)
  • Na rozdíl od prvního dílu zde Ivana Andrlová skutečně zpívá. (M.B)
  • Než odjede Miroslav Vladyka do boje, zpívá s Ivanou Andrlovou na schodech, přičemž je v úvodu skladby vidět novodobý radiátor. (Pepy)

Reklama

Reklama